|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Рецепт за зголемување на можноста за забр...
1.4.2010 8:07:03   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: marija n

Vi blagodaram na ubavite zdorovi i na utehata. Pa veke edna godina i tri meseci sme vo brak i za toa vreme ne mozam da ostanam bremena a odev na lekar za ispituvajna poveke od dva meseci i site rezultata bea vo red ne znam zostouste ne mozam da ostanam bremena a tolku mnogu sakam.

marija n period od dva meseca ne gi opfaka site ispituvanja.Pobaraj si ginekolog koj e postrucen vo taa oblast. Ti verojatno gi imas napraveno samo osnovnite ispituvanja

Биди тоа што си

(Одговор на членот marija n)
Непосредна врска до пораките: 151
1.4.2010 12:01:29   
prvenka

Zdravo devojki. Ve molam pomognete mi i kazete mi so da pravam sekoj mesec se nadevam deka sum bremena no nikako da ostanam. Bev na lekar i mi rekoa deka se e vo red i kaj mene i kaj soprugot ve molam kazete mi nekoj recept zosto mnogu sakam da ostanam bremena. Ve molam ako ja procitate ovaa moja poraka pisete mi sto pobrzo ne znam so da pravam veke.

marija n koi ispituvanja gi pravese za da ustanovat deka sve e vo reduser posted image

Непосредна врска до пораките: 152
1.4.2010 12:39:06   
veskucame
Ti blagodaram mnogu.Ve molam koja od vas devojki moze da mi pomogne so sovet ili iskustvo.Sakam da zabremenam ama mi se pojavija problemi.Koga maticniot ginekolog mi dade cikloproginova bidejki hormonite ne mi se bas najdobri mi se pojavi zgutcuvanje vo krvta.D-Dimerite mi bea mnogu visoki okolu1436.Mi dadoa clexsan , alven i acidi-borid lokalno.Poslednite rezultati se ok.D-dimerite mi se 215.Sega doktorot od transfuziologija me posovetuva da najdam dobar ginekolog sto ke ja poznava problematikata i ke me vodi do zabremenuvanje.Ke treba nekoj mnogu vnimatelno da ja prati situacijata bidejki ke trebe hormonalna terapija i postojano sledenje.Ve molam pomognete mi da mi uspea da zabremenam.user posted image

(Одговор на членот andrijana)
Непосредна врска до пораките: 153
1.4.2010 15:07:49   
arh_diz
veskucame jas sum slicen primer kako tebe . Napravi si ispituvanja da vidis dali pokacuvanjeto na D-dimerite ti e nasledno ili se javuva samo koga primenuvas hormonalni lekarstva. Sovetot na transfuziologot go pocituvam za dobar ginekolog i toa ginekolog koj se zanimava so zeni koi imaat problem so tromboza , trombofilija.Sekoj hormonalen lek gi pokacuva D-dimerite zatoa koga ke gi primas hormonite ke pravis paralelno ispituvanja na d_dimerot i hemostaziograma . Ginekologot ke ti dade soodvetna terapija koja nema da ti go pokacuva d-dimerot.Jas nepijam sega hormonalni tableti no bidejki sum bremena na sekoi 2 nedeli pravam hemostaziograma i d-imer.Hormonalni tableti imam pieno ednas vo mojot zivot i tie me dovedoa do tromboza zatoa vnimavaj so niv

Биди тоа што си

(Одговор на членот veskucame)
Непосредна врска до пораките: 154
2.4.2010 23:49:03   
jasmina 25
marija n  stom so ispituvanjata e se vo red i nemate nekoj problem najverojatno ne mozes da ostanes bremena zatoa sto premnogu mislis na toa...i kaj mene se slucuva istoto jas tri meseci se obiduvam i sekogas koga spijam so mm tuka mi pametot ponekogas duri spijam so nego samo poradi toa da ostanam bremena i toa ne e dobro...znam deka e tesko da se opustis no probaj jas pocnav da pijam caj od macina treva velat dobar bil za zabremenuvanje se pie od 5ot den od ko ke ti dojde do 14ot.vidi procitaj ima tema za cajov na forumov....znaci prvo probaj da se opustis i da ne mislis na toa i ke bide koga najmalku ocekuvas,,,ti posakuvam sto pobrzo da se izraduvas so = crticki...poz

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 155
4.4.2010 20:57:23   
marija n
Zdravo devojki Hristos Voskrese za mnogu godini da ni se veligdenskive praznici da ni donesat zdravje, sreka i Bog da ni dade po edno bebce.  Pa jas odam kaj privaten ginekolog i od nova godina pa navamu gi pravam site ispituvajna so ke mi gi kazat pravevme i dvajcata test za seksualno prenoslivi bolesti, za bakterii, site mozini brisevi gi napraviv, ispituvajna na spermogram za soprugot i podviznosta za dvizejne na spermatoziidite ispituvajne i ne znam kakvi se uste ispituvajnanaprajvme. Pred devet meseci ostanav bremena i imav nekoja stresna situacija i krvta mi bese mnogu slaba pa seto mi se iskomplicira i iskrvariv. Pa otidov na ginekolog i mi kazaa deka sum bila bremena i mi napravija se sto e potrebno i ottogas pa navamu mnogu mi e tesko. Ve molam dajte mi nekoj sovet mnogu mi e tesko. Fala na site so me poddrzuvate pozdrav i uste ednas Srekni Veligdenski praznici i Hristos Voskrese. 

(Одговор на членот jasmina 25)
Непосредна врска до пораките: 156
4.4.2010 21:01:24   
marija n
Jasmina 25 ti blagodaram na razbirajneto i na sovetot sekako ke probam so cajot so mi go preporaca i ti posakuvam sto pobrzo i ti da dobies user posted image crticki pozdrav. 

Непосредна врска до пораките: 157
4.4.2010 21:10:43   
marija n
arh_diz pa ne znam jas odam na privatno kaj doktor Tase vo bitola ne znam dali ims slusnato za nego toj go kazuvaat za najdobar i kaj nego odam se sto treba site ispituvajna gi napraviv tamu. Koga ostanav bremena prviot pat pred devet meseci otidov na maticen ginekolog i mi veli nesi bremena so ovie simptomi so mi gi kazuvas i kako sto gledam ke dobies vo tekot na ovaa nedela. Pomina taa nedela koga maticnata mi rece deka ke dobijam a jas uste ne dobiv i togas mi preporacaa da  odam kaj Tase i toj mi potvrdi deka sum bremena tri nedeli i posle toa mi se iskomplicira i odtogas veke devet meseci redovno odam tamu i site ispituvajna gi pravev kaj nego. Ako imas nekoj drug ginekolog koj e dobar te molam preporacaj mi do sega ne znam kolku pari imam dadeno i ne zalam ke dadam uste tolku ako treba samo da mozam da ostanam bremena pozdrav i te molam pisimi stom ke ja vidis mojava poraka.

Непосредна врска до пораките: 158
5.4.2010 0:16:40   
jasmina 25
marija n dali doktorot ti kaza deka se drugo osven tie ispituvanja e vo red?ako ti veli deka nema problem da zabremenis togas ne odi mnogu po doktori i opusti se...taka mene mi rece eden doktor vo ohrid...i jas bev bremena pred devet meseci i morase da abortiram zosto plodot ne rastese...odev kaj poveke doktori no poloso e taka site razlicno kazuvaat najvazno e da ne se preopteretuvas so toa...eve mene ovoj mesec toa potesko mi odi ova mi se plodni denovi i samo tuka mi e pametot ne znam dali ke se fati ovoj mesec...tesko ne mi se veruva...poveke pat sum rekla deka ke se opustam no ne mozam...sepak zdravje ke bidi togas koga gospod saka a i kaj tebe isto ne se nerviraj...tesko e ova iscekuvanje no koga najmalku ke se nadevame ke se izraduvame so user posted image ke vidis....pozuser posted image

Непосредна врска до пораките: 159
5.4.2010 0:20:03   
jasmina 25
zaboraviv za cajot da ti pisam prvo procitaj ima vo forumov pa posle pij go.macinata treva ne treba da se pie koga imas dobieno ili si bremena,i koga go kupuvas pazi da ne ti dadat nesto drugo.pisuva kako se vika na latinski i tAKA BARAJ GO:::POZ

Непосредна врска до пораките: 160
5.4.2010 7:58:08   
arh_diz

arh_diz pa ne znam jas odam na privatno kaj doktor Tase vo bitola ne znam dali ims slusnato za nego toj go kazuvaat za najdobar i kaj nego odam se sto treba site ispituvajna gi napraviv tamu. Koga ostanav bremena prviot pat pred devet meseci otidov na maticen ginekolog i mi veli nesi bremena so ovie simptomi so mi gi kazuvas i kako sto gledam ke dobies vo tekot na ovaa nedela. Pomina taa nedela koga maticnata mi rece deka ke dobijam a jas uste ne dobiv i togas mi preporacaa da  odam kaj Tase i toj mi potvrdi deka sum bremena tri nedeli i posle toa mi se iskomplicira i odtogas veke devet meseci redovno odam tamu i site ispituvajna gi pravev kaj nego. Ako imas nekoj drug ginekolog koj e dobar te molam preporacaj mi do sega ne znam kolku pari imam dadeno i ne zalam ke dadam uste tolku ako treba samo da mozam da ostanam bremena pozdrav i te molam pisimi stom ke ja vidis mojava poraka.

narija n jas za toj doktor imam slusnato od forumov site go falat. Dali ti otkrija zosto si prokrvarela . Mozebi treba da napravis nekoi dopolnitelni ispituvanja na krvta pisuvas deka so nejze si imala problemi. Dali ispituvase PH vrednost na vaginata.Opusti se tvojata psihicka sosojaba deluva vrz zabremenuvanjeto.

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 161
5.4.2010 14:35:49   
marija n
da koga pojdov kaj  Tase toj mi kaza deka od mnogu golem stres i od mnogu obvrcki. Pa toa seto mi se iskomplicira imavme zdravstveni problemi kaj tatko mi a toj prezivea infart a za tri nedeli ke pravevme svadba i seto mi se sobra i za toa sum iskrvarila a Tase mi rece deka krvta mnogu oslabuva koga si vo takva situacija i celata si zbuneta a gi napraviv i tie ispituvajna so ph vrednost na vagina i mi rece deka se e vo red i ne odam veke kaj drugi lekari samo kaj nego odam pozdrav do site vi blagodaram nnogu na poddrskata.

Непосредна врска до пораките: 162
5.4.2010 16:19:26   
kik@
Zdravo na site.Citam na forumov deka site imame problemi  za da ostaneme bremeni i toa tesko ni paga na site.Vaka da vi kazam za kaj Dr.tase Trpceski od Bitola.Jas bev kaj nego 2 pati na vestacko oploduvanje ama ne ostanav bremena.Covekot e banka za pravenje pari ima razbiranje ama dzabe samo za da ti gi zeme parite.Maz mi ima problem so podviznosta na spermatozoidite i koga bevme prviot pat mu dade sumlivi tableti i od niv nemase podobruvanje.Veruvajte ne ni rece da dojdete da napravime kontrola nikogas samo deka ke mora po vestacki pat toa da se napravi.Ne da rece cekajte da napravime kontrola po 1,2,3,4 meseci tuku samo da dojdite togas i togas za vestacko.Isto i vtoriot pat nikakva kontrola.A za pari zemanje mi pravi kontrola samo mene i vo lice ni kaza deka poveke mu se isplaka so pregledite za zeni otkolku za kontrola so mazi.Hormonskite rezultati od druga mesto ne gi prifaka samo kaj nego da se pravat.Sega odime vo Sistina vo Skopje kaj Dr.Mihajlo Popovic i mozam da vi kazam deka covekot zasega e dobar.Ne pusti na urolog i sega redovno odime na kontrola so maz mi.Zosto Tase ne ne pusti na urolog,zosto ne se potrudi poveke so apcinjata neznam.Ova e moeto iskustvo so ovoj doktor ako ve interesira uste nesto prasajte ke vi kazam ili ako nekoj ima poinakvo iskustvo neka mi kaze bilo so Tase bilo so Mihajlo Popovic.Pozdrav na site.

Непосредна врска до пораките: 163
5.4.2010 16:58:45   
ananikol
Kik@,rabotite pocnale da se dvizat kon podobro,samo napred ti posakuvam uspeh tebe i na site onie koi cekaat user posted image

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 164
6.4.2010 15:16:06   
arh_diz
kik@ ti posakuvam st pobrzo da user posted image . Sto se dnesuva do doktorot mozebi donekade imas pravo neznam ne go poznavam doktorot. No imam citano razlicni mislenja ima i dosta pozitivni. Jas mislam deka doktorot si go ima dobieno svoeto ime i sega e zafaten samo za nekolku pacienti.Nemoze eden doktor da vodi premnogu pacienti i da im se posveti na site podednakvo znaci kaj nekoi se posvetuva poveke kaj nekoi pomalku verojatno toa se zavisi od samite pacienti.Ova e samo moe mislenje

Биди тоа што си

(Одговор на членот ananikol)
Непосредна врска до пораките: 165
6.4.2010 18:46:59   
kik@
Navistina bese taka prviot pat ne me ni poznavase a vtoriot pat i po ime i po prezime me znaese.Da navistina i jas citav dobri mislenja za nego no kaj mene nisto ne mi pomognaa tugite mislenja.Da doktorot ima izgradeno ime i toa e toa.Pozdrav.

Непосредна врска до пораките: 166
6.4.2010 19:02:03   
andrijana
dragi moi...vo site konsultacii so lekrite, ete i so vasite iskustva koi gi spodeluvate na forumov glavna tocka e psihata, odnosno osloboduvanjeto od tie misli...jas nevistina se trudam da ne milsma na mojov problem no....sekogas legnuvam i stanuvam od spienje so istat zelba za dete... ve molam kazete mi kako da se ottrgnam od ovie misili??? kaze te mi nacin kako da se smiram i da se oslobodam od ovaa misla??? pozdrav do site i na site vi posakuva sto pobrzo user posted image user posted image

(Одговор на членот kik@)
Непосредна врска до пораките: 167
6.4.2010 19:18:33   
sinolicka
jas licno so dr.tase nemam iskustvo no edna moja prijatelka otide na konsultacija kaj nego i bese razocarana. edinstven komentar i bese nema vrska od sterilitet

(Одговор на членот andrijana)
Непосредна врска до пораките: 168
6.4.2010 22:12:35   
iki82
kik@ дали ви објаснија која може да е причината за две неуспешни ин витра? бидејќи и мм има намалена подвижност на сперматозоидите?

(Одговор на членот sinolicka)
Непосредна врска до пораките: 169
7.4.2010 13:18:02   
veskucame
Devojki ve molam da mi pomognete.Sakam da mi preporacate ginekolog koj ke moze da me vodi t.e. sto ke mi pomogne da zabremenamuser posted image .Nekoj sto se razbira okolu hormonski mali problemcinja i problemi so krvta d-dimeri.VE MOLAM SRCKI STE.Sakam sto poskoro da vidamuser posted image  ili user posted image .Citav na forumot ginekolozi-preporaki i cela sum zbuneta.

Непосредна врска до пораките: 170
7.4.2010 14:48:58   
ljupkaja
zdr jas dolgo vreme ve sledam i resiv da se vklucam i jas
lekot sto se pravi so med i orasi, mindali ,lesnici i kikiritki pocnav da go koristam od ovoj mesec od 3 den zaedno so klomifen,koga otidov na folikulometrija prv pat (a ova mi e veke 5 pat so klomifen)mene endometriumot mi bese 10 mm za vreme na ovulacija i imase dobri folikuli ,i bese verificirana ovulacija okolu 15 den i sega cekame da dojde 21 ovoj mesec za da videme dali ke bide nesto,doktorot e mnogu optimist a i jas isto taka pa ke videme

Непосредна врска до пораките: 171
7.4.2010 15:03:06   
prvenka
Dobredojde vo RR, jupkaj,i ako ne ti e tesko napisi go receptot,sigurno go ima negde pisano ali da ne go prebaruvam.....i ajde so tebe sme i jas ke go cekam 21-vi so tebe zaedno i daj boze da bide imas podrska od mene pozdravuser posted image user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот ljupkaja)
Непосредна врска до пораките: 172
7.4.2010 15:16:51   
arh_diz

ИЗВОРНА ПОРАКА: veskucame

Devojki ve molam da mi pomognete.Sakam da mi preporacate ginekolog koj ke moze da me vodi t.e. sto ke mi pomogne da zabremenamuser posted image .Nekoj sto se razbira okolu hormonski mali problemcinja i problemi so krvta d-dimeri.VE MOLAM SRCKI STE.Sakam sto poskoro da vidamuser posted image  ili user posted image .Citav na forumot ginekolozi-preporaki i cela sum zbuneta.

veksumace kako sto te razbrav ti moras da primas hormonski a imas problem so d-dimerot. Treba da bobaras ginekolog specijalista koj se zanimava isklucivo so zeni koi gi imaat problemi kako tebe. Tvojata bremenost isklucivo zavisi od ginekologot.Mozebi na tebe ti e potrebna mala terapija i ke zabremenis. Na mene ginekologot mi dade da pijam Omega 3 i folna pred da ostanam bremena a imav problem so d-dimerot ama site nie sme poseben slucaj
Ti posakuvam mnogu sreka

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 173
7.4.2010 15:27:57   
ljupkaja
vaka mi kazaa 1 kg orasi,1kg mindali,1kg lesnici,1 kg kikiritki site so luspa nepeceni da se smelat i da se izmesat so 5 kg med i se stavaat vo dve stakleni tegla i se jade 1 lazica drvena nasabajle i edna navecer i maskoto i zenskoto jas napraviv pola doza i taa ke mi stasa za ovoj mesec , sepak koga bev na ginekolog vcera bese prezadovolen od toa kakov bil endometriumot i na ehoto se gledase deka imam prsnat folikul so jajce kletka i rece deka se golemi sansite za bremenost ovoj mesec pa ke videme i ako ima bremenost ke bide blagodarenie na lekot sto go pisav pogore

Непосредна врска до пораките: 174
7.4.2010 15:31:08   
arh_diz
ljupkaja ti posakuvam mnoguu sreka i da si vidis dve crtki na testot

Биди тоа што си

(Одговор на членот ljupkaja)
Непосредна врска до пораките: 175
Страница:   <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Дали ви се менструации болни?
пеперутка16

Во последно време имам толку болни периоди што дури и се онесвестувам..итно е, ми дава инекција и толку..А сега кога стареам како што стареам. Имам 29 години, уште не сум се породила итн.