Рингишпил -> RE: Тироидна жлезда (27.5.2013 12:13:17)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca RR Не се секирај, јас до кај 8-9 недела не знаев дека сум трудна (нели докториве наши стручни ме убедуваа дека со таа дијагноза нема шанси да сум трудна) и јас си бев со истата терапија. Тогаш само што почнав со Еутирокс 50 секој ден. После постепено ми ја зголемуваа дозата, за да стигнам до 125 и уште сум на 125. Рингишпил, убаво да се распрашаш како да продолжиш со терапијата откако ќе се породиш, да си договориш ендокринолог и преглед на тсх одма откако ќе се породиш и како да продолжиш со терапија. Имаме тука и тема за тироидна жлезда, можеме и таму да си споделиме некои искуства. Еве, за да не ја полниме другата тема, нека остане прегледна, овде ќе напишам. Утре сум на контрола, во вторникот ми земаа крв, утре докторката треба да ми ги виде резултатите. Инаку, премногу бев дисциплинирана со се, па скоро 2 години сум на Еутирокс 50, претходно многу ми варираше. Кај мене дијагнозата е субклиничка хипотироидеа. Инаку и мене ме плашеа дека речиси било невозможно со сите дијагнози што ги имам, од која најпроблематична е оваа, да забременам. Ама ништо не е невозможно. :) Ти си поминала низ тоа, па да те прашам: терапијата ти варираше и си ја пиеше цело време и немаше никаков проблем нели? Осеќам дека залудно ме плашат ... Инаку јас одам кај д-р Бранка Крстевска и премногу сум задоволна од нејзе сите овие 4 години, па не се сомневам дека ќе знае што прави со мене додека сум бремена. :)
|
|
|
|