Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Килограмите за време на бременоста 8.10.2011 11:19:32
kuklica
jas ama sum se prejadela sabajlevo na rabota sum jajca si svraiv i malsinki i cajce mmmmm ke puknam sega i nekoi ludi idei pocnaa da mi idat za jadenje i vcera bas mu velev na mm a mislev deka nema da sum takva a toj kutriot so da spomnam mi nosi i ela ne jadigo posle hahahah
RE: Килограмите за време на бременоста 8.10.2011 11:30:02
Ikana
nazdravje neka ti e!!! jas tursija i ajvar cekam od majka mi...nesto mi zabusava ama ke ja stegnam ista prikazna sme...lele pazi se seriozno jas se trkalam i kicmata me boli od tezina zasti nikogas ne sum bila volkava....ahhh ajde uste malce
RE: Килограмите за време на бременоста 8.10.2011 13:23:06
Oncici
не бе јас сум апсолутно царче во првата бременост се поправив 30кг од 60 кг отидов на 60кг но и синчето ми се роди 4кг. Потоа се вратив на 59 малку потешко ама бидна а сега со второто се поправив 15кг. сега керќичката ми има 2 месеци и рано ми е да се вратам на нормала ама се надевам дека ќе биде инаку лошо се чуствувам вака дебелка :D
RE: Килограмите за време на бременоста 8.10.2011 13:27:26
Ikana
koj se osekja ubavo debel, koga ne mozam da se navednam patiki da si vrzam, se potam ko prase i se nerviram koga si gi gledam alistata od pred bremenost....znaci momentalno znam deka ova e samo period i se trudam maksimalno da se opustam i da uzivam pa duri i vo debelinata zasto iskreno uste 2 ili 3 meseci ama bas nisto ne mozam da napravam vo vrska so toa, osven da ne se zdebelam uste tolku, a slabeenje zdravje....i site okolu mene koristat sansa da mi recat slonce edno buckasto posto nikad ama bas nikad ne sum bila vakva
RE: Килограмите за време на бременоста 8.10.2011 13:29:49
kremco
a mene mi se jade sto da ti kazam eve sabajle cajce i 2 kiflici so maslinki a be meraci i samo se krijam po spajzovi i butam nesto...a vo pravo se taka sto mi zborat...mnogu e opasno da se popravis nad tie 12 ili 15 kg...liksurce nevideno sum user posted image user posted image user posted image pazi se zasto od sedmi mesec pak ke pocnes da kacuvas naglo...a togas mnogu e potesko da odolees user posted image
mnogu me potsetuvas na mene vo prvata bremenost ednostavno MORA da jadam,i jadev bev ogromna i neznam sto da ti kazam dali te tesi ama za 6 meseci bev ista kako porano -25kg da vidis sliki nema da veruvas deka toa sum jas i toa se samo od sebe ZIMI SE fenomen..
RE: Килограмите за време на бременоста 8.10.2011 13:54:34
Ikana
Ti veruvam kremco, moja drugarka ista ko tebe, gi simna za 6 meseci ko manekenka e sega...pusti merak na jadenje sto da se pravi...a i mm e takov pa i mi gotvi nekoi jadenja, prsti da izlizes...haha a ako mi veruvas na eho bebusot koga mu ja vidovme fackata imase onakvi visnati obrazi...hahaha za stipkanje pu masala
RE: Килограмите за време на бременоста 8.10.2011 23:56:37
cece81
Dragi moi! eve vo kasnite casovi samo sto grickav ama koga ve procitav pocnavte motiviracki da deluvate na mene pa prestanav so grickanje. . Bi sakala da ve prasam dobro dali dobivate kiselini ? jas iskreno ne mozam da jadam se i sesto me ubivaat kiselini vednas koga mi namali povrakanjeto iako i toa e nepredvidlivo dojdoja kiselinite. Da znaete samo kolku se raduvav na ajvarceto ama bebevo moe izgleda ne go obozava vednas go isfrlam 5-6 pati probav ama za djabe taka da jas se otkazav so vreme od ajvarceto. I nemozam mnogu luksuzi vo ishranata da si dozvolam mislam na (edno cokolado , nekoj cips, pica,suvomesnato itn . ) ke me ubijat kiselini. Doktorkata mi rece da gi izbegnuvam ovie jadenja, ama bebcevo samo si znae ne gi saka
RE: Килограмите за време на бременоста 9.10.2011 9:20:15
Ikana
Najiskrena da bidam jas dosega ne sum imala nekoi strasni kiselini, i ne mi pretstavuvale problem. Sum osetila na 2 ili 3 pati deka me pece zeludnikot ama ke se napijam ladno mleko ili jogurt i vednas prestanuvaat. A znam mnogu luge sto redovno si imaat problem so niv, toa e bidejki od matkata ti se potkreva zeludnikot i sokovite se vrakaat vo hranoprovodot namesto da odat nadolu. Ah ajde hrabro samo :)
RE: Килограмите за време на бременоста 9.10.2011 9:56:03
elenak
Jas sum 8 kg popravena do sega a 29-ta nedela sum.Ne znam kako odi toa malce li e mnogu li e ama d-rot mi rece do sledna kontrola,za eden mesec samo +1,5 kg nisto povekje.E ne znam kako ke uspeam Vcera otidov kaj majka mi na gosti, napravila ruska salata, palacinki ne znam sto i kako da ne jadam
RE: Килограмите за време на бременоста 9.10.2011 11:49:28
*mika*
Jas vaka uspevam da se spravam so apetitot : doma nikogas nemam cipsovi, gricki, suvomesnati i slicni stvari (kutriot mm najmnogu pati ), koga kupuvam kupuvam samo ovosje vo izobilie i suseno ovosje eden kup, i koga i da mi se prijade samo toa mi e na raspolaganje a toa nekako ne debelee epten blago nekogas si dopustam cokolado, ama pocesto od onie zitnite ima sega eden kup takvi. A da, i sekogas ili pecam tikva navecer, ili si pravam ovosen jogurt so jogurt i nekoe ovosje vo blender .. a i lepceto pocnav sama da si go pecam vo aparat, so semki so trista cuda, i ne ni mozes da izedes mnogu kolicinski kako sto mozes leb ili kiflicki inaku od sabajle na rabota si dozvolvam pecivo, ama so pola kg jogurt, nekogas i sendvic golem, ama toa samo nautro za da go istrosam vo tekot na denot pa mi uspeva so kilazava, 32 nedela sum, bev 9 kg do pred edna nedela ama kako zaladi, mi spadnaa otocite, sega sum 8kg zdebelena.. i normalno koga idete na gosti deka se e dozvoleno ama pa ke idete poretko i taka
RE: Килограмите за време на бременоста 9.10.2011 13:27:04
cece81
bravos Mika do 32 nedela a 8 kg pa toa e super, jas od utre ke vlezam vo 20 -ta do sega sum 3 kg zdebelena a kaj mi e 40 nedela ako prodolzam vaka i jas mnogu ke se zdebelam barem taka si mislam , posakuvam ,zelba mi e max. da se zdebelam 15 kg ama ke vidime sto ke bide do krajot.
RE: Килограмите за време на бременоста 9.10.2011 13:35:12
kremco
Jas sum 29ta nedela i sum 9kg zdebelena,smetam deka e super dosega normalno si jadam izbegnuvam prejaduvanje i mnogu i ne pazam kako sto pijam mnogu voda i caevi ama imam problem sto blago moram da jadam!! mi se place kolku mnogu mi se jade!!ne kupuvav ama dever mi kupuva i od se me tera da zemam i ETE VCERA kupiv nekoi cokoladi,keksovi krembanani sto da im pravam dosega izedov 3 od sekoe .Sega kje se upropastam so kilazata
RE: Килограмите за време на бременоста 9.10.2011 14:01:28
cece81
Kremco kolku slatko me nasmea ..... Bravos mila uzivaj si vo blagoto ,eve jas ja nemam taa cest da uzivam tolku mnogu vo blago do sega vo pola bremenost se na se imam izedeno samo edno 100 g cokolado i na 2 nedeli ednas si jadam blagi palacinki niv poveke gi sakam. E na gosti koga odam ako ima torta si ja jadam. Mislam deka ova ne e mnogu ili samo jas taka si mislam
RE: Килограмите за време на бременоста 9.10.2011 14:25:43
Ikana
Sega ova ke zvuci kako da ja prefrlam vinata ama i vo pravo sum donekade, procenete vie...koga i da odam na gosti nekade, makar toa bilo kaj moite cinijata mi ja polnat do vrv, torta se dava malo i golemo parce, ako ne mi se jade mi vikaat auu nemoj taka da odbivas i jas sto da pravam aj kazete?! Dodusa i jas ne sum mnogu teska za kandisuvanje za hrana, ama fer li e bukvalno pod nos ti go stavaat jadenjeto i ti vikaat posle ehhh ne jadi tolku
RE: Килограмите за време на бременоста 9.10.2011 23:44:59
cece81
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana
Sega ova ke zvuci kako da ja prefrlam vinata ama i vo pravo sum donekade, procenete vie...koga i da odam na gosti nekade, makar toa bilo kaj moite cinijata mi ja polnat do vrv, torta se dava malo i golemo parce, ako ne mi se jade mi vikaat auu nemoj taka da odbivas i jas sto da pravam aj kazete?! Dodusa i jas ne sum mnogu teska za kandisuvanje za hrana, ama fer li e bukvalno pod nos ti go stavaat jadenjeto i ti vikaat posle ehhh ne jadi tolku
Ikana nema pravda !definitivno te mestat ....uzivajsi daj i na dusata se sto mozes!
RE: Килограмите за време на бременоста 10.10.2011 12:55:59
*mika*
Imate pravo za ova so gostive jas na site sto mi se pobliski im imam kazano da ne me nudat so nisto sto ne e zdrava hrana :)) i sega kutrite koga im idam mislat sto da spremaat za mene ako na nekoj mu se slizne da me nudi so torti, ke go prekoram so pogled, ke go iskaram, pa slatko ke si ja izedam tortata ama za vtor pat ke ze zamisli dali da mi ponudi.. a so najbliskite, pa karajte se de.. trudni ste imate pravo vo onaa knigata za trudnici "Shto da ocekuvate dodeka cekate bebe" pisuva : "Site firmi za blago vo svetot ZAEDNO nemaat tolku belja napraveno vo ishranata na trudnicite, kolku sto imaat nivnite sopruzi!" (se misli so toa nivno: aj probaj be zlato...aj za bebeto... aj samo uste ova...) I na mm mu go procitav ova, a na gosti koga ke odbijam nesto on sam go preraskazuva duri i sam koga ke zapne za nesto, i koga ke go pogledam na krivo, sam si go citira
RE: Килограмите за време на бременоста 10.10.2011 14:00:28
*mika*
epa sega koga vekje mi ponudile..koga sum ja namirisala tortata.. nema da ja vratam pa trudno sum A za kg super ste, pa i jas do kaj 15-16ta bev samo 3 kg, pa posle 1-2 kg kaciv i duri od 27ma nekade najmnogu pocnav da kacuvam, vo 7mi mesec. Eve sega 30ta i 31va nedela stagniram malku na 9kg, po 1 kg gore dole sum stalno, zaradi otocite, pa ke vidime ponatamu. A garant ke dojdam do kaj 13-14.. ama ok ne e strasno..
RE: Килограмите за време на бременоста 13.10.2011 0:24:23
cece81
Dragi moi mene me iskaraa denes na dr. mi rekoja da ne jadam blago i testenini za 1 mesec sum kacila 3 kg toa bilo mnogu , ama jas tie 3 kg izgleda gi kaciv za 10 dena samo tolku dena ne povrakam . Sto ke pravime vo ovoj zimski period koga ima savi, praznici trpezite prepolni so se i sesto, ke bideme vo golemo iskusenie .... aj nekasni nesto .....
Mika ti si super so kilaza pa jas mislam deka e idealno vo cela bremenost da kacis od 12- 15 kg jas so tolku bi bila presrekna .
RE: Килограмите за време на бременоста 13.10.2011 14:35:55
kremco
Jas se popravam kako Mika recisi isto i se nadevam deka i jas kje stagniram posle 30ta ned ,od 25ta do 29ta kaciv 3kg,vkupno 9 od pocetok mnogu blago jadam ama i ovosje,pijam voda,caj i mojot recept za brza i efikasna stolica (koga toa ne e slucaj),lazica med i topla limonada,instantno deluva,mene maticniot mi rece deka ne se zdebeliv mnogu,sto e rabotava?a na nekoi od vas za istata kilaza ve kritikuvaat pa ne bi rekla deka ovoj period e mnogu,sigurno..
RE: Килограмите за време на бременоста 13.10.2011 20:22:25
sani 13
jas se popraviv 24 kg do kraj (mislam deka sum rekorder) na 01.10 se porodiv so carski sto znaci za taa edna nedela sto lezev tamu cetiri dena bev bez hrana! sin mi se rodi 3.160 gr. a jas koga dojdov doma imav +20 kg dodusa mi nadojde mleko onaka bas poprilicno (dva broja pogolem prsluk) ama vo sekoj slucaj ocekuvav poveke da simnam so samiot poragaj stvarno neznam sto se slucuva so mene!!! e za ovaa nedela kako sum doma imam simnato uste 3 kg! so ishranata sum kako i pred da ostanam trudna so toa sto sega duri i pomalce jadam posto sin mi se budi sekogas koga ke sednam da jadam pa...of ke se vratam li vo forma se osekam ko burence
RE: Килограмите за време на бременоста 13.10.2011 20:41:37
Bububebe
ИЗВОРНА ПОРАКА: sani 13
jas se popraviv 24 kg do kraj (mislam deka sum rekorder) na 01.10 se porodiv so carski sto znaci za taa edna nedela sto lezev tamu cetiri dena bev bez hrana! sin mi se rodi 3.160 gr. a jas koga dojdov doma imav +20 kg dodusa mi nadojde mleko onaka bas poprilicno (dva broja pogolem prsluk) ama vo sekoj slucaj ocekuvav poveke da simnam so samiot poragaj stvarno neznam sto se slucuva so mene!!! e za ovaa nedela kako sum doma imam simnato uste 3 kg! so ishranata sum kako i pred da ostanam trudna so toa sto sega duri i pomalce jadam posto sin mi se budi sekogas koga ke sednam da jadam pa...of ke se vratam li vo forma se osekam ko burence
Чекај малку,рано е уште .Јас за 5 месеци се вратив во топ форма,сега имам помалку килограми од пред да останам .Само трпение и помалку јадење
RE: Килограмите за време на бременоста 13.10.2011 20:57:01
sani 13
abe jasno mi e toa se, ama ne mi e jasno kako samo 4 kg izgubiv so poroduvanjeto koga samo bebeto mi bese 3160 gr??? kade e plodova voda kade e postelka otoci ovo ono??? toa mene ne mi e jasno!! mislev deka barem 8-9 kg se simnuvaat so poroduvanjeto