Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Килограмите за време на бременоста 23.1.2012 14:58:47
Happy mummy
Te sakam ne se sekiraj,ne si edinstvema so tezinata.Jas i ti kolku sto gledam po terminite sme isto,znaci jas sum sega 32+2,a popravema sum 17+ verojatno od posledniot pregled.Mi rece doktorkata malku da bidam na dieta,ama ic nisto da ne jadam do kraj ke pominam 20.E posle ke bide interesno kako da se vratam nazad Inaku bebeto za sreka e super,toa raste kako sto treba i na 31+4 imase 2kg. BTW....fetusce cestitki za idealnata tezina sto ja imas.....i jas bi sakala,ama nema.... Pozdrav do site
RE: Килограмите за време на бременоста 23.1.2012 15:11:27
vida
Не се разочарувајте...кога јас со 30 кила плус еве 10 месеци после пораѓај имам уште 3 кила да симнам за да се вратам на старата килажа.Е сега телото не ми е како што ми беше,треба вежбање ама тоа е.
RE: Килограмите за време на бременоста 30.1.2012 9:10:04
baby 27
jas sum 16 nedela od bremenosta i do sega imam kaceno 1,5 kg.Me interesira od koga pocnavte da dobivate na kilaza? ne znam moeto dali e malku za 16 nedela?
RE: Килограмите за време на бременоста 31.1.2012 23:21:14
milicka29
Мене до 6ти не ми се познаваше стомакот, братучетка ми вика , одеднаш ти порасна стомак (пошо секој ден се гледаме) , сега сум 31 недела и + 6кг, но верувам дека е заради првите 4 месеци што освен патиџани, јогурт и геврек неможев ништо да јадам... Сега си имаме апетит, али не претеруваме помалку почесто, подобро, а и многу течности, вода, компоти, млекце, оревчиња, бадемчиња и стрвот поминува
RE: Килограмите за време на бременоста 1.2.2012 7:47:22
kopriva
Не се секирајте за килограмите како дошле така ке си отидат...така ме советуваа. Еве се тркламае уште малку сега влегов во 39та а имам 10 +. ....ај уште малу па ке тргниме на клиника се надевам
RE: Килограмите за време на бременоста 5.2.2012 22:32:26
cece81
hahahah Kopriva ne utesi, pa ti mila imas idealna tezina lesno ti e tebe . Jas vo 36 nedela sum i sum popravena 14 kg a nejadam mnogu e sega do kraj neznam kolku ke krenam , ama se cuvstvuvam dragi moi deka ke eksplodiram !
RE: Килограмите за време на бременоста 6.2.2012 13:26:57
Happy mummy
Zdravo trudnicki Eve me i mene,Jas sum sega 35+2 i poleka se blizam do terminot na ocekuvanje....edvaj cekam Minatata nedela bev na pregled i bev popravena 16kg,taka da mi postavi doktorot rezim na ishrana......i sega sum na przivuvanje Osven ovosje,zelencuk,obarena hrana,zitarici i se bez seker,drugo nesmeam da jadam
RE: Килограмите за време на бременоста 23.2.2012 8:40:26
Anonimen
Lele jas sum vo totalna depresija. na pocetok od 6 ti mesec sum, a veke sum popravena 13 kg. tolku sum iznervirana i deprimirana ne jadam blago, ne jadam leb. ima li nekoj sto kacil kolku i jas ??? uf ne znam kako ke bidi do krajot
RE: Килограмите за време на бременоста 23.2.2012 10:29:01
mamicki
Ne sekiraj se anonimen, no vnimavaj od sega natamu oti tokmu poslednite meseci najmnogu se kacuvaat kgr. Inaku sum sretnuvala i zeni koi se imaat popravano i po 25-30 kgr sto voopsto ne e preporaclivo, jasno, no ete, kacile tolku. Moja koleska so koja sto bevme otprilika vo isto vreme, taa bese nekoj mesec pred mene, se imase popraveno celi 28 kg, od 66 na 94! Ja nemav videno zimava, ja sretnav pred nekoj den, bebeto i e sega 13 meseca, se napravila koza i koski, 61 kilo ima sega, a visoka e 178! Znaci tie kila kako dosle- taka otisle.
RE: Килограмите за време на бременоста 23.2.2012 16:29:13
Mirjana983
Anonimen nemoj da sesekiras i jas vo prvata bremenost se popraviv 20kg, ama brzo gi simnav za edno 7 meseci, e sega sum 12 nedela i sum popravena 3kg, ama mnogu jadam i me faka strav kako ke bide do kraj ama so gospod napred.
RE: Килограмите за време на бременоста 24.2.2012 2:01:40
banica
jas sum 22 nedela i imam dobieno +5kg, ama nekako naednas gi dobiv za 4 nedeli 4 kg se nadevam nema da krevam po kg nedelno :) a mi se jade konstantno nema pauzi po cel den :) pa da vidime do kaj ke stignam :)
RE: Килограмите за време на бременоста 29.2.2012 9:54:35
natus
Јас многу се изненадив вчера... Имено сум 29 недела, и се мерев само во 5-ти месец, тогаш имав качено само 1 кило, а плодот малку и потежок за таа возраст, до сега не се мерев, ми беше страв, и вчера се измерив и имам 53 кила, а почнав со 48-49 кг некаде Плодот е 1400, а околу 1250 г е нормално, така да сум многу многу среќна, се надевам нема да изненадам последниве 2 месеци, нешто да се случи... Си јадам супер, никогаш не гладувам но морам да напоменам дека внимавам што, на количината не, отсекогаш сум се хранела здраво, така да најверојатно телото ми враќа сега , имам само стомаче и ништо друго мрднато... Едно советче од мене, нека ви биде навика наутро на гладно, една лажица мед, па после одма една чаша вода со пола лимон и малку ѓумбир во прав, кој е клучен за топење и забрзување на метаболизмот, а доколку во текот на денот сте ,,претерале,, со храната, пожелно е и навечер пред спиење да испиете една чаша лимон и ѓумбир
RE: Килограмите за време на бременоста 1.3.2012 18:24:54
cataleya
Јас пред да останам бев веке здебелена така што сега сум влезена во 17 недела а веке досега сум здрбелена 7 кг што мислам дека е многу не знам како да престанам со јадењето (тука подразбирам благото бидејќи солено конзумирам нормално 2 - 3 оброци на ден). Поздрав до сите мамички
RE: Килограмите за време на бременоста 9.3.2012 11:17:29
Beatris
Женски уживајте во бременоста, внимавајте колку можете ама не се замарајте со килажата. Јас се поправив скоро 30 кила, а еве сега после 10 месеци ми фалат уште 6-7 да се вратам како што бев пред бременоста
RE: Килограмите за време на бременоста 15.3.2012 11:34:16
Acina
ИЗВОРНА ПОРАКА: cataleya
Јас пред да останам бев веке здебелена така што сега сум влезена во 17 недела а веке досега сум здрбелена 7 кг што мислам дека е многу не знам како да престанам со јадењето (тука подразбирам благото бидејќи солено конзумирам нормално 2 - 3 оброци на ден). Поздрав до сите мамички
пред да забременам и јас се поправив многу...и во првиот и вториот месец од бременост кладов само 2 кг...проблем се килограмите што ги добив пред да забременам,денес влегувам во 14 недела и од почеток на бременост добив 2.5кгр сметам не е многу но многу се тие околу 8 пред да забременам...апетитот не ми е многу зголемен ист ми е
RE: Килограмите за време на бременоста 15.3.2012 12:57:13
mamicki
Mili RR-ki, kilogramite ni vo periodot na bremenosta ne se muvi shto letaat niz vozduhot i sletuvaat vrz nas kade kje im dojde , tuku se lepat na ist nacin kako i pred toa, ako si ruckame povekje od shto na teloto mu treba, odnosno ako jademe pogresna hrana, tn prazni kalorii. Mnoooooooooooogu zelencuk i ovosje, umereno meso, leb i testenini, malku blago i nikako gazirano i gricki, vnimatelno so solta i se kje bide ok. Plus kilogrami vo bremenost ne znacat samo estetski problem po poragjajot, tuku i eventualen problem vo bremenosta, t.e zgolemen rizik od komplikacii. Bremenata zena treba da jade sekojpat koga e gladna, no i mudro da ja izbira hranata i da vnimava taa da ne mu steti nitu na nejzinoto, nitu na zdravjeto na
RE: Килограмите за време на бременоста 19.3.2012 7:17:44
milika
Браво мамички, колку е точно ова што го напиша! Многу ти благодарам, ми требаше некој да ме потсети дека навистина нема потреба толку благо да јадам 24-та недела сум и веќе имам качено 9 килограми (а што фино си бев слабичка претходно...)
ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicki
Mili RR-ki, kilogramite ni vo periodot na bremenosta ne se muvi shto letaat niz vozduhot i sletuvaat vrz nas kade kje im dojde , tuku se lepat na ist nacin kako i pred toa, ako si ruckame povekje od shto na teloto mu treba, odnosno ako jademe pogresna hrana, tn prazni kalorii. Mnoooooooooooogu zelencuk i ovosje, umereno meso, leb i testenini, malku blago i nikako gazirano i gricki, vnimatelno so solta i se kje bide ok. Plus kilogrami vo bremenost ne znacat samo estetski problem po poragjajot, tuku i eventualen problem vo bremenosta, t.e zgolemen rizik od komplikacii. Bremenata zena treba da jade sekojpat koga e gladna, no i mudro da ja izbira hranata i da vnimava taa da ne mu steti nitu na nejzinoto, nitu na zdravjeto na
RE: Килограмите за време на бременоста 19.3.2012 12:31:57
Just baby
jas se trudam i odbegnuvam blago, i leb i site takvi raboti, gricki micki do sega ne sum kasnala, pa sum popravena mnooooguuuu. Sega sum 26 nedela i imam kaceno 16 kg. Ne znam sto e rabotata, zdravje samo neka bide se vo red i neka se rodi zdravo i pravo bebencevo. Kilogramite ne idele od ne jadenje, ama jas stvarno ne znam kako idat kaj mene a i metabolizmot mi e mnogu zlab. i prethodno si imav problemi so nego, ama sega epten mnnogu
RE: Килограмите за време на бременоста 19.3.2012 13:07:28
Cipi Ripi
Blaze si vi devojki, jas ne mozam da odbegnuvam nisto, sto ke mi tekne toa si jadam, ako ne, ke go mislam cel den. Popravena sum 16 kg vo 34 nedela. Ke vidime do kaj ke stignam Ama da vi kazam iskreno pa i ne mi e bas gajle, da dade Gospod da si go rodam bez problem, pa posle ke se setkam so kolicka i mazle i ke si oslabnam.
RE: Килограмите за време на бременоста 21.3.2012 15:03:11
Mum Care
Lele i jas sum vo panika, popravena sum 9 kila a veke sum 21 nedela, mnogu mi e strav. Neznam sto ke bide do kraj, no tesko da se kontroliram vo jadenjevo. Prva bremenost mi e, a i plus moram da lezam zosto sum pravena serklaz i od toa uste poveke mislam deka ke se zdebelam, samo lezenje, lezenje.