RE: Килограмите за време на бременоста (Целосна верзија)

Форум >> [Бременост] >> Бременост и породување

Порака

temjanuska2 -> RE: Килограмите за време на бременоста (7.2.2013 17:05:15)

Neznam dali vi se slucuva i na vas ama jas imam osekaj deka sekoja nedela ne mesecno si kacuvam kilaza,iako sum 6 kg popravena a sum 20 nedela ama ne e za uteha oti sega pocnuva ustvari popravanjeto.Ne jadam mnogu ama izgleda se sto jadam si ostanuva kaj mene :( neznam kako ke bide do kraj me plasat kg od ednostavna pricina sto sum niska i sekoj visok kg epten mi se poznava :(

Simona_k -> RE: Килограмите за време на бременоста (7.2.2013 20:04:08)

темјанушка незнам како да те утешам[sm=smiley13.gif] јас до 27 недела бев 10+ а сега овој месец ептен си кркав гарант сум +5 за еден месец се осеќам тешко и тромо,само на јадење мислам[sm=zmeden.gif] Многу ми е тешко да се борам против слатката храна
Благо јадам секој ден(кога не бев трудна јадев само една ресана пред да добијам),јадам црн леб,еден леб 2 дена си го јадам,на раб мелам:смоки,јаболки,благо,што најдам бомбони....се гледам во огледало бишка...
Си викам ајде уште 1-2 месеци да издржам после ништо не јадам

temjanuska2 -> RE: Килограмите за време на бременоста (8.2.2013 12:10:24)

simonce jas se nerviram kako so pisav pred se oti sum niska ,vtoro krivo mi e oti nemam zgolemen apetit kako sto vikas ti da mislam na jadenje samo,na rabota jadam zitarici i mleko sekoj den(ama toa mi e navika veke so godini) plus nekoja banana ili portokal,posle rucek doma bez leb ili crn dvopek a za vecera supa,jogurt so parce suvomesnato ili salata ili ovosje a nekogas i bez toa a sepak golema sum
[sm=smiley19.gif] posto startuvav so 49-50kg mene toa me bole .Balgo porano jadev nonstop sega mi se gadi od nego.a smolki ili gricki nikogas ne sum gi ni jadela Ama fala ti za utehata [sm=jezicek.gif] a i kolku sto razbrav tebe ti e vtoro taka da vtororotkite kacuvaa poveke kilaza po nekoe nepisano pravilo [sm=smiley36.gif] sega na skriningot ke videme bebusot kolkav e mozebi e bucko [sm=jezicek.gif]

kikicka -> RE: Килограмите за време на бременоста (8.2.2013 12:18:17)

Уффф јас со првото бев 30+ кг а со ова тек почнувам моментално сум 7 г.н а имам само1 кг ставено, али и тоа варира што знам де сум 65 де 66[sm=zmeden.gif]

Snowhite RR -> RE: Килограмите за време на бременоста (8.2.2013 13:09:43)

Јас па цела бременост 10кг се на се се поправив, а сега 3 недели после пораѓај изгледам како да немам родено, сите што ме видоа ми рекоа така. Се разбира имам малку стомаче кое со алишта и со мидер не ми се познава ич

princessa -> RE: Килограмите за време на бременоста (8.2.2013 14:49:42)

bravo snowhite za tebe[sm=bravo.gif]. Kazi nekoj trik i nie da ostaneme tolku vitki vo bremenosta[sm=smiley36.gif]. Jas od koga bev na pregled pred edna nedela do sega edno kilo sum kacila ne mi se veruva, ke se ubijam.

temjanuska2 -> RE: Килограмите за време на бременоста (8.2.2013 16:34:29)

lele snowhite sega me potseti za mider ic ne go ponesuvam,cel zivot nosam nizok stuk neznam kako ke istrpam mider,a znam deka e pozelno za da se vrati muskulaturata na stomak na normala[sm=smiley19.gif]

Simona_k -> RE: Килограмите за време на бременоста (8.2.2013 17:03:03)

temjanuska2 нема врска дека со втората бременост ќе се качат повеќе килограми од првата,напротив јас повеќе пазам што јадам и колку јадам сега отколку првиот пат затоа до сега сум некаде 15+ најмногу!А со првото бев 30+ цела[sm=jezicek.gif]
Значи до 20 планирам да скокнам,а како што сум тргнала се надевам ќе ја достигнам целта[sm=smiley1.gif]
Snowhite сите ти завидуваме браво[sm=bravo.gif]

temjanuska2 -> RE: Килограмите за време на бременоста (9.2.2013 10:38:07)

pa simonce jas pisav kako nepisano pravilo e deka se kacuvat poveke kila,a i deka pobrzo se poznava meseto t.e porano,a moze a i ne mora da znaci.Ete kaj tebe ne e taka ama vnimavas poveke
[sm=smiley1.gif] ama kaj nekoi ne e ,bez razlika sekoj si e razlicen pa i sekoja bremenost e razlicna,samo da sme zdravi i zivi i bebencata vo nas [sm=nosecka.gif]

Snowhite RR -> RE: Килограмите за време на бременоста (9.2.2013 13:13:57)

ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa

bravo snowhite za tebe[sm=bravo.gif]. Kazi nekoj trik i nie da ostaneme tolku vitki vo bremenosta[sm=smiley36.gif]. Jas od koga bev na pregled pred edna nedela do sega edno kilo sum kacila ne mi se veruva, ke se ubijam.

Нема трик, јадев исто како и нормално, до 5ти месец возев велосипед, потоа пешачев по најмалку 1 час.
Метаболизам би рекла

Gaia -> RE: Килограмите за време на бременоста (6.3.2013 13:37:36)

Јас сум 29та недела и 10кг +[sm=smiley1.gif]Се надевам дека до крај нема да качам уште многу[sm=smiley13.gif]

Melanija RR -> RE: Килограмите за време на бременоста (6.3.2013 15:07:03)

Мојата бременост се движи засега вака
5н+5д =81кг. ,
12н+3д. =85кг
........ следно ќе видиме

*devojce* -> RE: Килограмите за време на бременоста (12.3.2013 8:30:54)

Jas sum 22ra nedela i dosega imam staveno 8kg i mnogu mi smetaat a sto ke bide ponataka stvarno neznam

arh_diz -> RE: Килограмите за време на бременоста (12.3.2013 8:35:46)

Ne se sekiraj devojce , ke gi simnes koga ke se porodis
Isfrli leb i blago i nema da kacuvas mnogu

princessa -> RE: Килограмите за време на бременоста (14.3.2013 15:07:25)

jas sum 300gr popravena. Do prethodnata nedela bev vo minus,od povrakanje 5kg oslabev. Inaku sum 23ta nedela[sm=jezicek.gif]

Melanija RR -> RE: Килограмите за време на бременоста (14.3.2013 19:36:47)

Еве следно и во ист континуитет
16н+6д =87кг

Во просек секој месец по 2 кг во плус

Мими -> RE: Килограмите за време на бременоста (14.3.2013 20:38:16)

26n + 1d samo 1 kg plus [sm=bravo.gif]

temjanuska2 -> RE: Килограмите за време на бременоста (14.3.2013 21:51:17)

[sm=smiley13.gif]lele princeza lele mimi kako uspevate [sm=smiley24.gif] ljubomorna sum vi [sm=sad.gif] se salam .Jas samo po nagorna linija odam [sm=jezicek.gif] uste sum si +7 tocno 25n+6d,veke nekolku ned sum tolku,ama duri od treto trom pocnuva naseto popravanje [sm=smiley19.gif] mimi jas i ti sme mnogu blisko so terminite[sm=bravo.gif]

princessa -> RE: Килограмите за време на бременоста (15.3.2013 12:50:42)

uzivaj si temjanuska2 posle ke gi simnes mnogu skoro. Jas vo 1ta bremenost se popraviv 13kg se na se, koga izlegov na 4ot den od bolnica imav samo 3 kg visok koi gi skinav za 2-3 nedeli[sm=smiley1.gif]. Moja prijatelka se popravi 25kg i za nekolku meseci bese skacka[sm=smiley36.gif]

Lina* -> RE: Килограмите за време на бременоста (18.3.2013 14:05:57)

Ne se plasam tolku mnogu za kilogramite tuku pocnuvam da se plasam sto se pocesto mi se jadat nekoi gluposti,cipsovi i drugi nezdravi gricki a isto dusava mi bara gaziran sok leleeeee a jas nikogas ne sum bila mela nekoj merak za gazirano pogotovo koga vremeto e ladno

princessa -> RE: Килограмите за време на бременоста (18.3.2013 14:25:19)

i mene dusata mi saka nenormalno blago ama veke ne kupuvam za da nema doma i da ne go gledam[sm=smiley36.gif]. Jadam ovosje i cat pat kupuvam sladoled zasto nemozam da mu odoleam[sm=smiley1.gif]. I cips ne kupuvam, samo ednas ili dva pati vo ovie 24nedeli sum jadela[sm=zmeden.gif]

masa -> RE: Килограмите за време на бременоста (24.3.2013 21:14:54)

8ма недела и +4кг [sm=smiley5.gif] и во првата бременост исто во 15та недела уште немав стомак а бев +10 кг.Незнам зошто така се поправам,како балон се дујам.Искрено им завидувам на оние што не се поправат на друго место освен во стомакот.А не дека јадам којзнае колку и дека имам мачнини не јадам мн работи,а пак качувам на вага [sm=smiley19.gif]

temjanuska2 -> RE: Килограмите за време на бременоста (24.3.2013 21:21:57)

Masa i kaj mene e isto,ne jadam mnogu a sepak kacuvam kilaza,ama izgleda se sto jademe se zadrzuva za bebusot,pa posle tie kila ke gi nemame koga ke se porodeme,barem taka se tesam [sm=smiley36.gif]

Simona_k -> RE: Килограмите за време на бременоста (24.3.2013 21:56:38)

So prvoto se rusiv od jadenje blago I meseno I gazirano I se sto mi dusa sakase I bev +25 a sega do 7 mi vnimavav I bev +10 a vo 7 I 8 mi ne vnimavav I se popraviv 9 kg za dva meseci[sm=smiley13.gif] zatoa sega sum +20[sm=smiley19.gif]
Sega tesko mi paga ide leto..avgust mu e rodenden na maliot I krstevka ako pravime zaedno...sto meckiste ke bidam

temjanuska2 -> RE: Килограмите за време на бременоста (25.3.2013 10:13:55)

Simona tesi se so toa sto e leto,polesno se gubat kilogrami,polesna hrana se jade,a i ke imas dve srcinja sto nonstop ke trcas okolu niv ke zaboravis da jades. Nema da pustas klima ke topes kalorii [sm=smiley36.gif]

Страница: <<   < Претходна страница  28 29 [30] 31 32   Следна страница >   >>