Bethany -> RE: Вагинални инфекции во бременоста (16.10.2013 18:38:09)
|
тнаде, можно е и да не е никаква инфекција, ако немаш никако чешање, пецкање и сл. Јас па цела бременост се чувствував така, ко подмочана и имав зголемен секрет цела бременост, од прв до последен ден. Колку што знам тоа е и нормално во текот на бременоста. Освен малку повеќе кандида од време на време, немав ништо. Дури докторот не ни обрнуваше нешто внимание многу на кандидата, освен што ми еднаш препиша некои вагиналети, кои патем беа изгор скапи, ама потоа ми кажа да си земам некои други кои со картонче мислам коштаа околу 10 ден. [sm=smiley36.gif] А ефектот ист. значи, има и поефтини, не мораш од тие поскапите, искомерцијализовани да земаш [sm=smiley1.gif] Е сега докторот при прегледот би требало да може да процени дали треба да си земаш брис или не, ако приметува некои промени во вагиналниот дел, ама ти можеш секогаш да се одмиваш со камилица, ставаш од ладно цедено кокосово масло, и од тоа нема да имаш никаква штета. Сепак ќе видиш како се одвива ситуацијата, па да си направиш брисеви ако се сомневаш на нешто.
|
|
|
|