Pinky30 -> RE: Спонтан абортус (27.5.2016 20:55:00)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: blue_blue Pinky30, факт е дека се случува, никој не е безгрешен...е сега што ти се случило токму тебе после целата друга историја секако фрустриа у плафон. Она што е факт е дека без докториве не можеш, или можеби можеш? Немој да ме сфатиш погрешно, ама следејќи те имам чувство како премногу, преусилено да се трудиш...ова е разбирливо и секако дека секој пар кој сака да има деца ќе оди да ги исцрпи сите можности, ама од форумов и од животов генерално научив дека неможе се да контролираме и не може да напињаме за се...некогаш едноставно треба да ги оставиме работите сами од себе да се наместат без ние да се раскостиме...тоа е она на let go на англиски. За мене тоа не значи откажување, ама некако оставање работите полека да се одвиваат и не давање главен приоритет на имање дете...Не знам со што се бавиш, ама посвети се летово на професионален план, уживај со луѓе кои немаат деца и со маж ти, едноставно летово батали деца и имање деца..од сеп види дал ќе одиш кај друг доктор или ќе останеш кај Петановски - секако е важно да имаш доверба во лекарот а тој веќе те знае и секако би требало повеќе да ти обрне внимание после ова...Ама што и да правиш остај го докторот нек тера а ти само следи, не знам како да објаснам - не учествувај како да се работи за живот или смрт туку како за уште една пропратна работа што ја правиш во животот...сега колку што сфаќам и немате некој сериозен медицински проблем, па логично би било да се деси бременост и да ја биде се ко што треба, само ако е можеш малку на друг начин ментално да му пристапиш...не знам баш дал успеав да објаснам. ама како и да е ти посакувам среќа и мир во душа, па да се читаме во беби теми... Ti blagodaram sepak na ubavite zelbi daj Boze da se citame po podobri temi... Jas ne izbrzuvam ednostavno pravev vtoro ivf imavme zamrznati i so tie se obiduvavme zosto realno za na prirodno nemame sansi zosto maz mi e so mnogu los smermogram...Ne naprnuvam voopsto ednostavno taka mi se isposlucija site raboti odednas moze deka sum aktivna clenka i zatoa imas takvo cuvstvo ne iskreno jas ne osekjam deka nesto napinjam tuku taka si se odvivaat rabotite...normalno e deka sakame nema zbor tuka no ne osekjam nesto deka so silam i go forsiram...eve posle sbrotusot resivme da se relaksirame si pocnav da si rabotam na sebe na zdrava ishrana,poinakov nacin na zivot so elan i punam baterii za vo idnina...no sega jas ne sum kriva sto posle abortusot na otpusno mi pisuva deka kontrola po 1 mesec a jas da imam uste ostatoci od bremenosta sto iskreno na nikomu ova moevo sto sepak mozat da se iskopliciraat 300 raboti sepak imam doktor maz i dovolno se mi e objasneto od site rizici....ete ke vidam sto ke napravam vo ponedelnik i toa e...moze sum vi dosadna pa takvo mislenje imate.....moze treba da se povlecam malce[sm=zmeden.gif] kako i da e fala za sovetite i dobro namernite poraki
|
|
|
|