RE: Што треба да јаде доилката? (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Доење и дополнување на доењето

Порака

Elena Eni -> RE: Што треба да јаде доилката? (18.6.2012 23:46:12)

Devojki, moeto bebe za 5 dena ke polni 3 meseci, najgolem problem mi e shto ne saka da cica dodeka e buden, odnosno cica samo koga spie, a vo sprotivno nesaka i plache koga go stavam na grada, kako da se gadi se odnesuva,ili cica 2 min i plache, a imam mleko.... Pochnav da se izmolzuvam, na pochetokot imav mnogu mleko, a sega namaluva deka ne cica, odnosno ne cica i ne pravi stimulacija, pa laktacijata e pomala. Sega mu davam adaptirano mleko Apttamil 1 i poveke e na toa meleko. So ogled na seto navedeno jas pochnav da drzam dieta ,,90 dnevna,, no ke ja drzam samo 1 mesec, bideejki padnav vo depresija za da gi simnam kachenite 10 kg i pochna toa da mi bide glavna preokupacija, sram mi e da izlezam od doma. Dietata ja drzam 12 dena i mu napraviv denes krvna slika, super mu e. Se tesham deka mu davam dohrana, pa zatoa i ja drzam dietata. Dietata ne e so gladuvanje, no e so sekoj den razlichna hrana, no vo tekot na denot von ovoshje i zelenchuk, glavnoto jadenje e ednolichno cel den. Shto mislite dali da pijam vitamini i dali tie vitamini ke deluvaat pozitivno na kvalitetot na mlekoto. Bebeto sega za sega odlichno napreduva. Inaku za ovie 12 dena dieta jas oslabev 4 kg i premnogu sum srekna. Mene kilazata me butna vo depresija i samo na toa mislev!!! Jadam ovoshje mnogu i jadam mnogu salati, a glavnoto jadenje sekoj den mi e razlichno, no podeleno e po red i istoto kruzi na 4 dena, a chetvrtiot den sekogash e ovoshen- cel den! Shto mislite?

mum31 -> RE: Што треба да јаде доилката? (4.8.2012 18:47:24)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Elena Eni

Devojki, moeto bebe za 5 dena ke polni 3 meseci, najgolem problem mi e shto ne saka da cica dodeka e buden, odnosno cica samo koga spie, a vo sprotivno nesaka i plache koga go stavam na grada, kako da se gadi se odnesuva,ili cica 2 min i plache, a imam mleko.... Pochnav da se izmolzuvam, na pochetokot imav mnogu mleko, a sega namaluva deka ne cica, odnosno ne cica i ne pravi stimulacija, pa laktacijata e pomala. Sega mu davam adaptirano mleko Apttamil 1 i poveke e na toa meleko. So ogled na seto navedeno jas pochnav da drzam dieta ,,90 dnevna,, no ke ja drzam samo 1 mesec, bideejki padnav vo depresija za da gi simnam kachenite 10 kg i pochna toa da mi bide glavna preokupacija, sram mi e da izlezam od doma. Dietata ja drzam 12 dena i mu napraviv denes krvna slika, super mu e. Se tesham deka mu davam dohrana, pa zatoa i ja drzam dietata. Dietata ne e so gladuvanje, no e so sekoj den razlichna hrana, no vo tekot na denot von ovoshje i zelenchuk, glavnoto jadenje e ednolichno cel den. Shto mislite dali da pijam vitamini i dali tie vitamini ke deluvaat pozitivno na kvalitetot na mlekoto. Bebeto sega za sega odlichno napreduva. Inaku za ovie 12 dena dieta jas oslabev 4 kg i premnogu sum srekna. Mene kilazata me butna vo depresija i samo na toa mislev!!! Jadam ovoshje mnogu i jadam mnogu salati, a glavnoto jadenje sekoj den mi e razlichno, no podeleno e po red i istoto kruzi na 4 dena, a chetvrtiot den sekogash e ovoshen- cel den! Shto mislite?

Elena, mene mi izgleda deka ja drzis UN dietata. Kerka mi ima 8 nedeli i jas pocnav so un dieta eve veke 4 dena.ne tolku rigorozno za da ne mi se odrazi na doenjeto, no sepak se pridrzuvam na tipot na ishrana. Ne si sama :) Odnosno jas ne sum bila ednistvena, ti veke sigurno imas zavrseno so dietata, pa kazi mi kakvi se rezultatite.

maki1 -> RE: Што треба да јаде доилката? (4.8.2012 22:16:10)

Mislam deka nema nikakov problem so dieteta zosto sepak vo nejze ima hrana.Jas i sega na 14 meseci ja dojam M,no od koga se rodi imavme strasni grcevi,pa pedijatorot mi rece da vnimavam na ishranata kolku mozam i od ona sto go procitav i od iskustvo izleze deka jas mozam samo lubenica ,marmalad ,dvopek i caj da pijam(meso i onaka ne jadam),pa taka izleze edna mnogu rigorozna dieta ,a na kilazata od [sm=duda.gif] voopsto ne se odrazuvase.Jas malku sum i skeptik okolu toa deka ako jades mnogu i mlekoto ke ti bide pojako.neznam neka pisat i dr majki ama kaj mene ne bese taka.Duri i sega M e pretezno na cicanje uste ne sme prjale kako sto treba a so krvna slika i so kilaza nikogas ne sme imale problem.Se e individualno,covek moze da jade najkaloricno a mlekoto da bide slabo i obratno.Sepak se e individualno.

Страница: <<   < Претходна страница  1 2 3 4 [5]