Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: Закажување за лични карти и пасоши 17.2.2010 14:20:10
mis.
Денеска свекор ми закажал за личн карти и пасоши за 14 Јуни 2010 год.За колку време пасошите и личните карти ќе бидат готови?За колку време вие си ги земавте откако ги поднесовте документите?
RE: Закажување за лични карти и пасоши 17.2.2010 14:24:14
pacuvce
ИЗВОРНА ПОРАКА: mis.
Денеска свекор ми закажал за личн карти и пасоши за 14 Јуни 2010 год.За колку време пасошите и личните карти ќе бидат готови?За колку време вие си ги земавте откако ги поднесовте документите?
Е како е ова можно...Па нас во ноември 2009 ни закажаа за пасош 12.09.2010 година...Да не е грешка нешто човеков...Да не е 2011 година???
RE: Закажување за лични карти и пасоши 17.2.2010 14:28:20
pacuvce
A sorry...Мислев дека се работи за Скопје...Добро...Веројатно во внатрешноста,процедурата е побрза...Блазе си ви...Јас и Бојан изгледа ова лето ќе се ладиме во Охрид...Не ми се даваат 10.000,оо за пасоши по брза постапка за нас...А тато и Андреј ќе ги пратиме некаде сами на море!!! Има да се изнауживаат,што да ти кажам...
RE: Закажување за лични карти и пасоши 19.2.2010 11:50:05
nadica
леле сега се враќам од сликање за пасош за мене и за ќерка ми па тоа е хаос невиден не се знае кој јаде кој пие а плаќаме ние обичните граѓани кои го почитуваме редот и сме без врски
имавме закажано во 10 се сликавме во 11.15 и тоа со сила преку ред не пуштија луѓето кои имаа закажано пред нас па нема смисла со мало дете плаче неможе да чека ...
ако продолжам ќе згрешам затоа само едно УААА СРАМОТА за сите кои го создаваат хаосот
RE: Закажување за лични карти и пасоши 19.2.2010 12:00:33
nadica
мис кај нас има преку ред тетка,вујна,стрна,другар,... не се проблем закажаните па ти се молам за л.к имаат денес закажани 30 а за пасожи 20 странки и тие неможат да постигнат а башка што се необучени и неинформирани надица ја пресликуваа 5 пати незнаат да наместат фокус
RE: Закажување за лични карти и пасоши 19.2.2010 12:06:59
mami
леле ужас...мм е денес за возачка да го сликаат, па ке видам како поминал...Ама срамота е што ги пуштаат преку ред така...страшно се нервирам на такви луѓе
RE: Закажување за лични карти и пасоши 26.2.2010 19:28:53
jovanka
denes bev za slikanje za licna karta fala bogu poorganizirano samo edno se iznervirav na gospodinot vraboten mu zavrsi smenata a me gleda so deteto vo raka i mi vika aj sega pocekaj koleskata a vnatre gnasno moram vakov zbor da upotrebam i jas celi 20 min. ja cekav vrabotenata pa posle mal zastoj vo kompjuterot znaci polovina cas ova nesmee da se dozvoli i avomatski i tie ostanatite ke cekaat koga ti zakazale treba da se profesionalni do kraj zatoa sto luge izleguvaat i od rabota i ednostavno sekoj si ima pravo da bara pocituvanje na redot kako sto oni baraat pocituvanje na rokovite.
RE: Закажување за лични карти и пасоши 2.3.2010 0:53:57
Annabel
Е да ви кажам, ова навистина нема смисла. Денес откако се изначекавме скоро 1 час со мм за да ги подигнеме личните карти....едвај ме пуштија преку ред трудна во 9-ти месец. И не си ја земав....имало некоја грешка, па не можеле да ми ја изработат...па утре треба да одам во МВР да ми кажат каде е грешката...не ми се верува. ќе родам од нервоза...
И што е најважно, и на мм не му беше готова.
< Поракaта ја уредил Annabel -- 2.3.2010 0:54:45 >
RE: Закажување за лични карти и пасоши 26.5.2010 13:53:22
Julie1
ИЗВОРНА ПОРАКА: srnicka
Денес се јавив да закажам за пасош за ќерка ми и ми закажаа за 03,08,2011.Ако сакаме итно денес закажувале за 16. 7.2010. Не се нормални дефинитивно. Кој сака да оди барем догодина негде на одмор надвор нека се јавува уште денес.
RE: Закажување за лични карти и пасоши 26.5.2010 15:07:21
arh_diz
Ne mi e jasna voopsto nasata administracija da se ceka za pasos po edna godina . Znaci administracijata vleguva vo privatniot zivot na lugeto. Mislam deka ova nikade go nema. Vo Srbija pocnaa so izdavanje na pasosi pred edna godina i nema tolku cekanja , pasos se izdava vo sekoja policiska stanica , nadvor od drzavta se izdava vo sekoja ambasada. Dodeka Makedonija pocna pred Srbija i kade sto pocna tamu i zastana sramota
RE: Закажување за лични карти и пасоши 27.5.2010 9:42:28
niki
ИЗВОРНА ПОРАКА: srnicka
Денес се јавив да закажам за пасош за ќерка ми и ми закажаа за 03,08,2011.Ако сакаме итно денес закажувале за 16. 7.2010. Не се нормални дефинитивно. Кој сака да оди барем догодина негде на одмор надвор нека се јавува уште денес.
Ама е итно ова, за два месеци да незнаеш дал да се смееш или да плачеш
Знае некој информација дали амбасадите во странство почнале со издавање пасоши или ние што живееме надвор ќе треба да се откажеме од нашите животи и обврски за да чекаме пасош во МК?
RE: Закажување за лични карти и пасоши 27.5.2010 9:50:47
amelbebe
niki mk ambasadi ne izdavaat pasosi,znam po toa sto nie mu zakazavme na svatot za 18 juni taka da site strancituka vadat pasosi i covekot mora da dojde vo mk,a zosto postojat nasite ambasdi vo stranstvo ne znam bidejki duri izvod na rodenite im baraat od mk