RE: Закажување за лични карти и пасоши (Целосна верзија)

Форум >> [РР Заедница] >> Разговори за се и сешто

Порака

kikicka -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (30.3.2012 19:01:51)

Леле бе јас возачката ја заборавив.....уште ми е онаа розева книшка...има казна и за мене а?

Calypso -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 14:24:52)

Eve, jas denes bev na slikanje za pasos, sekako trebase da go smenam i poradi promena na licni podatoci i poradi istekuvanje (zadutre mi istekuva, a jas mislev vo dekemvri[sm=smiley36.gif]). Kako i da e, me prasaa dali sum patuvala so toj pasos posle vencavkata, im rekov ne, ama sepak mi gi proveruvaa pecatite. Gi prasav, mi rekoa ako sum patuvala, ke sum plakjala kazna, a vaka ne. Ke vidime kako kje bide koga kje odam da si go zemam - valjda nema retrogradno da mi udrat kazna[sm=smiley36.gif]

Luci -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 14:51:20)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

Eve, jas denes bev na slikanje za pasos, sekako trebase da go smenam i poradi promena na licni podatoci i poradi istekuvanje (zadutre mi istekuva, a jas mislev vo dekemvri[sm=smiley36.gif]). Kako i da e, me prasaa dali sum patuvala so toj pasos posle vencavkata, im rekov ne, ama sepak mi gi proveruvaa pecatite. Gi prasav, mi rekoa ako sum patuvala, ke sum plakjala kazna, a vaka ne. Ke vidime kako kje bide koga kje odam da si go zemam - valjda nema retrogradno da mi udrat kazna[sm=smiley36.gif]

Се потврди се тоа што го пишував погоре, значи не стануваше збор воопшто за ШПИКУЛАЦИИ[sm=jezicek.gif]

miana -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 15:00:26)

za vozackite go prodolzija do oktomvri,takada nema kazni seuste...
denes se javiv za pasos za bebeto,mi zakazaa za utre :)
ИЗВОРНА ПОРАКА: Calypso

mamicka_26 -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 15:01:42)

Инаку вистина е стварно едни пријатели на мм кога отишле да го мењаат пасошот поради тоа што им истекол више и кога виделе дека патувала после венчавката со старото презиме им удриле казна и тоа огромна,а и јас си патувам со пасошот а презимето не ми е сменето[sm=smiley1.gif]

Luci -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 15:05:00)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka_26

Инаку вистина е стварно едни пријатели на мм кога отишле да го мењаат пасошот поради тоа што им истекол више и кога виделе дека патувала после венчавката со старото презиме им удриле казна и тоа огромна,а и јас си патувам со пасошот а презимето не ми е сменето[sm=smiley1.gif]

Значи и тебе ќе ти удрат казна, т.е не само на тебе туку на сите нас што после брак во рок од 30 дена не сме си смениле презиме и адреса

mamicka_26 -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 15:07:11)

Па поради тоа и ми е страв да отидам да си го сменам пасошот

Calypso -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 15:08:51)

Samo ako ste patuvale Luci, inaku ne. Jas ne si go smeniv pasosot eve godina i pol posle svadbata. Ama ne patuvav so toj pasos, samo do Grcija odma posle svadbata, a toj pecat go nemam vo pasosot, posto Grcite ne gi priznavaat, bile biometriski ili ne.
Uste vozackata ne mi e smeneta, ama ne deka ja koristam...

Luci -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 15:11:16)

Ќе го сменам и јас здравје таму пред одмор, кога ќе вадам и за М. па да видиме што ќе биде со мене. Јас имам само до Грција отидено на шопинг и ако ми лупнат казна ѓавол и пол ќе ми излезе шопингот[sm=smiley7.gif]

Andriance -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 15:12:43)

Lelellelellee aman be..pa i ja patuvav so pasos so mominko prezime....zar kjeplakjam kazna,...pa kje go prijavam kako izguben hiihihihi a?? boze aman vekje..a moram da go smenam mi istekuva a imame uplateno za odmor

Beatris -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 15:15:27)

Луѓе прашав пак, значи точно од пасошко ми рекоа нема врска!!! Тоа што се збори за плаќањето се можеби некои поединечни случаи поради други икс причини....

Calypso -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 15:16:33)

Jas se mislam za vozackata da ja prijavam ko izgubena[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Inaku do Grcija, ako nasive ne ti udrat pecat na granica, mozes da se izvadis. Ete i za maliot podnesovme denes baranje, ama placese epten, srekja nekako se smiri, pa go slikaa. Da si znaete, tie sto ne ste informirani, mora i dvajcata roditeli da bidat prisutni, od dvajcata trebaat licnite karti i potpisi na lice mesto.

bebe82 -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (2.4.2012 15:38:16)

Значи луѓе тетка ми работи таму, и вистина е. А тоа печат има нема, не е битно и во компјутер ве евидентираат дали сте поминале граница.
Според законот за патни исправи, должни сте да ја смените исправата во рок од 30 дена, ако имате промена на презиме.
Тоа е тоа.

Andriance -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 1:37:36)

Llelele i jas se javiv kaj covek i od pasosko, i od MVR...tocno e..i za site kje ima kazni...lico odam utre pa kje vi kazam [sm=smiley13.gif]

Andriance -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 16:27:23)

Еве проверено лично од мене!!!
значи...се зависи од неколку работи...прво..колку време ви е сменето презиме?? второ - па дали сте патувале надвор од земјава - тоа е најбитно...трето..уште колку важи пасош?? ако ви важи било кој ден после 2103 - посекако плаќате казна - и тоа голема...
ако евентуално - ви истекува пасош оваа година - казна не плаќате

Beatris -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 16:36:20)

ај сега кажи ја точно годината [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] И колку како се плаќа

Ikana -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 16:40:58)

Тебе ти опнаа казна Андрианче?
Лелеее сите ќе го јадеме со казниве, ама мора да им се признае дека станале креативни во крадење пари од народов, до перфекција се стигнати!!!

Beatris -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 16:50:05)

Еве баш сега зборам со андрианче на фб и и се жалам како ме зезна братучед му на мм, 100 пати го прашав, нели и тука кога зборевме, он вика не требааа ништо. А тој извеаниот го мрзело да праша, он си мислел дека се знае [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]  И сабајле му викам да прашаш одма иначе тешко тебе, и ми се јавува како посран и вика абе извини точно е!!!! Му се јавив на мм му викам ти ќе го истепаш или јас??? Ми наби една нервоза невидена, казни до 600 евра. Ќе одам со него во четврток таму па да видам каква честитка ќе ми дадат, ма [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley35.gif[/image]  нивна лоповска!!!!

И плус сите тука ве исполажав ради него, сори,  среќа што повеќе луѓе прашале па се информиравме. Да не беше темава и јас немаше да запнам кај него.

Andriance -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 16:56:18)

ИЗВОРНА ПОРАКА: Andriance

Еве проверено лично од мене!!!
значи...се зависи од неколку работи...прво..колку време ви е сменето презиме?? второ - па дали сте патувале надвор од земјава - тоа е најбитно...трето..уште колку важи пасош?? ако ви важи било кој ден после 2103 - посекако плаќате казна - и тоа голема...
ако евентуално - ви истекува пасош оваа година - казна не плаќате

Cu cu cu ja od pobrzo da vi napisham hahahahaha 2013..

inace ja projdov bez kazna zasto mi vazi do juni ( a imav izlezeno od drzavava so mominsko i toa dva pati )..

Ikana -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 16:56:31)

Ужас, немам зборови. А каде е истакнато уствари дека ќе има казни, кажале на вести нешто или онака само во службен весник излегол законот и толку од утре сите по џеб! Еееее не ми се верува!!!! Среќа барем што не сум патувала, да се надеваме дека помалце ќе ми украдат!!!

mila mama -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 17:02:31)

ИЗВОРНА ПОРАКА: mamicka_26

Leleee uzas I ja sum taka. A najgolemata ironija e sto izvadiv pasos nekolku dena posle svadba I ne go smeniv imeto. Nemav vreme da ja cekam vencanicata od maticno...sea fakticki imam nov pasos so staro ime I ne znam dali da diram mecu u p--u i da odam da go menuvam, ili da se praam mutava uste 5 godini[sm=smiley13.gif]

sandrin -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 17:05:11)

Е многу убав поздрав! Кој ѓавол ме тераше презиме да менувам!
Секако ќе си ја платам највисоката казна, затоа што по свадбата не знам колку пати имам патувано со ''стариот'' пасош. Кој знае точно (не дека менува многу!) која е максималната казна која се плаќа?!

И ова сега ми отвора една друга дилема... како молим те они точно знаат да пребројат колку месеци се поминати од законскиот рок за промена за да можат да те казнат, а не знаат да пребројат пред колку месеци си се породила за да ти исплатат породилно!!!

Viktori -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 17:34:16)

мислам дека имаше цифра докај 500-600 евра назад на странициве некаде[sm=smiley13.gif]

sandrin -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (3.4.2012 17:36:17)

А сега се прашувам дали и за лична карта важат истиве закони, затоа што мене ни личната карта не ми е сменета.

Bububebe -> RE: Закажување за лични карти и пасоши (4.4.2012 10:18:19)

На мм пасошот е наведена старата адреса.Исто има казна [sm=zmeden.gif].Инаку пасошот е биометриски

Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>