BILE.F -> RE: Мајките кои работат се посреќни (23.1.2010 17:51:32)
|
Работата ја прави личноста комплетна! Убаво е секое утро да се облечеш, нашминкаш и да одиш на работа.Среќаваш многу луѓе и го зголемуваш видикот кон животот, учиш нови работи, напредуваш и си на еден начин самостојна(немаш време да се замараш со глупости).А на крај кога ќе земеш плата, знаеш дека си заслужна. Се менува времето и жената веќе има поголема улога , освен на домаќинка. Јас не можам да замислам да не одам на работа.Откога дипломирав веднаш се вработив по струка и сум многу задоволна.Кога наидуваат проблеми во работата, знам дека за тоа сум учела, и гладам да бидам попродуктивна отколку да се нервирам. Е сега децата се веќе нешто друго!Убаво е секоја вработена мајка да има породилно 12месесци, + некоја недела, додека малото порасне, па таман да го дадеш во градинка. Да можеш кога ти треба да земеш некој слободен ден. Кај мене на работа има колешка со деца и газдата е полн со разбирање, не и прави проблем доколку има нешто итно, ама мислам дека се ретки таквите управители! Јас во Скопје живеам сама со мм и само се молам да биде породилното 12месеци, да може да бидам дома за тоа време, а после да го дадам во градинка. А за градинката, тоа е веќе нова тема........
|
|
|
|