kikicka -> RE: Споредување на децата (10.7.2012 15:33:39)
|
Мхмх....споредувам да ак0 се на иста возраст т.е разлика недела + -.Ова зборува,мојава не,или знае да одговори на се едно нешто што мајка му го испрашува,а мојава уопште не ми обрнува внимание(и не ја обвинувам,и не ме загрижува тоа,дека јас и мм сме биле такви како мали) Инаку разлика во месеци не,секое дете е различно,значи неможам да ја споредам Л каква била на 12м.Премнг.активно, со друго бебе кое е 12м.и кое е мирно и не е толку активно како што била таа.Порано читав на нет како оде развојот,и престанав ,се случува сега да читнам чат пат и се е океј.Најчесто ја споредувам со внук ми,дека се 1 г.разлика и знам тој што правел на таа возраст која што е сега Л. Скоро имав таква случка,дури и си викав во себе дека сум смешна со такво размислување.Комшиката за којашто незнаев дека има бебе,се видовме и таман сакав да прашам дали има 8м. се предомислив и прашав само колку направило бебето,и таа ми одговори дека скоро 12м. И јас се зачудив,дека мојава на 12м.беше да речам еве напредна,а бебчето беше толку мирно,и само си ценцаше во раце и тоа. И од тогаш не споредувам,секое дете си има свој начин и брзина наразвивање,може "мирниве" наднаш да скокнат во равој а овие обратно. Што се тиче,за дохраната секој различно воведува,тоа не е за споредба,иако за совет е ОК да се даде. Основните намиирници дали ке ги воведеш 1месец порано или покасно не е ни битно.
|
|
|
|