Bitolcanka
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: fantom ИЗВОРНА ПОРАКА: Bitolcanka Некогаш се случува и тоа. Заклучок - има луѓе кои можат да му одолеат на искушението, знаат да кажат - НЕ ! во пресуден момент и други - на кои задоволството им е пред се'. Па, секој сам може да одлучи во која група е и сака да е. Bravo! .Kako lesno gi podeli lugeto alal da ti e.Samo gledam deka dzabe ovde tolkavi referati se pisuvaa i perduvi letaa,oti pocnavme da se vrtime vo krug.Bas mi e zal.I da ne mi rece nekoj deka ovde ne se osuduvalo.Od vakvi kruti stavovi,se plasam deka ke pocnat site ovde da vnimavaat so problem iznesuvaat za da ne bidat osudeni.Epa ako ima nekoja dva g... neka otvori tema i neka kaze deka go izneverila soprugot i deka i e tesko,deka zgresila...Tesko nejze!Zatoa vnimavajte so pisuvate.Samo domakinski temi od sega,a za se drugo ke se pravime na 13. Извини и од мое име, немав воопшто намера да те навредам и нападнам, само си го кажав моето мислење. Вистината секогаш најмногу боли, тоа го чувствува секој од нас. Животот некогаш не предизвикува, има секакви ситуации: пијанство, незадоволство во бракот, од партнерот, и сл. Секој некогаш се нашол пред искушение да проба нешто, да посегне по забранетото (Нели, забранетите работи се најслатки) ... Можеби направил направи грешка свесно или несвесно (Целта ги оправдува делата - донекаде издржаво е) ... Но, таа грешка ќе ја плаќа и ќе го чини цел живот. Секој сам владее со себе, одговара за своите постапки и ја доведува во прашање сопствената иднина. Но многу потешко е кога ја доведува и иднината и на други лица и кога заради него страдаат повеќемина, особено најблиските. На тој кој згрешил, ако е човек - присебен вечно ќе го гризе совеста. Лагата кога-тогаш се открива. Некогаш е подобро да се открие порано, за да се избегнат многу нешта. Можеби ќе боли признанието, нема да доведе до позитивен исход, но многу побезболно е тоа, отколку оној кој изневерил да глуми добар родител и сопружник, да се живее во лага и страв во секој момент да не се открие вистината. Храбар е оној кој признава, се кае и бара, моли за прошка. Ретко кој денес го прави тоа ... За тоа што велиш - никој/а нема да се осмели да признае дека изневерил/а од рр, не можеме да тврдиме со сигурност. Нема никој да е нападнат, само може да добие поддршка, критика и совет што сигурно би му/и помогнале. Многу е подобро човек да биде директен и да ти каже што не му се допаѓа кај тебе, да те искара ако си нанел болка некому, за тоа да не се повтори, отколку да те поддржува во се, и во лошото дело, а ти се прави пријател. Секое добро! Совеста нема заби, но длабоко гризе. Повеќе сакам непријател кој в очи ми ја кажува вистината, отколку пријател кој ме лаже.