Bitolcanka -> RE: Кога сте нервозни кој е крив? (27.12.2009 12:30:39)
|
Прво силно сум гневна, докажувам, објаснувам, па кога не сум добро сфатена знам да викам - тешко тој што е тогаш во моја близина (тој со кој сум дебатирала, ако не ме поддржи во ставот/мислењето) [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Тоа е најчесто партнерот - my boyfriend [sm=smiley1.gif] На крајот му се извинувам на тој што ме изнервирал иако ретко грешам и се инаетам без потреба, основа и факти, велејќи дека јас сум виновна. За истурање, се истурам на тој што е најблиску до мене, макар што често и по телефон знам да го најдам кривецот и да го отерам у.п.м. - со малку поблаги зборови [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Кога ќе згрешам или навредам некого (најчесто тоа го правам несвесно) за кратко време сфаќам што сум рекла/направила, се чувствувам неубаво и во првиот момент се извинувам. Знам да простам, да се извинам и да преминам преку многу работи, само додека е во рамките на дозволеното. Ако се надмине црвената граница - што побрзо подалеку од мене [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|