liza -> RE: Отворање на болницата "Св.Лазар" (2.10.2009 22:05:39)
|
Cacko, se izvenuvam za mojot makedonskij, moj majchin jazik e drug, 4 godini sum tuka po nekolku mesyaci. Mnogu sojalyavam, shto ne mojam da gi izrazam site moi misli, na tot nachin sho sakam. -Imash prekrasno iskustvo, jas sum mnogu raduvam za tebe, bog chuval. -Ako edna jena, doktorka, koja mora da bide humana i miloserdna, dozvoluva da piska so visok ton na bremenna jena, koja naivno pobarala od nea neiskoristena summa od abonement(1480 lv),vo vrzka so promena na mesto na jiveanje (ot bg vo macedonia), toa dava i na nea pravo so vakov ton izrazuva svoe mnenie. Ne mojam da citiram zborovi na Nikolova vo mojot address, se plasham deka administrator ke izbrishi mojot post. - Veruvam deka vo Skopje bolnica e extra, zatoa chto tie pravyat na nashi pari, tvoi, moi... vo bg ne davat ni fiskalni smetki , ni podtverdi, tie pari ne se registrirani nigde. Toa e mojot urok i jas go primam, samo sojalyavam shto mnogu luge ne sakat da uchat so iskustvo na drugi, a sakat da pravyat isti greshki... moje da vidite neshto tuka
|
|
|
|