Snowhite RR
|
Луѓе помагајте ако можете. Михаил извесно време не сака да оди во градинка, т.е. не сака да станува и да се облекува, малку е и специфичен за облекување, секогаш наоѓа мани кога нешто му облекувам, се тој нешто друго сака да носи, па потоа плачи за чорапите, па за патиките или чизмите, па за вентијагата и се така со ред, додека не ја крениме куќава во воздух. И порано правеше вака, ама имаше денови кога ќе го залажевме, ќе му го одвлечевме вниманието со нешто друго, ќе му зборувавме, ама сега ништо не го интересира, цело време гледа што му облекувам, ако го облечам заспан и кога ќе се разбуди одма гледа што сум му облекла и ако не го бендиса, одма соблекува, да беше женско ај ќе сфатев некако, ама овој мојов бетер од женско е за дотерување. Плус насабајле, во недостаток на време, тензијата се зголемува, нервите попуштаат и ние почнуваме да му викаме да го караме, катастрофа. И цело време вели не сакам во градинка, особено сега откако јас седам дома, одењето во градинка ни е кошмар. А во градинка па сосема друго дете е, кога ќе влезе таму престануваат и плачки и се и воспитувачките ни велат дека таму е многу мирен, дека си игра со децата, весел е, јади спија и поради тоа не сакам да го отпишувам, зашто ако и таму не му беше убаво, плачи, нервозен е и сл. ајде ќе речам гревота е нека не оди, посекако јас сега сум дома, ама таму му е убаво, само тие 5-10 мин насабајле дома се пекол Е денеска единствено се залажи некако со снегот надвор, не плачеше, закемка пак малку дека не ги сакал тие тренерки, ама ги облече и побрза да излези да го види снегот Дајте некој совет плс