Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
RE: вагинален преглед пред породување 19.12.2009 13:48:34
BILJANA_G
Uf strasno mnogu uplasena koga mi kazaa deka sum 2 prsta otvorena za 5 min.se otvoriv 5 prsta a za saat vreme dodeka stignav vo Sk.9. Stresno i toa kako.
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.12.2014 22:36:50 >
RE: вагинален преглед пред породување 19.12.2009 13:58:34
bojanas
Со првото бев збунета и не знаев што да очекувам а со второто веќе знаев што ме очекува и 4 цм ништо не ми значеа зошто се породив за 2 саата откога ги добив болките.
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.12.2014 22:36:32 >
RE: вагинален преглед пред породување 19.12.2009 14:01:36
Еца
Ми беше грозно, зборувам за првата бременост, бидејќи за втората не ме прегледуваа, знаевме дека ќе се породам со царски. Што да ви кажам, лежев два дена на патолошка и многу често ме проверуваа дали сум почнала да се отворам, а јас ни да мрднам. После сите неуспешни обиди со мачкање гелови, ставање провокации, беа принудени да ме породат со царски.
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.12.2014 22:36:14 >
RE: вагинален преглед пред породување 19.12.2009 18:20:14
profesorica
lele mnogu bezveze cuvstvo, mnogu cesto me proveruvaa, nikako da se otvoram se2-3 santima bev za na kraj d ami stavat sinto i epidural....pa kolku boli toj pregled da vidat kolku santima si otvoren.....UZAS!!!
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.12.2014 22:37:15 >
RE:вагинален преглед пред породување 20.12.2009 14:04:56
alex_mo
За првото породување ,кога сакаа да ме прегледаат вагинално,со самиот преглед ми го пукнаа водењакот,почека бабицата да истече течноста и ми рече кога ке добијам болка да и кажам.Ја послушав и за време на болката ме прегледа и ме натера да напнам,за по неколку такви напони се породам.Значи прегледот не ми беше воопшто непријатен затоа што беше за време на болка.....Незнам како ќе поминам сега ама многу ме фаќа паника...
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.12.2014 22:37:33 >
RE: вагинален преглед пред породување 20.12.2009 18:47:42
Палешка РР
Мене од страв после тој преглед ми се крена притисокот Ме чекаа да се смирам па кога ми го измерија по втор пат беше нормален. Незнам дали од што првпат по толку години влегов во породилна сала, или од прегледот
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.12.2014 22:37:58 >
RE: вагинален преглед пред породување 20.12.2009 19:11:46
mami
ужасно и одвратно од причина што се осеќав како дел од стадо некое..доаѓаше доктор и вика- ајде сега сите на преглед, итака едно 3 пати, за секој пат различен доктор да ме чепка таму и да гледа колку сум отворена, па друг да ме мери, па трет да нарача клизма- која ја прават нели во истата соба додека некоја друга ја прегледуваат колку е отворена, мислам дека тоа ми беше најужасното, после се што се случувало во салатами е како низ магла, само знам дека имам едно чудо гребаници и модрици по нозете од што сум се стегала додека да излезе Лука :))
< Поракaта ја уредил Melanija RR -- 28.12.2014 22:38:43 >
RE: вагинален преглед пред породување 28.12.2014 22:43:35
Melanija RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mum Care
Zdravo trudnici da vi se pridruzam i jas, inaku sum 37 nedela i zasega dobro obese, no vo petokot bev na pregled i doktorot me gledase na eho i se ok, no posleep me pregleduvase vaginalno i mi vika ok si e zatvorena si seuste, no ajde da te pregledi I na raka i me cepka turka I mi vika aaaa ti otvorena si dva santimi otvorena, a jas nemam nisto pocustvuvano no bebevo ne e uste spusteno , nitu pak imam videno krv.A togas koga me pregleduvase na raka potece malku krv I drugata den imam uste malku. E Sega me interested dali nekoja trudnica impala vakvo iskustvo I kako ve pregleduvase vas doktorot vo deveti. Zosto ova kako sosila da mi go otvori cepother doktorot, taka mi dojde i malku sum nervozna. :-/
3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи, 3 IUI =/, без терапија август 2013г. Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни
RE: вагинален преглед пред породување 29.12.2014 8:39:10
lukajana RR
Milicka ne e nisto strasno ,pregledot e toj.Vo deveti taka pregleduvaat I mora da te pregleda vaginalno zasto nekogas trudnicite se otvaraat bez nikakvi simptomi.Jas na obicen pregled bev otvorena 4 santima bez da osetam nisto nikakva bolkava sum pocnala da se otvaram ,ctg pokazuvase bolki a jas ne gi osekav,pocnav da osekam bolki eden cas pred da se porodam a otvorena 7 santima.E sega za krv znam deka ako pocnes da krvaris znaci deka se otvaras.Ne veruvam deka krvta e od pregledot moze taka se poklopilo,bitno e za tebe deka ke se guskas so bebe I toa izgleda mnogu skoro.Epa aj so lesno I pisi ni nemoj da ne zaboravis ,pozz
RE: вагинален преглед пред породување 30.12.2014 12:11:51
Mum Care
Lukijana denies stanuvam i koga odam vo wc ima sto da vidam malo ligavo topcence mi padna cepot denes, inaku od pregledot pa do denes imav samo po malku taka ligavo-kafeavkasto, no denes celo topce, no nemam nikakvi bolki. Izgleda uste malku i ke bide guskanjeto so bepco :-D.
RE: вагинален преглед пред породување 30.12.2014 13:15:40
lukajana RR
Ajde mila so lesno ti drzav sreka i ke te mislam da pises obavezno ako te fayat bolki setkaj i ke bide pobrzo ke ti se spusti bebeto i ke bide polesno.Lele moze ke bidete prvoto bebe vo novata godina.Mnogu se raduvam .pozz
RE: вагинален преглед пред породување 13.3.2015 9:22:13
Dothy
So prvoto dete vaginalniot pregled beshe mnogu bolen, kako vo srceto da mi cepkaa, dodeka so vtoroto voopshto ne pochuvstvuvav nikakva bolka. Dali e do doktorot dali deka vtoro poroduvanje pa se e poinaku-neznam, sega kje vidime kako kje bide so tretoto. No so prvoto poroduvanje od shto mi beshe bolen pregledot se plashev da napnuvam koga trebashe da ragjam, se dodeka doktorot ne kaza deka ne mu se dopagjaat tonovite na bebeto jas od bolkata predizvikana od vaginalniot pregled bev uplasena da napnuvam. No seto toa se zaborava odkako kje si go gushneme bebushot