Snowhite RR -> RE: Породилни болки (1.6.2010 22:24:23)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Mama Aneta јас сум нова на форумот,редовно го читам,ама еве решив да почнам да се дружам со вас. Утре влегувам во 40 недела и треба да одам на ЦТГ.Пред 5 дена бев и др.ми вика имаш болки,јас му викам немам,но незнам за какви болки ме прашува.Мене постојано ме болат препоните и крстот,па тоа му го кажав,ми вика добро ништо не е.Дали некоја од вас знае да го чита ЦТГ-то?Како др.ги гледа контракциите,кои вредности треба да ги имам на ЦТГ за да знам дека имам контракции?[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Најпрво добредојде на форумот. Исто ми се случи и мене, значи бев на ЦТГ и др ми вика имаш болки, за 24 часа ќе почнат посилни очекувај ги. Ако го видиш убаво, нели оди рамномерно и потоа цртите се креваат нагоре и тоа претставуваат болките всушност. Јас додека лежев на ЦТГ бебушот почна да мрда и тогаш на ЦТГ-то се кренаа цртите и за нив др рече дека имам болки, и да ги очекувам, но за жал болките ги добив дури по една недела со провокација. Тие што ги чувствуваш не се вистинските и јас ги имав нив и мене исто не ми беше јасно за какви ме прашува, но ми се разјасни покасно[sm=smiley36.gif]. Без гајле кога ќе ги добиеш вистинските ќе знаеш. Со лесно да ти е, ми мириса на бебе[sm=duda.gif] [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
|
|
|
|