Adrijana -> RE: Породилни болки (15.1.2010 15:28:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: lukas ke mozi nekoj da mi kazi jas sum34 nedela i mnogu navercer se razbudvam poradi bolki vo racete ne si gi osekam voopsto i mi se zdrveni i mnogu me bolat ,i kazete mi uste nesto iskusnite,na kolku vreme se tocnite kontakcii,na kolku vreme treba se slucuvaat? fala Mislam deka bolkute vo racete e nesto normalno za poslednite nedeli od bremenosta, jas imav mnogu oteceni race i sekoe zglobce me bolese mnooogu i ne mozev nisto da fakam, + sekoja vecerse budev od grcevi vo nozete. Ti konsultiraj se so tvojot ginekolog za sekj slucaj. A za porodili bolki, kako sto ti pisale predhodno, nema promasaj ke gi prepoznaes, no i toa aj sekoj e razlicno, kaj mene prvo prokrvarev, pa duri po 5-6 saati dobil nekoi bolki koi ne bea jaki, i se javuvaa na 30 min, pa na 20, pa na 15 min, a onie epten jakite me fatija duri koga mi pukna vodenjakot, i tie bea na 5 minuti. Za da prepoznaes dali se vistinski kontrakcii ili lazni, zabelezuvaj go vremeto koga ke te zaboli, i ako za 20-30 minuti te zaboli pak, i posle 20-30 pak znaci najverojatno ti se blizi poragajot, ako ne toagas se lazni kontrakcii. Ne se sekiraj za nisto, uzivaj i so lesno da si mines.
|
|
|
|