Фиданче -> RE: Еднократни пелени (1.6.2013 10:40:02)
|
Jas gi probav dajpersot i niednas ne mi propustia od mochkanje navecer do 12 saati i stojat a preku den deka na 3-4 saati i menuvam rechsi e prazna pelenata. Bekutan probav samo od bolnica sto mi gi dadoa i katastrofa i propustija i crvenilo na meseto napravija. Inaku postot podolu go prefrlam od "Kozmetika za Bebinja" za da prochitate zosto na ovoj forum ste poaktivni, pa koj saka posle neka komentira tamu :) So mm razgledavme bash za sostavot na kremite i vlaznite maramchinja i ispaga ne e bezbedno da se koristat 90% . Bekutanot jas do sega ja koristev super e ama sordzi paraben, site proizvodi na bekutan sodrzat, pa i maramchinaj smeniv, zemav nivea zosto se bez paraben i dr, hemikalii. Pampersot pak imaa kup hemikalii ne se bezbedni race da se brisat i lice sluchajno da ne deteto ja lize rakata, a moeto bebe e 5 meseci. Inaku na Hipp, mustela, bubchen, chico i nivea kozmetikite se pobezbedni , a od poevtinive mrsni kremi taa na Galafarm rozevata detska vitaminska krema, ni pavlovicheva, ni bekolino i drugite site imaat shtetni hemikalii. Mm gi pcue hemicharive, vika: zar tie nemaat deca pa vaka sto pravat kozmetiki :) Izleguva Najbezbedno e da si go miesh deteto na chesma :p
|
|
|
|