RE: Лимон (Целосна верзија)

Форум >> [Бебе] >> Дохранување со густа храна

Порака

delfinka -> RE: Лимон (15.3.2010 23:53:16)

imam cueno deka nesmee da se preteruva so limonot ni kaj vozrasnite uste pomalce kaj decinjata

Палешка РР -> RE: Лимон (21.3.2011 7:38:54)

Исто така од Козле добивме забрана за секаков вид на цитрусно овошје, а вчера Миа се истепа за портокалот што го јадеше Марио и и` дадов малку. Не знам до кога важи оваа забрана [image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Maca25 -> RE: Лимон (21.3.2011 9:00:17)

И на нас ни забранија да и даваме цитрусно овошје. Нина се исфрли на лицето од портокал, почна да се зацрвенува во образите и брадата, а капаците на очите освен што и се вцрвенија, и потекоа и ја чешаа. Среќа брзо исчезна се. Само ја измив со ладна вода и за 5 мин немаше црвенило.
Еве веќе 2 месеци нема никаков сок од цитрусно овошје, а ни јадење. Сега е само на јаболко, круша и банана.
Вчера побара да и дадам малце од мојата лимонада и и дадов и додека ја бањав забележав на левата плешка мао пликче. Не знам дали е од лимонот или пак е од нешто друго?!?!?! 

Luci -> RE: Лимон (3.3.2012 10:41:17)

Лимон не сум му дала никогаш, додуша неколку капки кога беше бебе зашто икаше. Ама и стварно не знам како да му го подметнам а да не го осети. Тој на мандарина блага се кисели не па на лимон

Emona86 -> RE: Лимон (31.5.2012 3:03:49)

Vitaminot C go jakne imunitetot, a toa najvise im treba na bebinjata, da razvijat svoj sopstven imunoloski sistem, i zatoa jas na sin mi na pocetokot mu davav skoro sekoj den po nekolku kapki limon, uste od nakaj prviot mesec, a i sega sme 6 meseci mu davam postepeno, na pocetokot go mesav so moe mleko, sega mu go davam taka direkt so lazica!

Emona86 -> RE: Лимон (31.5.2012 3:05:14)

Mu davam dd vreme na vreme de [sm=smiley36.gif]

Felly RR -> RE: Лимон (31.5.2012 9:25:08)

Емона86, биди внимателна со лимонот. Не се препорачува да се дава толку рано. Всушност до година не се препорачува.

JovanaJ -> RE: Лимон (31.5.2012 9:28:10)

Da, ne se preporacuva i jas go izbegnuvav. I se lutev duri koga ke mu dadea (bez jas da znam) bidejki ikal?!?!?
Se vadev od takt! [sm=jezicek.gif]
Se andevam deka bilo samo tie ednas dva pati [sm=smiley1.gif]

julija.r -> RE: Лимон (31.5.2012 10:48:06)

Jas nemam dadeno limon dosega na mojot [sm=duda.gif]..Ima 3 meseci.
No majka mi mi veli deka taa ni davala nas so brat mi, prvo pocnala so edna kapka, posle so dve itn..postepeno niz mesecite. Ama pocnala posle 3-4 meseci.
Neznam sto e pravilno no ako se dava ne treba da se preteruva vo kolicinata. Mozebi edna kapka nema nisto da napravi no 3-4 kapki na malo bebence sigurno nesto ke mu vlijaat na stomaceto. Neli limon se koristi vo dieti.
Ama toa e moe mislenje..a ne mi teknalo na prasam pedijatar.

KIKI^^ -> RE: Лимон (7.6.2012 13:06:18)

Zdravo na site :) nie sme novi na forumov. Moeto bebe ima 4 meseci i 17 dena,uste od prviot den i stavam2-3 kapki limon vo utrinskoto cajce,dosega voopsto sme nemale grcevi,a i odlicno napreduvame.

Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]