|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: теменица
19.9.2011 11:20:33   
arh_diz
Nie za sreka nemavme takov problem.Imam citano deka najcesto se javuva koga ne se plakni dovolno glavceto na deteto od premnogu sampon

Биди тоа што си

(Одговор на членот blond)
Непосредна врска до пораките: 26
19.9.2011 14:45:16   
kikicka
Leona nemashe koga se rodi ,e veke nakaj 5mesec zabelezav poshto imashe kosa dosta i ne se gledaa pa kupivme shampon za temenici na mustela i sega nema poveke .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 27
19.9.2011 14:47:58   
anedespo
Moeto imase do pogolemo. Znaci nema vrska plaknenjeto, barem ne kaj nas, zasto i ja plaknev redovno i ja banjav dovolno, taa pak imase. Mislam deka e od tipot na kozata, pomrsen tip. Pomogna kombinacija od samponi so mehanicko cistenej (racno luspa po luspa). Do godina se iscisti.

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 28
19.9.2011 16:17:34   
AnnaMolly RR
Му се појави кога имаше околу 4-5 месеци мислам. Ептен мал дел од главчето беше со многу малку такви корички и траеше 3 дена. Трите дена го мачкав со беби масло и го расчешлував со чешелче и му помина и од тогаш му се нема пак појавено.

Live and let live

(Одговор на членот anedespo)
Непосредна врска до пораките: 29
28.9.2011 11:40:50   
ketrin 77
Na Mila i se pojavi okolu 5-6 mesec i se probavme od bebino ulje,maslinov zejtin i otkako nisto ne i pomogna ja odnesov na kozen lekar i mi rekoa so mustela da i go banjam glavceto i mi se cini deka bese golemo sisence so pena mustella foam, samo toa mi pomogna i toa uste od vtoroto mienje pocnaa da se gubat

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 30
30.10.2011 21:46:04   
Annet
eve me i tuka da pisam na ovaa tema,kaj Iva se pojavi ovie denovi,lele samo na najgorniot del na glavceto kaj fontanelata,a tamu e najgusta kosickata,belja rabota........po banjanje ja ceslam ama ne gledam da paga....koga e suva glavata mnogu se poznava.znaci da si kupam sampon na mustela za temeica??aj ako pomaga najveke.a da ne i se pojavi nekoja infekcija oti ke smenam sampon????

(Одговор на членот ketrin 77)
Непосредна врска до пораките: 31
31.10.2011 9:03:36   
Felly RR
Annet, само пред да ја чешлаш, намачкај ја со некое бебешко масло, за да и омекнат тие корупчињата, и полесно ќе излегуваат. И кога ја чешлаш, не само во еден правец, туку прекрстено чешлај (се надевам ме разбираш какоuser posted image ) така полесно ќе излезат.

Life isn't about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain.

(Одговор на членот Annet)
Непосредна врска до пораките: 32
31.10.2011 11:03:46   
Annet
aha Felly te razbiram.znaci moze bilo kakvo maslo za beninja.i da ceslam ok ok fala ti mnogu;-)

(Одговор на членот Felly RR)
Непосредна врска до пораките: 33
31.10.2011 12:43:01   
Annet
me interesira samo,dali mora da se tretira vaka temenicata,sto ako ne pravis nisto,dali samo ke izcezne?? ciso informaivno me interesira,prv pat sega se zapoznavam so ovoj problem ako moze da se narece taka.........jas eve staviv ulje i ,bebe zaspa.............ne stasav da ceslam ;-))))

Непосредна врска до пораките: 34
31.10.2011 19:09:24   
Snowhite RR
Јас му ставав масло на бекутан и секој ден по малку само му паѓаше и еден ден фатив со нокти, полека нежно му ја отстранив, се разбира го намачкав повторно со масло и оттогаш не се појави пак

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

Непосредна врска до пораките: 35
8.1.2012 22:10:25   
jana81
kaj nas se pojavi temenica nekade na tri meseci go mackav so pavliceva i go ceslav mu se izgubi. sega na cetiri meseci pak mu se pojavija korupcinja na glavceto, pak go ceslav i edno pogolemo korupce ispadna so se kosicka. eve veke nedela dena nema voopsto podnik na toa mesto a i mislam deka mu se prosiri mestoto sto nema kosicka. lele mn se plasam da ne e kosopast, barav tema za toa ama ne najdov. ako ima nekoj iskustvo neka dade sovetuser posted image user posted image

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 36
8.1.2012 22:50:06   
kikicka
Јана еве ја темата за косопасец КЛИК

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот jana81)
Непосредна врска до пораките: 37
29.11.2013 19:11:54   
Melanija RR
Значи да се намачка со уље,дстои некој саат и се чешла? Или нешто пропуштив зошто некој спомна кога ќе се бања,или нетреба со уље да одстои???

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 38
29.11.2013 19:24:29   
sandriana RR
Пред бањање, намачкај уље на главчето, нека стои 1-2 часа, па со мека четка да се исчетка, па бањање, и после со мек фротир пак да се протрие. Ама, и секој ден по малку да се четка, како масажа, скалпот (не само пред бањање).

***I'd rather be honest than impresive***

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 39
29.11.2013 22:58:08   
Палешка РР
Кај Миа се јави теменица пред околу 9 месеци, почна околу ушите како големи лушпи кожа и после се ширеше и нагоре накај темето. Матичната ни рече да ја мачкаме со кантарионово масло за да омекнуваат и паѓаат лушпите, а потоа да ја мачкаме со раствор Бетасалик. И така се лечевме, а не се долекувавме, теменицата повторно се јавуваше.
После Миа се разболи и се концентриравме на болеста (бронхитис) и воопшто се обрнавме внимание на косата..Кога видов, теменицата се проширила скоро на цела глава user posted image
Веднаш побаравме упат за кожен лекар. Тој првично ни препиша маст Белосалик и за чудо од две мачкања ситуацијата се подобри, лушпите паднаа како и да не постоеле. Ни даде и шампон Ducray Kelual DS Shampoo (прилично скап). Еве два пати ја мијам со него и само еднаш неделно ја мачкам Белосалик и нема ништо од теменицата, или што и да беше.
Но да напоменам дека Миа има скоро 4 години и дека ова ни го препорача кожен лекар откако ја прегледа.

< Поракaта ја уредил Палешка РР -- 29.11.2013 23:08:19 >

When I'm good, I'm very good, but when I'm bad, I'm better.

(Одговор на членот sandriana RR)
Непосредна врска до пораките: 40
29.11.2013 23:40:07   
elenak
Јас околу теменицата не се трудев баш и затоа сеуште има малку. Еднаш ја намачкав со улје и три дена мрсна беше во косата па се откажав. Негде згрешив, или многу улје ставив или не ставив кај што треба, лушпите не излегоа а косата маслосана.user posted image
Кај Ј се појави само на горниот дел (на темето) во круг ама дека се роди со повеќе коса и не и се приметуваше.

< Поракaта ја уредил elenak RR -- 29.11.2013 23:41:01 >

You don''t have to be perfect to be a perfect parent.

(Одговор на членот Палешка РР)
Непосредна врска до пораките: 41
30.11.2013 6:57:43   
deluxe
Теменица имаа и двете деца како бебиња.Им го исчистив со бебшко масло,и со ситен чешел_ полека ги исчистивме.Така два три пати и ја снема.

„ Можеш да го извадиш човек од кал,но калта од човекот не!! “

(Одговор на членот elenak)
Непосредна врска до пораките: 42
5.2.2014 0:38:51   
Defne90 RR
Pogolemiot nemal temnica,dodeka pomaloto imase i da vi kazam pravo nitu sum go mackala so maslo nitu sum go ceslala so siten greben.Si pomina taka sama od sebe za dva,tri meseci.A mislam deka temnica se javuva zaradi tipot na kozata kaj decata.Ete gledam pogolemiot nikogas nemal mrsna kosa i 4,5 dena da ne mu e miena toj pak izgleda kako vcera da mu e izmiena.Dodeka sum zabelezala kaj pomaloto.Ke mu ja izmijam kosata i za 1, 2 dena e mrsna kako da ne e miena edna nedela.

Motherhood is a forever love story...Enjoy every minute and treasure it!

(Одговор на членот deluxe)
Непосредна врска до пораките: 43
Страница:   <<   < Претходна страница  1 [2]
Страница: <<   < Претходна страница  1 [2]
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?