bebi -> RE: Бебешка исхрана (27.1.2010 15:54:35)
|
Здраво на сите мамици. Јас сум нова и еве првпат пишувам. Мојот Владимир има 7 месеци и 3 недели. Од 6 месеци почнавме со воведување на тврда храна. Од почетокот бев многу внимателна (секој нов продукт по 2- 3 дена), и по малку, но кога направивме крвна слика, докторката ми рече дека малиот почнува да развива анемија и бидејќи е понапреден да почнам со месо и други продукти. Веднаш му дадов телешко месо дома приготвено, со компир, морков, тиквичка и домат, а 2 недели подоцна пробав и пилешко и мисирка, но од Хипп-овите кашички, затоа што незнам од каде да набавам добро пилешко месо. Сето тоа одлично го прифати, и сега веќе имаме богато мени. Му цедам и свежо цвекло со јаболка и малку лимон, од овошје јаде се јаболко, круша, слива, праска, кајсија, вчера му дадов и варена тиква со мое млеко и одлично го прифати. Обожава пасирана банана со свежо јаболко и малку мандарина. И од зеленчукот сега веќе му давам се што има на пазар и се свежо приготвено. Пред 2 недели му дадов и кисело кравјо млеко и немав проблем, и сега си јаде со палента и со спанаќ, а понекогаш му го ставам и во зеленчукот. Брокула, карфиол, праз јадеме,тиквица од 6-от месец и немаме никаков проблем Ме интересира за рибата? Сакам да му воведам но незнам каква риба и со што? Ако имате некој совет или рецепт со задоволство го прифаќам. За недела две, планирам да пробам и со малку жолчка. Поздрав до сите
|
|
|
|