Zivka* -> RE: Породилно отсуство (3.10.2011 10:39:45)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: *Elena* ИЗВОРНА ПОРАКА: JovanaJ Zdravo *Elena*. Mislam deka zakonski imas pravo da go zemes godisniot odmor kako prodolzenie na porodilnoto. Barem taka bese koga jas trebase da se vratam od porodilno. No, Direktorot (gazdata, privatna firma bese) koga go pobarav odmorot a veke mi zavrsuvase porodilnoto, ne mi odgovori vednas rece da se konsultiral. I koga mi se javi mi rece mozes, zakonski da go zemes, imas pravo, ama ako go zemes ne doagaj veke na rabota....[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Vo toj moment i mi prestana rabotniot odnos tamu, no ne mi bese tolku vazna ta rabota. Znaci izgleda deka najmnogu zavisi od firmata...i kako ke se dogovorite. Fala na odgovrot JovanaJ. Se nadevam deka nema da ispadnat do tolku kreteni gazdite, Poveke od 3 god rabotam za niv. Kako i da e togas povazno ke mi bide bebceto nego tie. pozz.... Najverojatno ke se sluci istoto so mene sto se slucilo i so tebe JovanaJ,(taka naslusnav od koleskite) jas ne si go zemav odmorot od ovaa godina,(si ostanav doma na trudnicko) i ja prasav dali moze da si go zemam narednata godina posle porodilnoto,i mi rece deka moze ,poso tuka vo polska imas plateno porodilno samo 20nedeli (5 meseci),neznam kolku e u Makedonija? i ne mi se ostava bebceto moe na 5 meseci doma ,a jas na rabota da trgnam ,pa ako resila da me otpusti ,normalno deka bebceto mi e pobitno odkolku rabotata...pa zdravje ke vidime kako ke izleze, sega sum 35 nedela ,pa imam uste vreme [sm=smiley2.gif]
|
|
|
|