|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: први чекори
26.12.2011 13:25:09   
Pepelaska *
После сите грижи, нервози и се Мартин конечно почна да се пушта сам, веќе не сака да го држиме ама обавезно има некој зад него зашто тој не оди туку трча, се надевам за брзо ќе почне стабилно да оди

Жената која мисли дека е интелигентна се бори за еднакви права со мажот. Жената која е интелигентна не го прави тоа !

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 151
26.12.2011 14:12:01   
Popce
Некое бебенце порано ќе прооди некое покасно, некое слабичко друго напредно... ние мајките секогаш ќе си најдеме причина за грижа. Јас секој ден ја гледав темата како напредува вашето бебе... и срцево ми се стегаше- моето на 8-9 месеци како 3 месечните бебушки. На крај се натерав да си ја прифатам каква си е: не е по јадењето- туку по движењето user posted image

Подршка за сите погоре мајки кои се секираат оти бебенцата сеуште не прооделе: ќе проодат. Тие што се проодени порано имаат други проблеми (или проблемчиња). Во опис на работно место на мајките е да се грижат user posted image

(Одговор на членот dostickage)
Непосредна врска до пораките: 152
26.12.2011 14:12:35   
arh_diz
Bravo za Martin , Pepelaska nemas potreba za griza sekoe dete e razlicno.Sigurno toj znae nesto poveke od drugo dete na negova vozrast

Биди тоа што си

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 153
26.12.2011 15:30:10   
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: riba79

ajde i jas da pisam...sin mi na 14.12 gi napravi prvite cekori i toa na 10 ipol meseci....a ovie denovi slobodno si odi niz cel stanuser posted image ..ke poodi 10 cekori pa ke sedna na gaz pa pak dodeka ne se izmori a koga e umoren pocnuva pak da si lazi..bravo za sin miuser posted image ..a sto se odnesuva do kerkata taa odese ubavo na 1 godinkauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Марио уште абер нема за одење, а и јас и мм сме прооделе на 9 месеци и си бевме некако убедени дека и тој ке прооди ама рано му е уште, таму после 13-14 месеци очекувам дека ќе проодиuser posted image

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот riba79)
Непосредна врска до пораките: 154
30.12.2011 22:11:54   
mila mama
Денеска пред околу еден час Е. ги направи првите самостојни чекори, значи наточпно15 месеци без два дена! Срце на мама ми го разубави денот user posted image user posted image user posted image

Razbirlivo e deteto da se plasi od temninata...
No, ne e razbirlivo vozrasen da se plasi od svetlinata.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 155
31.12.2011 0:01:22   
Maca25
Браво Елена!!! Цврсто да чекориш во животот мило девојченце!!! Честито мила мама!

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот mila mama)
Непосредна врска до пораките: 156
31.12.2011 13:18:40   
mila mama
Фала ти Маца! user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 157
31.12.2011 14:15:48   
arh_diz
Bravo za Elena user posted image
Sega mama da i kupi novi konduriuser posted image

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 158
31.12.2011 14:32:19   
bombica
Bravo za Elenauser posted image A mama posle praznicive kolacinja da pravi user posted image

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 159
31.12.2011 15:59:45   
AnnaMolly RR
Браво за Елена! Колку убав новогодишен подарок за мама и тато!

Live and let live

(Одговор на членот bombica)
Непосредна врска до пораките: 160
8.1.2012 12:59:39   
penelopa
Ме интересира што се рачуна за први чекори? Син ми на пример од пред Нова Година почна да прави едно, две чекорчиња и оп ке се фати или ке седне и ке лази. Дали тоа се смета дека прооделuser posted image Ова го прави секој ден сака и да го држам за едното или двете рачиња а он да оди ама не долго неколку чекорчиња и толку. И да полесно му е кога на ноџињата има чевли со тврда подлога.

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 161
9.1.2012 12:16:15   
mili4kask
EEE pepelaska, nie go imavme istiot problem so Ana....Odese na prsti do 15 meseci, i se nerviravme so maz mi ama ete tek sega na 17 meseci pocna da gi pravi prvite cekorcinja, sto veke od strav so nea neznam dali proodela ili ne....stanuva od sedeck apolozba sama pravi 3-5 cekorcinja i se vraka nanazad da pocustvuva dali nekoj od nas e pozadi nea.....se nadevam deka toa se racuna vo prooduvanje...:))))
ИЗВОРНА ПОРАКА: Pepelaska###

После сите грижи, нервози и се Мартин конечно почна да се пушта сам, веќе не сака да го држиме ама обавезно има некој зад него зашто тој не оди туку трча, се надевам за брзо ќе почне стабилно да оди

Непосредна врска до пораките: 162
9.1.2012 12:19:23   
Maca25
тоа е проодување!!! честито!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 163
9.1.2012 13:14:17   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Ме интересира што се рачуна за први чекори? Син ми на пример од пред Нова Година почна да прави едно, две чекорчиња и оп ке се фати или ке седне и ке лази. Дали тоа се смета дека прооделuser posted image

Хи,хи и ние исто, неколку чекорчиња и одма бара да го фатиме за раче. И Никола на прсти оди и ич не е стабилен..и башка трча а не оди. Едвај чекам да почне самостојно да оди, ќе биде интересно user posted image

(Одговор на членот penelopa)
Непосредна врска до пораките: 164
9.1.2012 14:38:14   
Luci
Ние имаме 11 и пол месеци и абер немаме за проодување, а јас и мм сме прооделе и двајцата на 9 месеци и си мислевме дека и М. ќе прооди тогаш а тој абер немаuser posted image Ќе биде, не го брзамuser posted image

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот vezilka RR)
Непосредна врска до пораките: 165
9.1.2012 22:02:24   
mili4kask
Jas mislam deka e mnogu bitno da ne se forsira deteto, sekoe dete e razlicno pa koga ke se pocustvuva spremno togas...Eve ja ana 17 meseci user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 166
9.1.2012 23:37:11   
kikicka
Јас мојава од 6 месеци ја стапнувам,и во дубан бешенон стоп и не ја теравме многу да оди и си преодена 11месеци сезависиод детето аи од родителотнормално некогаш иние родителите форсираме за нешто демек мора се точно до 1 година да преоди .

Најважната работа која таткото може да ја направи за неговите деца, е да ја сака нивната мајка."

(Одговор на членот mili4kask)
Непосредна врска до пораките: 167
22.1.2012 12:27:57   
penelopa
Ете дојде и тој убав ден син ми почна сам да се пушта минатава недела одеше но обазезно за раче а од вчера почна и да се пушта денес само тоа му е најинтересно се тестира од каде до каде може да дојде. Мама е на седмо небо user posted image Ми се плаче од радост посебно кога ќе ја видам таа фацичка која ко да ми вели види мамо сам одам, сонце мое user posted image

"When planning for a year, plant corn. When planning for a decade, plant trees. When planning for life, train and educate people."- Kuan Tzu

(Одговор на членот kikicka)
Непосредна врска до пораките: 168
22.1.2012 12:34:51   
mila mama
Браво Пенелопа! Кажи какво е чувството, а? user posted image Колку се само слатки тетеравејќи се насмеани доаѓаат кај мама и тато user posted image

Непосредна врска до пораките: 169
22.1.2012 12:36:50   
penelopa

ИЗВОРНА ПОРАКА: mila mama RR

Браво Пенелопа! Кажи какво е чувството, а? user posted image Колку се само слатки тетеравејќи се насмеани доаѓаат кај мама и тато user posted image
Благодарам , чувството е незаменливо enkratno што би рекла јас едноставно треба да се доживееuser posted image

Непосредна врска до пораките: 170
22.1.2012 12:54:07   
arh_diz
Bravo za C, cvrsto da cekori vo zivotot

Биди тоа што си

Непосредна врска до пораките: 171
23.1.2012 12:25:02   
vezilka RR

ИЗВОРНА ПОРАКА: penelopa

Ете дојде и тој убав ден син ми почна сам да се пушта минатава недела одеше но обазезно за раче а од вчера почна и да се пушта денес само тоа му е најинтересно се тестира од каде до каде може да дојде. Мама е на седмо небо user posted image Ми се плаче од радост посебно кога ќе ја видам таа фацичка која ко да ми вели види мамо сам одам, сонце мое user posted image

Честитки Пенелопа уште еднаш user posted image Нека трчка КИрил сега. Кирил и Никола некако се бркаат цело време user posted image user posted image user posted image И Никола деновиве се пушти сам..Оди и се смее, цел ќефен. Пораснал мамин син user posted image

Непосредна врска до пораките: 172
25.1.2012 15:28:24   
petra27
Prvite cekorcinja gi napravivme poceto na dekemvri a za nova godina veke proodevme ubavoo...sea veke trcame i lom pravime,srekni sme sto stignuvame sekade i belji pravime....

Непосредна врска до пораките: 173
25.1.2012 15:44:36   
AnnaMolly RR
Браво за Стефан! user posted image

Live and let live

(Одговор на членот petra27)
Непосредна врска до пораките: 174
25.1.2012 18:38:59   
Natuska85
user posted image user posted image user posted image user posted image и за Цирил и за Стефан. Црвсто и гордо да чекорат по животот. user posted image user posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 175
Страница:   <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  5 6 [7] 8 9   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?