Natuska85 -> RE: Вигантол,д3 или ад3 (3.11.2012 21:18:44)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: meU87 Гледам дека коментирате за капките. Нас кога не пуштија дома ни кажаа по две капки на ден да давам Д3. Неколку дена по ред и ги давам само капки на лажичка , не ги мешам со млекце, па сега се замислив дали ги голтнува сите, или останува некоја на лажичката [sm=zmeden.gif], се надевам дека нема штета. ИЗВОРНА ПОРАКА: Nardi Za da si posigurna meU87,ako mu gi davash cisti kapkite,stavi mu plus edna kapka.Posebno sega koga idat se pomalku soncevi denovi,zasto vadenjeto na sonce na bebeto e isto kako primanje na vitamin D (normalno vo razumen del od denot i ne preterano dolgo). ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Капките директно во уста капнувај и ги, бидејќи од две капки, една секогаш се задржува на лажичето. ИЗВОРНА ПОРАКА: elieli na nas ni kazaa po pet kapki. ama jas sekogas stavam edna dve poveke... koga bevme kaj d-r Vidoevski na pregled ni rece taka. isto ni rece i kapkite da gi menime na tri nedeli, bidejki im pominuva dejstvoto. a jas i gi davam so lazicka ne gi stavam so mlekoto bidejki nema da go pie mlekoto so niv. mu go menuva vkusot..nie napolnivme 4 meseci imame 4kg i 400 grama. prekinavme so PRENAN, i sega prodolzivme so humana. nego mi go preporacaa vo apteka. podobro go vari ama nekako ne ja drzi mnogu vreme. pozz do site mali sonca i nivnite majki.pozzz od mene i malata JANA
|
|
|
|