Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
јас го поминав истото на 3 месеци др ми рече да давам по 10 капки 1 месец бидејќи надица имала потреба од толку, по 1 месец кога бевме на контрола ни ги намали на 5, по 2 месеци на 4, па на 2 и еве од пред некој ден не пиеме капки д3
Жената по природа е АНГЕЛ, но ако и ги скршат крилата таа лесно ќе научи да лета на метла!!!
Ние земаме Д3, и педијатарот ми рече по 5 капки, кога ја носевме на вакцина докторката што ја прегледа ни рече може и по 6 капки, а ортопедот ни рече - сега, летово нема потреба од Д3 пошто има сонце. И јас многу се збунив, ама пак и давам по 5 капки како што ни рече педијатарот. Дали вие во лето го давате овој витамин?
И јас не знам што да правам ова лето. Прво престанав да и давам, па кога разбра матичната ме искара и продолжив. Сега пак често заборавам да и дадам. Мене ми е логично дека не треба, ако бебето се изложува секојдневно на сонце (се разбира не кога е најголемо УВ зрачењето).
Јас сеуште давам само што од 5 капки намалив на 3-4. Инаку мене педијатарот на вакцина ми рече да ставам по 10 капки но нашиот педијатар рече дека нема потреба.
До пред некоја година обично во лето прекинувале со Д3 капки, но последниве години се даваат и во лето, јас минатиот пат кога бевме на ортопед го прашав дали треба да ги прекинам во лето, но тој ми рече да давам, да не правам пауза, а оваа контрола од пред 2 дена ни ги зголеми од 4 на 6 капки.
јас во април престанав да и давам на нина вигантол. а минатата година летниот период и давав само по 1 капка. имам една пријателка која има дечиња од 2 и 6 години и уште секоја вечер им дава по 2 капки вигантол. мене ортопедот ми рече да и давам до април, а после веќе немало потреба.
Што и да се земе нема да се згреши, разликата е во тоа што Вигантол капките се маслен раствор, додека Пливит Д3 се воден раствор и имаат различна концентрација на Витамин Д3, па поради тоа се даваат во различни количиниж
Ние пиеме од почетокот вигантол по 2капки и еве на 6 месеци ни се затвори мекото на главчето целосно, а пред 2-3 недели бевме на ортопед тогаш не ни беше затворно беше нормално сега незнам што да правам му се има ли на некого случено ова нели до година не трба да се затвори главчето
мамички на поголеми деца што давате вие како замена за овие преперати дали рибино масло, и кое? дали некој друг сируп, зрнца, таблети? бидејќи сум збунета др ни рече давајте по ваш избор а што не ми кажа
sin mi ima 2i pol g. i po preporaka od pedijatar mu davam plivit iQ i plus se konsultirav i so 2 aptekarki (prijatelki mi se)mi rekoa deka e ok.e sega najdobro e ribino maslo ama za tie sto mozat da go pijat matej povraka od riv. maslo.a za kapkite vigantolot otkako ke se otvori se dava 1 mesec a d3 15 do 20 dena najmnogu.(taka koristevme nie pedijatarot taka ni kaza)
мамички на поголеми деца што давате вие како замена за овие преперати дали рибино масло, и кое? дали некој друг сируп, зрнца, таблети? бидејќи сум збунета др ни рече давајте по ваш избор а што не ми кажа
јас и давам вигантол, по 2 капки навечер. иако ортопедот ми рече да и давам до април, а потоа не, на последнава контрола ми рече зимово пак да и давам по 2 капки.
< Поракaта ја уредил Maca25 -- 26.12.2010 1:14:24 >
neznam kolku e vo red no koga bevme na vakcina na tri meseci ne prasaa po kolku kapki pie, jas kazav 5...pedijatarot rece da zgolemime na 10 i za eden mesec da vidime so ke bide...arno ama sega koga bevme na vakcina za 4 meseci, vo sovetuvaliste povtorno mi ja zgomemi dozata t.e mi dade terapija: 21den da i davam po 25 kapli a 10 dena po 5 kapi i pak na pregld....neznam zosto tolkava doza i dali e vo red tolkava doza da i davam...neznam dali ke ima navistina korist...ili nedaj boze ke se predozira...
Denes mu dadov d3 kapki megu jadenjeto, pa posle ne sakase da go dopie mlekoto i se zasrknuvase i plukase. Ima eden mesec. Mozno e da mu se zgadilo od kapkite?
Капките немаат никаков вкус ни мирис, барем според мене. Види да не е од нешто друго. Додуша јас и давам на ќерка ми вигантол, па за тие можам да кажам дека немаат вкус и мирис. За другите не знам. Јас секогаш давав навечер, и сеуште и давам пред спиење.