Defne90 RR -> RE: Колку често им купувате играчки на своите ангелчиња? (2.6.2014 10:23:53)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: princessa Не купувам многу често, меѓутоа она што ќе го купам сакам да е квалитетно и да има сварно намена, не само безвезе пластика. Она што највеќе купуваме во последно време се сликовници и книги. И лего коцките да не ги заборавам, пред некој ден го купивме и третиот пар, сега Н може да си прави со нив многу работи. Е заборавив да кажам дека обожаваме и слагалици, дрвени и картонски. И ние имаме полно играчки, за секој роденеден се добива стриктно само играчки, ретко добиваме облека. тоа само од тета[sm=smiley36.gif] и многу така си стојат. Па дури и малото нејќе играчки, најинтересно му е да си игра со тенџерињата и лажиците на мама[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ха ха принцеса и ние сме истите во тој поглед.М постојано бара играчки,ама баш и не си игра многу со нив.Тоа е додека да се купат,па после или ќе ги испокрши или така ќе си стојат.Сликовниците му се интересни,ама многу бргу му здосадуваат.А малото уште откога почна да си игра најпрво почна да ми ги вади тенџерињата и лажиците и со нив му е најинтересно.[sm=smiley1.gif] Тоа уште е мало не бара играчки да му се купуваат,ама кога ќе му донесеме некоја нова играчка веднаш препознава дека е нова и многу и се радува.Приметувам дека тоа некако повеќе ги чува и не ги крши.Додуше и поголемиот почна да се разбира веќе дека не се кршат ама понекогаш ќе му текне и ќе земе некоја да ја размонтира за после да ја поправа.[sm=smiley36.gif]Голем мајстор е тој.Ама дека често му се купува му се купува.И јас сум многу против тоа.Како што велиш многу поубаво е да се купуваат сликовници и книги,ама некако како да не го влечат многу тие работи.Секако уште е мал де ,дете од 4 години секако дека претпочита да има повеќе играчки него книги.
|
|
|
|