|
RE: Стрии,целулит,попуштени вени,испукани кап... 10.9.2013 13:32:59
|
|
|
|
Bethany
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: slonce1103 на колковите, задникот, половината стрии и целулит имам за извоз,а само 31 недела сум, што ли ќе биде до крај незнам.Се тешам дека нема да ми се направат и на стомачето Се мачкам само со млеко за тело од нивеа, а сакам да земам некое млеко или масло против стрии но незнам што да купам бидејќи секоја мамичка има различно искуство.Дополнително е тоа што досега сум поправена само 18 кг и се мислам како ќе ја симнам и килажата. Се тешам дека после бременоста ќе исчезнат и стрии и килата, иако знам дека не е возможно(барем не кај мене). Се мислам дали да земам од кремата на мустела или на еуцерин. Што мислите вие, оти јас сум во недоумица. Јас се поправив многу во бременоста, исто така 18 кг. имав оооогромен стомак, сите мислев близнаци да носам, ама ниту една стрија немам. Само се мачкав со таа павловиќева розова, мислам на галафарм дека е. Се мачкав редовно, значи после секое туширање. Ми се појавија стриите на бутините и на задницата, ама тоа токму поради тоа што се здебелив, и продолжив да се мачкам и таму, пред крај користев тоа масло за бремени на Хипп и можам да ти речам дека мислев ќе бидам катастрофа на тие места, ама еве сега воопшто ги немам Ептен неколку што остана, ама не се страшни... Додека бев бремена беа такви црвени и многу грдо изгледаа, а сега навистина едвај се приметуваат неколку. Не знам до што ќе да е, мислам најмногу до еластичноста на кожата. А немој веднаш со таков став дека е невозможно, навистина ќе биде невозможно ако така мислиш, бидејќи се може да се среди. Килограмите ќе изгубиш со пороѓајот, со доењето, тоа што не изгубиш, ќе вложиш напор да ги снема, со вежбање, исхраната, многу течности. Мислам дека на кожата и треба нешто многу помрсно од млекото за тело, не дека и тоа ќе е гаранција да нема да ти испука кожа некаде, ама сепак е подобро.
|