AnnaMolly RR -> RE: Бурми (7.5.2012 15:58:01)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Ikana Ние не правевме венчавка во црква па и оттаму не носиме бурми. Е сега работата е во тоа што ни јас ни мм не сме типови што носат прстени, јас ни вереничкиот не го носам, страв ми е прво, второ со бебе мало, нема шанси од вадење ставање ќе го изгубам, а скап е. И во црква кога ќе ни побараат бурми, ако правиме венчавка, што да им кажеме? [sm=smiley36.gif] Икана, и јас не носев прстени, мм па ич. Ама беше решен дека бурмата ќе ја носи. Па затоа тој имаше предност во бирањето бурми за да му биде комотна и да може да ја носи без да му пречи во работата. Еве вакви ни се. [image]http://www4.slikomat.com/10/1024/rpe-DSC-00.jpg[/image] Од АЛтинбаш се, а не чинеа околу 250 евра зашто мојата е минијатурна, од најмалата бурма што ја најдов дури требаше да се тесни. Точна и е на братучетка ми што има 7 години, а на мм не му влегува ни на врвот на малиот прст. Значи не мора да бидат скапи бурми. Земете си најобични бело или жолто злато колку да се помине церемонијата, таквите беа и по 6000 денари комплет! Па и да не ги носите после, не е страшно.
|
|
|
|