|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
7.10.2011 14:51:49   
Sajna
Sharlot sega bas se vrakam od doktor ni zakaza za vo ponedelnik inseminacija pa so godpod napred user posted image a za odnosi neznam bas keprasam togas pa ke ti pisam ama mislam deka posto stavas vaginaleti ne e pozelno ama ne sum sigurna ke ti pisam
pozdrav

(Одговор на членот milasteve)
Непосредна врска до пораките: 676
7.10.2011 17:11:53   
natnat
Srekjno milasteve...stegame palci za vas...Gospod neka vi e na pomos na vas i na SITE NAS!!!!

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 677
7.10.2011 21:53:40   
zagrizena26
Zdravo na site.Jas deneska bev na pregled , denes mi e 14 den od ciklus i ima dobri folikuli endomentriumot mi e super vo 19 30 ja primiv Stop inekcijata i vo nedela zdravje boze pravam insiminacija.Stiskajte palci sto poskoro da se vidime bremeni.Pozzzz

(Одговор на членот denicka)
Непосредна врска до пораките: 678
7.10.2011 23:22:11   
milasteve
so sreka neka ni e na site,gospod na pomoss

(Одговор на членот zagrizena26)
Непосредна врска до пораките: 679
7.10.2011 23:54:20   
Olivia
Devojki Srekno !!!! Cekame samo ubavi vesti od vas vi posakuvam uspesna inseminacija i da bidete nasite novi RR user posted image

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

Непосредна врска до пораките: 680
9.10.2011 18:35:59   
zagrizena26
Zdravo na site
Denes mi bese izvrsena prvata insiminacija se nadevam i posledna se pomina super.Ja izvrsiv vo Sistina i epten sum zadovolna sega ce cekam rezultat posle 15 dena.Mi dadoja samo da pijam tifol i vaginalni utrogestan.Sakam da prasam od koga vi rekoa so seksualni odnosi jas zaboraviv da prasam ali dr mi rece odma da pocnes redoven zivot duri ne mi rekoa ni da odmaram rece se normalno samo teski fizicki raboti ne.Pozzzz i uspeh na site

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 681
9.10.2011 18:44:41   
Sajna
zagrizena jas utre ke ja pravam kaj Popovik u sistina ke prasam pa ke ti pisam utre vecer pozz se nadevam i jas ja pravam prva i posledna pa da se castime zaedno za dve nedeli so edno user posted image

Непосредна врска до пораките: 682
9.10.2011 19:24:41   
zagrizena26
So sreka Sanja,ajde pa za 2 nedeli da si bideme trudnicki:)Nisto ne e strasno se trae 5 min,mene insiminacijata mi ja izvrsi dr.Lazarevski i se pomina super,bese izvrsena na priroden ciklus samo so pregnil inekcii bes dr terapija.Pozzz pa utre si piseme

Непосредна врска до пораките: 683
9.10.2011 21:11:30   
busavka
So sreka devojki!!! Daj Boze da se izraduvate sto poskoro so user posted image Pozdrav

Непосредна врска до пораките: 684
10.10.2011 12:05:22   
Izabela*
Zdravo zagrizena26. Vo tvojot post procitav deka ovoj mesec si pravela inseminacija na priroden ciklus i iskreno ti posakuvam da ovoj mesec ti se ostvari zelbata da stanes mamicka. Pred dva dena dobivuser posted image pa sakav da te prasam koja e procedurata za inseminacija na priroden ciklus odnosno dali pravese prethodno nekoi ispituvanja i od koga pocna da gi primas pregnil inekciite. Mene minatiot mesec mi sledea folekuli vo Remedika i izleze deka se e ok ama bremenost nema. Ovoj mesec mi zakazaa pregled na deseti den od ciklus, pa ne sum sigurna dali ke mi pravat nekoi ispituvanja ili pak ke mi sledat folekuli i samo ke si se vrtam vo krug. Pozdrav do tebe i mnogu ke mi znaci tvojot odgovoruser posted image .

(Одговор на членот busavka)
Непосредна врска до пораките: 685
10.10.2011 12:59:42   
zagrizena26
Zdravo Izabela,blagodaram na podrskata i se nadevam deka ce mi se ispolni zelbata a i na site sto dolgo dolgo se izmacuvame so istiot problem.Vaka vcera pravev insiminacija na priroden ciklus znaci bez Fostimon inekcii bez Klomifen sami rastea folikulite samo na 12 den dr gi vide i rece se e ok i na 14 den od ciklus pak gi vide imaa golemina a i endometriumot bese dobar i na 14 den vecerta ja primiv samo Stop inekcijata(pregnil) i na 16 den t.e vcera utroto mi bese izvrsena insiminacijata.Soprugot ostavi materijal vcera vo 8 utroto go p rerabotija i vo 9 30 mi bese izvrsena insiminacita.Materijalot bese super 20 milioni pa se nadevam na uspeh.Postapkata trae 5 min posle lezev 40 min i tolku.Mi rekoa posle 15 den test preku krv oti oni preku mokraca ne bile sekogas tocni.Se nadevam ti pomognav.Pozzzz i uspeh na site

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 686
10.10.2011 13:45:27   
Izabela*
Fala ti zagrizena26 na brziot odgovor navistina mi pomogna zatoa sto i jas sakam ovoj mesec da se obidam na ovoj nacin, nemozam veke da meram bazalna, da pravam testovi za ovulacija da sledam folekuli, custvuvam deka sum premnogu opteretena. Golem pozdrav do tebe i sigurna sum deka gi si go rodis najmiloto detenece na svetot.

Непосредна врска до пораките: 687
10.10.2011 21:15:58   
Sajna
zagrizena go prasav doktorot odnosi posle inseminacija NE bidejki stavame vaginaleti jas dobro pominav ama soprugot mnogu slabo inseminacijata ja pravevme so samo 0,5 milioni i stvarno sum nasekirana dali voopsto imame nekakvi sansi si se prasuvam user posted image user posted image user posted image

(Одговор на членот Izabela*)
Непосредна врска до пораките: 688
11.10.2011 10:49:08   
Melanija RR
Zagrizena26 со среќа и чекаме убави вести.user posted image
Sanja предходно имате правено спермограм,или ова е во вредност моментална?Незнам што ти рекол докторот како подршка,но јас ќе ти кажам само дека чуда се случуваат.Биди силна

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 689
11.10.2011 13:17:42   
zagrizena26
Sanja duso nemoj da se nerviras kade e Gospod nikoj ne e kako sto ti kaza Melanija cuda se slucuvaat, koga najmalku ocekuvas togas ke bidne.Sanja fala ti na odgovorot i morame da bideme silni ona sto go posakuvame da ni se ispolni.Melanija fala ti i na tebe na podrskata sega samo treba da bideme strplivi i se ke bide.Sanja tebe sto ti dadoa da pies posle insiminacijata?I koga ti rekoa test da napravis?Pozzzz

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 690
11.10.2011 18:19:14   
Sajna
Jas se nadevam deka ke bide nesto ne se otkazuvam :) Zagrizena mi dadoa antibiotik 3 dena, utrogestan od 100 mg dva pati na den i folna dva pati na den, ni rekoa test za dve nedeli preku krv i na kontrola da se javime odma posle dve nedeli bez razlika na rezultatot...ti kako si kazi mi osekas nekoj promeni? istata terapija i tebe ti ja dadoa?

Непосредна врска до пораките: 691
11.10.2011 18:28:26   
zagrizena26
Zdravo Sanja,eve dobra sum vo iscekuvanje.Super sum ne osekam nikakva promena slobodno gi izvrsuvam site raboti a i taka mi rekoa bez panika i nervoza.I mene mi dadoa Vibramicin 3 dena, utrogestan od 200 2 pati na den i tifol 2 pati na den i posle 15 dena test preku krv i kontrola.Se nadevam deka ce ima uspeh.A dali lezes od koga gi primas utrogestanot, mene mi rekoa od 45-60min da lezam.A za odnosi posle 15 dena li ti rekoa?Zosto na nekoi odma im vikaat demek pogolemi sansi imalo taka???Pozdrav......

Непосредна врска до пораките: 692
11.10.2011 18:31:24   
zagrizena26
Sarlot pisi ni sto napravi, da se raduvame li za tebe edvam cekame da ni soopstis happy vesti....Kako gi pomina famoznite 2 nedeli ima li simptomi????Pozzzzzzzzz.kisss

Непосредна врска до пораките: 693
11.10.2011 18:38:18   
Sajna
Abe nas ni rece vecerta posle inseminacijata odnosi odma a posle dodeka stavam vaginaleti 15 dena nikako odnosi..a posle vaginaletite lezam po 20 min ne poveke ama iskreno jas nekako stomakov si go oseka drugacije i me boli desen jajnik :) valjda za arno e :)

Непосредна врска до пораките: 694
11.10.2011 18:39:59   
zagrizena26
Ajde sekako ce bide se vo red,samo bez nervoza.Pozzzzz i mnogu uspeh

Непосредна врска до пораките: 695
11.10.2011 18:49:11   
temjana
девојки ајде ви ја пуштаме целата среќа и чекаме да не израдуватеuser posted image Ќе може ли да ми каже некој дали инсеминации прават само по клиниките или може и мојот гинеколог во неговата ординација. Исто така ме интересира дали мора да ги правам сите хормонски тестови и испитување пред тоа или можам да си закажам и без целата таа процедура. А ќе заборавев колку чини целата постапкаuser posted image Поздрав и чекаме убави вестиuser posted image

Непосредна врска до пораките: 696
11.10.2011 20:28:52   
Sajna
Temjana inseminacijata spaga pod intervencija i zatoa se pravi samo po klinikite mozes i drzavno i privatno jas za vo sistina mozam da ti kazam samata insemonacija me cinese 4500 den a inekciite 2oo evra tamu ni pravea sekkakvi ispituvanja taka da ne trcavme mnogu natamu navamu.
Inseminacija na svoja raka mislam deka mozes da si zakazes ama nema potreba zatoa sto najubavo e koga odis na sigurna karta i znaes sto e do kade bar po mene zatoa napravete si gi site ispituvanja dokolku se potrebni i so sreka user posted image

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 697
11.10.2011 20:55:15   
temjana
Претпоставував дека е така ама пак да си прашамuser posted image Малку сме не ажурни на тоа поле со мм, тие испитувања.... ах не ни е лесно девојки ама само за арно нека е. Се се каниме да почнеме да се испитуваме ама прво со машкото его да се спогодиме па после се ќе биде како што треба

Непосредна врска до пораките: 698
11.10.2011 21:46:53   
busavka
Здраво девојки!
Попладнево бев кај др со снимките од ХСГ, и следниот месец и јас ќе пробам со инсеминација, по препорака од докторот, читајќи ги Вашите постови се чувствувам посигурно во секој чекор на патот до user posted image , Ви благодарам на сите, многу е убаво што се дружиме и заедно споделуваме се што ни се случува.
Се надевам, наскоро ќе ја смениме темата на дискусија и ќе дискутираме за нашите бебенца :D
Пријатна вечер на сите

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 699
12.10.2011 0:02:53   
sharlot
jas so netrpenije go ocekuvam cetvrtok.togas treba da napravam test preku krv.tocno na dve nedeli.nemam nekoi simptomi ,osven,odvreme ,navrema nekoi mali bodezi vo jajnicite,posebno desniot kade sto mi bese i folikulot.iskreno da vi kazam ne znam sto custvuvam ,dali sum bremena ,ne sum..????? ama neka dojde cetvrtok pobrzo ke poludam.

Непосредна врска до пораките: 700
Страница:   <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  26 27 [28] 29 30   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?