|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Инсеминација
23.11.2011 19:14:31   
Sajna
Zagrizena keodite li pak na inseminacija??sto se oodlucivte?

(Одговор на членот sladjana ms)
Непосредна врска до пораките: 951
23.11.2011 19:36:41   
Melanija RR
Mamicka77 jasno deka nemora inseminacija
koga se zema klomifen,no potoa moze da bidat
toa propusteni sansi.
Inseminacijata ne e nisto posebno,zatoa
spored mene e steta da se propusti.
Zagrizena ti ja pustam srekjata

3год= 8 кломифен,лапаро-хистеро, полупроодни јајцеводи,
3 IUI =/, без терапијаuser posted image август 2013г.
user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

Непосредна врска до пораките: 952
23.11.2011 23:16:14   
Nasha29
dezdemona, omguser posted image ne mi se veruva, 3000 denari za pregled i sovetuser posted image upla da fatis. Za tie pari, ke dojdese do Sk, ke bese vo remedika, ke te pregledaa i ke ti ostanea pari... i zivci user posted image ne mi se veruva... Ja odam vo Remedika, za pregled zemaat po 1000 denari (obicen pregled, eho...). A zosto te sovetuvaa da odis direktno na ivf? los spermogram?

Непосредна врска до пораките: 953
23.11.2011 23:57:39   
buci25
Zdravo na site...jas sum nova na forumot, podolgo vreme ve citam i konecno se zacleniv. Pravev inseminacija pred 12 dena i cekam uste 2 za da napravem test ama neznam dali testot treba da si go napravam doma ili se odi tamu kaj sto si napravil inseminacija????user posted image

(Одговор на членот Nasha29)
Непосредна врска до пораките: 954
24.11.2011 0:28:36   
Melanija RR
Dobre ni dojde buci.
Test preku krv e najtocno I mozes kade sakas
da ispitas,so kartonce bese 50denari,a na
privatno neznam.Ti posakuvam pozitiven test

user posted image Бакнежот е генијален трик,дизајниран од страна на природата за да го запре зборувањето кога зборовите стануваат непотребни

(Одговор на членот buci25)
Непосредна врска до пораките: 955
24.11.2011 9:17:13   
Sajna
BUCI 25 posle inseminacija od iskustvo ti kazuvam najtocno e da se napravi test preku krv 14 den od inseminacijata privatno cini Sistina: 400 denari drugi labaratorii 700 pa nagore Preku krv e najtocen poradi toa sto za vreme na inseminacijata primame neli pregnil inekcija i taa dava lazen rezultat na testovite preku mokraca jas imav nad deset testa pozitivni doma tolku bevme radosni i koga otidovme preku krv nisto i mmi objasnija zasto se pozitivni od HCG inekcijata zatoa moj sovet da ne se zamaras mnogu preku krv i ke si znaes 100 % se nadevam ke ni kazes ubavi vesti pozdravce

(Одговор на членот Melanija RR)
Непосредна врска до пораките: 956
24.11.2011 14:02:23   
buci25
Fala mnogu na informaciite, vo petok odam da ispitam preku krv, pa vi pisuvam....daj boze da bide user posted image

(Одговор на членот Sajna)
Непосредна врска до пораките: 957
24.11.2011 16:04:35   
liljak
zdr ...i jas sum vo iscekuvanje da vidam so ke bide, lele dusata mi se trese , mnogu se plasam iako ne e nadevam mnogu ovaj mesec poradi cista ....pozzzzzzzzzzzz

(Одговор на членот buci25)
Непосредна врска до пораките: 958
24.11.2011 16:17:18   
Melanija RR
Liljak ne pisa koga,na 27 taka?Ajde samo
hrabroJas nema da pravam test preku krv,kje
si ja cekam krajnata data(5dekemvri) nisto
ne mi menuvat 3-4dena po zavrsuvanje so
utrogestanot.

(Одговор на членот liljak)
Непосредна врска до пораките: 959
24.11.2011 17:37:41   
dezdemona
Nasha29
Spermogramot ni e super, jas imam samo 1 kanal perooden, Me sovetuvase da odam na ifv za da mi zemi pari i kaj nego da sum praela oti bil Tase najdobar. A to keme kostalo od 4000 do8000 evra zaviselo od lice do lice. E aj da te vidam. Sakate veruvajte sakate ne ama uste ednas ne capnuvam kaj nego pa so saka da bide.
pozdravce

Непосредна врска до пораките: 960
24.11.2011 19:53:30   
Nasha29
Dezdemona, navistina preteruvaat, cuvaj boze... tuku ti ne se sekiraj mnogu, za se ima resenie... konsultiraj nekoj drug user posted image Buci25 dobredojde, ti stiskame palci da bide user posted image ili user posted image a i tebe liljak, samo hrabrooooo, ajde da bide pozitivno pa i mene da mi dadete elan.

(Одговор на членот dezdemona)
Непосредна врска до пораките: 961
24.11.2011 20:41:26   
Melanija RR
dezdemona ne mi se veruva,pa toa se mnogu pari.Od kade si?Mislam deka ne si od Skopje,dojdi tuka odbari lekar pa kje vidis sto kje ti kaze.

Cekame user posted image od buci25, liljak i Melanija.
Ako nekogo propustiv slobodno neka se dopise

Непосредна врска до пораките: 962
24.11.2011 23:25:37   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: Nasha29

dezdemona, omguser posted image ne mi se veruva, 3000 denari za pregled i sovetuser posted image upla da fatis. Za tie pari, ke dojdese do Sk, ke bese vo remedika, ke te pregledaa i ke ti ostanea pari... i zivci user posted image ne mi se veruva... Ja odam vo Remedika, za pregled zemaat po 1000 denari (obicen pregled, eho...). A zosto te sovetuvaa da odis direktno na ivf? los spermogram?

Mnogu mi e cudno Dezdemona sto ti naplatile tolku,mene za konsultacii i eho pred eden mesec mi zedoja1600 den,a na sestra mi deneska 1500 za krvna slika,urina i eho...

Непосредна врска до пораките: 963
24.11.2011 23:33:32   
bella80

ИЗВОРНА ПОРАКА: dezdemona

Nasha29
Spermogramot ni e super, jas imam samo 1 kanal perooden, Me sovetuvase da odam na ifv za da mi zemi pari i kaj nego da sum praela oti bil Tase najdobar. A to keme kostalo od 4000 do8000 evra zaviselo od lice do lice. E aj da te vidam. Sakate veruvajte sakate ne ama uste ednas ne capnuvam kaj nego pa so saka da bide.
pozdravce

Dezdemona jas zdravje ke odam kaj Tase na invitro u Dekemvristvarno mi e cudno sto ti kazal tolkavi cifri.IVF PUNKCIJA+ANESTEZIJA+TRANSFER cini80000 den. i plus lekarstvata mi kaza zavisi kakva terapija ama od 300 do 1000 evra max,znaci max mi kaza ke te fati 2500 evra.user posted image user posted image

Непосредна врска до пораките: 964
24.11.2011 23:43:21   
liljak
zdr ....mene obicno mi idi dva dena porano ili pokasno od datata koga sum imala, pa taka imav na 1 noemvri i si velam ako ne mi dojdi do 1 dekemvri kefoj ke sum so sansi za bremenost, pa sega sekoj den iscekuvam, inace ajde sovetuvajteme rr utre mi e 14 den od inseminacijata , sto da pravam, da napram test ili ne....obicno se voznemiruvam so testovite, kako da neznam da napravam testuser posted image user posted image user posted image of lele ajde neka pominat denovite, nemozam vise...pozzzzzzzzzz

(Одговор на членот bella80)
Непосредна врска до пораките: 965
25.11.2011 0:26:26   
Melanija RR
Liljak mene na otpusnata mi stoi kontrola
na Beta po 15dena,ako si nestrpliva odma
na bockanje za krv,ne se zamaraj ic so domasni
testovi
Kazi mi kako se custvuvas,I koristis li utrogestan?
Poz

Непосредна врска до пораките: 966
25.11.2011 12:25:31   
liljak
zdr melanija...jas sum mnogu uplasena neznam nekako se plasam sto i ako ovaj pat se bidi za gabe...inace eve ova inseminacija ne mi dadoja utrogestan, bas i jas se zacudiv, piev samo klomifen i inseminacija , nitu inekcija nitu nisto drugo....ti kazimi kako si?dali imas bolki vo gradite?jas koga ostanav bremena po priroden pat gradite ic ne me boleja a jajnicite me boleja pa sega se slucuva istoto pak ne me bolat gradite i od toa si davam nades, no mnogu mi teci dolu kako belo pranje - da ne e znak toa na idenje ili pak od so sum nastinata nesto se laci?neznam glata mi cadi, si velam do ponedelnik da pocekam i ako ne mi dojdi (daj boze) odam na doktor....pozzzz

Непосредна врска до пораките: 967
25.11.2011 12:41:48   
Melanija RR
Liljak se custvuvam isto,I koga dobivam nekoj
den porano me naboluvat jajnici I tolku.
Nisto drugo ne custvuvam,I da od vcera imam
belo pranje toa me iznenadi.
Neznam no mora da se sobere hrabrosr,
mora da go odime patot koj ni e daden.
Tuka sme I za podrska I tesenje.Stom kje
resis te cekame so vesti.
Od mene sledi go instiktot

Непосредна врска до пораките: 968
26.11.2011 0:02:39   
Elimak
Eve i jas da se nadovrzam na postot od Dezdemona. Pred dve nedeli bev na konsultativen pregled kaj Tase vo Bitola i isto se iznenadiv od cenata na pregledot - 3.000 denari!! Mislam deka e sepak preterano. Sestrite kulturno mi objasnija deka e toa pregled za sterilitet i zatoa e tolku visoka cenata inaku "obicen" pregled cinel 600 denari. Inaku odnosot na doktorot bese ok.

Непосредна врска до пораките: 969
26.11.2011 8:47:55   
babyhope
Девојки јас исто мислев да го правам ИНВ кај Таше во Битола. Но ова што го читам сега навистина ме плаши? Што е работава, дали сега ги набилдале цените заради отварањето на новата болница и сакаат брзоплето да ги повратат парите или нешто друго е во прашање, не знам. Како и да е, дали некој има инфорамција колку бараат партиципација ако го имаш ваучерот од ФЗО за ин витро?
liljak мила како си? ајде издржи уште малце, чувствувам некои позитивни вибрации дека ќе славиме за тебе и твоите user posted image user posted image . Те гушкам user posted image

< Поракaта ја уредил babyhope -- 26.11.2011 8:49:40 >

(Одговор на членот Elimak)
Непосредна врска до пораките: 970
26.11.2011 11:40:42   
bella80
ИЗВОРНА ПОРАКА: babyhope

Девојки јас исто мислев да го правам ИНВ кај Таше во Битола. Но ова што го читам сега навистина ме плаши? Што е работава, дали сега ги набилдале цените заради отварањето на новата болница и сакаат брзоплето да ги повратат парите или нешто друго е во прашање, не знам. Како и да е, дали некој има инфорамција колку бараат партиципација ако го имаш ваучерот од ФЗО за ин витро?
liljak мила како си? ајде издржи уште малце, чувствувам некои позитивни вибрации дека ќе славиме за тебе и твоите user posted image user posted image . Те гушкам user posted image

Participacijata e 6150 den,za invitro so vausher -standardni uslugi,invitro so vauser nestandardni uslugi 12000 den.Ovaa informacija ja zedov od cenovnikot na stranata na Plodnost.Transparentni se moze da proverite na
Jas ke odam na invitro vo Plodnost i mene Tase mi kaza na privatno invitroto ke me kosta total 2500 evra mazimum.najrealno okolu 2000,toa mi go kaza i koga bese vo starata ordinacija vo avgust i sega vo novata bolnica vo noemvri.Pregledot zaedno so kosultacii sega pred mesec dena me kostase 1600 den.,posledniot pat 1000den samo pregled a sestra mi bese vo cetvrtokot pregled,krvna slika + urina 1480 den.Spored mene ovie ceni se sosem ok.Pozdravce!

< Поракaта ја уредил Bogdancanka RR -- 26.11.2011 16:59:22 >

(Одговор на членот babyhope)
Непосредна врска до пораките: 971
26.11.2011 12:02:39   
liljak
kako ste? eve me i mene....nekako kako da pocnaja da me bolat gradite ili jas taka si mislam od so samo tamu mi e pametot, a pak ova beloto pranje mnogu me voznemirva si mislam deka lele mi dojde i odma vo wc da proveramuser posted image user posted image user posted image of kolku se teski ovie denovi.....pozzzzzzzzzzzzz

Непосредна врска до пораките: 972
26.11.2011 16:24:04   
Melanija RR
Liljak denes ti se dve nedeli,resi da cekas
ili kje odis preku krv?Simptomite znaes
deka se isti.Jas nokjeska pa I vcera pojaki
bolki vo jajnici imav,sto bide bide.
Cekame ubavi vesti od tebe

Непосредна врска до пораките: 973
26.11.2011 16:36:24   
dezdemona
Bela 80
Neznam zosto pregledot kostase 3000 denari a pisuvase sterilitet zasto me vide na eho i rece kolku godini probuvate za dete mozda od toa zakluci za sterilitet neznam kako. i me prasa kade do sega sum pravela invitro koga mu kazav deka prvo bev Sistina pa Remedika i odma smena faca i pocna da se fali jas sum najdobar kaj mene trebase da dojdis prvo, a jas bev i kaj nego prvo ko trebase preku fondot i toj mi rece ne mozi preku fond ( a jas ja imav pocnato terapijata)daj 90 000 i da prodolzime so postapkava privatno pa zatoa otidov sistina. A neznam kao toa so cenite kaj nego od um si gi vaga toj zasto koga go prasav kolku e IFV mi rece zavisi od covek do covek od 40000 do 8000 evra( se zaedno so inekciite i postapkata) rece. So e ova neznam. Izvinete za postot sto se iznapisav sto mi lezi ama me razbirate parite ne se naogaat lesno i nema garancija dali ke bide. Prvo pravime Ifv go za pobrzo da bidi taka velat ginekolozite pa posle pravime drugi ispituvanja mesto da e obratno.
pozdravce i site da si docekate poskoro user posted image

Непосредна врска до пораките: 974
26.11.2011 20:50:42   
buci25
Nisto od moite user posted image user posted image denes se soociv so mojata prva neuspesna inseminacija user posted image user posted image user posted image , seuste sum vo trans...ama ne se otkazuvam odam ovoj mesec pak ako e vozmozno ako ne treba da se pauzira neznam. Dali nekoj pravel vo remedika i znae li kolku e otprilika??? Pozdravce

Непосредна врска до пораките: 975
Страница:   <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  37 38 [39] 40 41   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Расположението во бременоста.
Admin

Дали сте имале ненадејни промени во расположението за време на бременоста?