mina_m -> RE: Качамак и Палента (11.3.2010 8:30:24)
|
ee ovaa palenta sto belja mi napravi,ja napraviv palentata i sega zejtince da zgrejam inaku sporetot na plin ni e(ic nesakam na plin nesto po doma da imam ,ama toa e)i jas si mislam ko na obicna ringla na struja da si pocekam malku poveke od dve min,lele ko plamna ogin vo gezveto,pa uste poveke koga fati pa od taa panika sto me fati,go frliv gezveto vo umivalnik so se ogin,i ko glupaca nekoja uste ja pustam cesmata so voda da se izgasne oginot koga izbuvna uste poveke ,samo mi tekna kujnskata krpa da ja frlam i si vikam sto saka neka bide..a mojot pameten maz na terasa si sreduva,nit da me slusne koga go vikav,nitu pak glavata da ja svrti da vidi vo kujna sto se slucuva ,nitu pak alarmot ne go slusna koga se pusti,i odkako go izgasnav oginot,nemav dusa vo mene, i gledam gore na tavanot celiot zafaten so crno vo kujnata i edniot del od trepezarijata ,a pametniov moj posle nekoe vreme ja otvara vratata od terasa i mi vika:lele be mi se prijade skara ovie komsiive se raspalile[sm=jezicek.gif]
|
|
|
|