|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.

Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Испитувања во бременоста
26.11.2011 10:54:57   
cleo
Zdravo. Sakam da prasam dali nekoj znae da mi kaze koga za prv pat vo bremenosta moze da se zemat mikrobioloski brisevi? Jas sum vo epten rana bremenost ama imam uplav od bakterii i infekcii i sakam sto pobrzo da ispitam. Verojatno ne e mozno volku rano user posted image

(Одговор на членот fetusce)
Непосредна врска до пораките: 601
26.11.2011 11:09:20   
arh_diz
Cleo nema potreba da si vo panika.Na mene Mi zemaa bris po moe insistiranje onaka nemase da mi zeme ginekologot.Ne se zadolzitelni a i netreba da se pipka matkata
Mislam deka posle 12 nedela deka se zemaat

Биди тоа што си

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 602
26.11.2011 12:11:22   
Ikana
da da posel 12 nedela za brisevi, inaku mn e rano...
ubavo e da gi napravis, cisto da nemas kopmlikacii ponatamu...
Pozzz

(Одговор на членот arh_diz)
Непосредна врска до пораките: 603
26.11.2011 12:12:55   
Hunny
Мене брисеви ми зема во 12 недела и неколку дена.

(Одговор на членот Ikana)
Непосредна врска до пораките: 604
26.11.2011 13:16:14   
fetusce
ИЗВОРНА ПОРАКА: miana

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

Дали некој може да ми објасни каков е тој скрининг што се прави во 12 недела од бременоста? Докторката ми рече ќе го мерела вратниот набор. До сега имам направено само вагинално ехо. Дали и скринингот се прави на ист начин и колку кошта?

Skriningot se pravi vo 12 i 13 ta nedela od bremenosta..ne se pravi so vaginalno eho,tuku so nadvoresno...
Se meri ne samo vratniot nabor na bebeto tuku se meri se na bebeto...Se meri glavata,stomaceto i se po red i trae poveke od polovina cas...Vo zavisnost od toa kade ke go pravis i cenata e razlicna...Mojot maticen doktor koj sto raboti so plavi kartoni mene mi zema 1500 denari za istiot a dokolku otidev vo privatnite- zemaat 3000 denari...
Ovoj skrining e za rano utvrduvanje na nedaj boze anomalii kaj bebeto odnosno se gleda razvienosta na pladot ..Dali bebeto si odgovara na terminot dali dobro napreduva,dali dobro se razviva i dokolku doktorot primeti nekakov nedostatok ( nedaj boze) zastoj vo razvojot bi te prepratil na biohemiski skrining ( mada denes i bez da primetat prakaat na istiot ) koj cini 3800 denari koj se pravi so analiza na krvta ( mislam ) i sluzi za rano utvrduvanje na daunov sindrom..Se nadevam deka ubavo objasniv...Ako sakate slobodno popravete me user posted image

[/quote

Skriningot se pravi na 23 nedela od bremenost, si se zbunila malku

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 605
26.11.2011 21:25:41   
Andriance

ИЗВОРНА ПОРАКА: fetusce

ИЗВОРНА ПОРАКА: Anonimen

Дали некој може да ми објасни каков е тој скрининг што се прави во 12 недела од бременоста? Докторката ми рече ќе го мерела вратниот набор. До сега имам направено само вагинално ехо. Дали и скринингот се прави на ист начин и колку кошта?

Skriningot se pravi vo 12 i 13 ta nedela od bremenosta..ne se pravi so vaginalno eho,tuku so nadvoresno...
Se meri ne samo vratniot nabor na bebeto tuku se meri se na bebeto...Se meri glavata,stomaceto i se po red i trae poveke od polovina cas...Vo zavisnost od toa kade ke go pravis i cenata e razlicna...Mojot maticen doktor koj sto raboti so plavi kartoni mene mi zema 1500 denari za istiot a dokolku otidev vo privatnite- zemaat 3000 denari...
Ovoj skrining e za rano utvrduvanje na nedaj boze anomalii kaj bebeto odnosno se gleda razvienosta na pladot ..Dali bebeto si odgovara na terminot dali dobro napreduva,dali dobro se razviva i dokolku doktorot primeti nekakov nedostatok ( nedaj boze) zastoj vo razvojot bi te prepratil na biohemiski skrining ( mada denes i bez da primetat prakaat na istiot ) koj cini 3800 denari koj se pravi so analiza na krvta ( mislam ) i sluzi za rano utvrduvanje na daunov sindrom..Se nadevam deka ubavo objasniv...Ako sakate slobodno popravete me user posted image

[/quote

Skriningot se pravi na 23 nedela od bremenost, si se zbunila malku

vo tekot na cela bremenost ima dva bitni skrininga..12-13 nedela i od 21-24...

Зборовите и времето користете ги правилно!!! Ни едното ни другото не можете да ги вратите!!!

Непосредна врска до пораките: 606
29.11.2011 12:37:00   
simona811
zdravo na site!sakam da prasam slednata nedela mi zakzaa skrining za srce i sum 22nedela od bremenosta i sto tocno se gleda i kako se gleda toa ispituvanje?citam razni komentari i iskustva pa nekako ne mi e jasno a od druga strana me faka i strav!!!pozdravi do site rr

Непосредна врска до пораките: 607
29.11.2011 12:42:34   
miana
Neznam za kakov skrining za srce zboris...Ako e onoj sto se pravi vo bremenosta-skrining za plodot ,nema sto da se plasis tuku naprotiv ke uzivas....Mu se pravi detalno eho na bebusot i mu se porveruvaat site organi i e isto kako obicno eho...Zavisi kade ke odis..Jas na primer si bev na privatno,so mm ne stavija kako vo kino,na zidot imase monitor i uzivavme vo pregledot...Bese vo boja,uavo se gledase kako bebeto se cesa,kako se prozeva user posted image I od pregledot ni dadoa cd so snimni i so sliki i sega si go imam bebeto na cd kako se cesa i mi se prozeva i mi pokazuva muskuli...Ni go pustija i srcenceto da go slusame user posted image Mene mi bese mnogu ubavo dozivuvanje i edvaj cekav - nema potreba da se plasis-raduvaj se....

(Одговор на членот simona811)
Непосредна врска до пораките: 608
29.11.2011 12:46:45   
simona811
vo siistina ja vodam bremenosta i tamu imam zakazeno i taka mi kazaa skrining na srce e dali e toa za detalno meranje na plodot i jas neznam zosto takaa mi kaazaa vo sekoj slucaj ti blagodaram!

Непосредна врска до пораките: 609
29.11.2011 12:51:32   
bombica

ИЗВОРНА ПОРАКА: simona811

zdravo na site!sakam da prasam slednata nedela mi zakzaa skrining za srce i sum 22nedela od bremenosta i sto tocno se gleda i kako se gleda toa ispituvanje?citam razni komentari i iskustva pa nekako ne mi e jasno a od druga strana me faka i strav!!!pozdravi do site rr

Скриниг на срце се прави баш во 22-23 нед. но ретко кој др. упатува на тој скриниг.Го прави педијатар-кардиолог детално го гледа срцето на бебушот комори, предкомори итн.Се ова гледа и гиникологот на скрининзите но според мене многу подобро е да го направи кардиолог.Јас лично не го направив затоа што не знаев дека се прави посебно .Еден месец после мене кумата моја го направи и го препорача др. Дракулевски.Нема од што да те фаќа страв скриниг ко скрининг баш супер што ти закажале

Непосредна врска до пораките: 610
29.11.2011 12:53:09   
miana
Pa da toa e toa...ke u gi merat site organi i normalno srceto,arteriite i sl...Ubavo ke si pomines - i vaseto ke bide vo boja- samo nema da dpbies cd ( ne davaat vo sistina ) ama i ti ke si imas prilika vo boja da si go vidis bebenceto user posted image Ti posakuvam ubav den i ne s eplasi ic...Mnogu normanlno samo sto trae podolgo i podetalno gledaat...

Непосредна врска до пораките: 611
29.11.2011 13:04:29   
simona811
vi blagodaram na brzite odgovori  se nadevam deka se ke bide vo red!

Непосредна врска до пораките: 612
29.11.2011 13:08:42   
Luci

samo nema da dpbies cd ( ne davaat vo sistina )

Даваат ЦД во Систина, mila28 беше на скрининг таму во 21-ва недела и доби ЦД

< Поракaта ја уредил luci -- 29.11.2011 13:11:00 >

Рани куче да те лае!!!

Непосредна врска до пораките: 613
29.11.2011 13:10:42   
miana
aa pa nesto novo napravile...Posledno jas koga bev 21 va nedela ( seg asum 37 ma ) ne davaa vo sistina..Pa znaci uste poubavo i cd ke si imas user posted image

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 614
29.11.2011 15:09:48   
mila28
ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

luci greska si..cd to mi bese od INA, a od sistina 21 nedela  koga bev kaj Dimcev ne mi dadoa cd , samo slikicki.

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 615
29.11.2011 15:37:27   
Luci
ИЗВОРНА ПОРАКА: mila28

ИЗВОРНА ПОРАКА: luci

luci greska si..cd to mi bese od INA, a od sistina 21 nedela  koga bev kaj Dimcev ne mi dadoa cd , samo slikicki.

user posted image user posted image user posted image Испомешав јас, сори за дезинформација

Рани куче да те лае!!!

(Одговор на членот mila28)
Непосредна врска до пораките: 616
29.11.2011 18:44:57   
sofijadaniel
Zdravo,sakav da ve prasam dali znaete kolku cinat ispituvanjata(Coombs,helostaza i d-dimeri)na Transfuziologija?
Blagodaram

(Одговор на членот Luci)
Непосредна врска до пораките: 617
29.11.2011 19:19:45   
*mika*
sofijadaniel, jas imam preveno na transfuziologija hemostaza i d-dimeri privatno kosta okolu 3450 den. A toa coombs neznam sto ti znaci. Samo D-Dimeri e okolu 2200 den taka nesto bese. So kartonce ti e nekado 15% od sumata mislam.

(Одговор на членот sofijadaniel)
Непосредна врска до пораките: 618
29.11.2011 20:03:16   
sofijadaniel
Ti blagodaram na odgovorot,a i jas neznam sto e toa coombs taka mi pisuva na upatot.user posted image

(Одговор на членот *mika*)
Непосредна врска до пораките: 619
30.11.2011 12:31:12   
fetusce
Sto se toa d- dimeri. Jas  veke napraviv 32 nedeli od bremenost, ama za takvo nesto ne sum slusnala. Dali sekoja trudnica mora da pravi testovi i ispituvawa za toa?

(Одговор на членот sofijadaniel)
Непосредна врска до пораките: 620
30.11.2011 12:33:48   
Sandric
Coombs mislam deka bese ispituvanje za RH faktoro, dokolku si Rh-.
Celoto toa mislm deka bese okolu 700 den. ama ne me drzi za zbor

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 621
30.11.2011 13:37:47   
cleo
Zenski nesto da ve prasam. Prvoto eho se pravi vaginalno ili nadvoresno? Mene mi e zakazano za 7mi Dekemvri, pa ako e vaginalno da se sredam pred toa. Thanks

(Одговор на членот Sandric)
Непосредна врска до пораките: 622
30.11.2011 13:44:14   
miana
Zavisi koja nedela si ...Od 13 nedela veke pocnuva nadvoresno ama prethodno site  pregledi bea so  vaginalno  eho....

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 623
30.11.2011 13:49:25   
cleo
Epten rana bremenost sum. Ako i vo ivf se racuna isto kako prirodna bremenost od posledna menstruacija sega treba da sum 4 nedeli+5 dena. Ama ne sum sigurna dali e taka, bas ke go prasam doktorot sega koga ke odam. Znaci stom e vaginalno, depilacija ne mi bega user posted image user posted image A sakav da ja izbegnam samo zaradi higienski pricini, mnogu mi e strav zasto ova e osetliv period. user posted image

Непосредна врска до пораките: 624
30.11.2011 13:52:26   
miana
Obavezno vaginalno ako ti e rana bremenost....Pa zemi izbrici se barem za da izbegnes vakvi raboti sega....Ti vikam do kaj 12-13 nedela vaginalno...Jas znam koga bev na skriningot vo 13 ta me gledase nadvoresno inaku prethodno vaginalno..Osobeno pa tolku rano 100%  vaginalno

(Одговор на членот cleo)
Непосредна врска до пораките: 625
Страница:   <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  23 24 [25] 26 27   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

Dali?
Jana9

Dali piete cedeni sokovi?

Da (60%)

Ne (0%)

Ponekogas (40%)

Број на сите гласови: 5

Фала на гласовите. Гласавте веќе на сите актуелни анкети. Можеш да направиш своја анкета!