dostickage -> RE: Кондури за дете (12.11.2012 13:25:24)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Beatris RR Е морам да споделам со вас една дешаванка [sm=smiley36.gif] Имено не знам дали знаете ама во Кеги за не проодени деца продаваат два типа на кондурчиња, едни за пациенти од кај Видоевски, а другите за оние од Мајчин дом и останати установи [sm=smiley36.gif] Ова ми го кажа лично продавачката. Ама да почнам со случкава од почеток. Влагам јас денес да разгледам што има, и седнале едно дете, т.е. бебе не проодено, и му пробуваат кондурчиња над глужд со ѓон од 2см, тврд нормално, и ги убедуваат луѓето колку се супер. Не се воздржав (како по обичај нели) [sm=smiley36.gif] и им кажав дека на детето не му требаат никакви кондурчиња, и добив поглед на лево и прашање - Па босо ли да оди??? Реков, не босо, туку со меки кондурчиња за проодување. Тогаш продавачката ги извади тие (за пациенти на Видоевски) [sm=smiley36.gif] . Од позади ми излезе газдата и ми кажа дека не сум во право и дека треба детето да носи кондурчиња стегнати во глуждот [sm=zmeden.gif] . ГИ прашав зошто тогаш продаваат и меки, како за проодување, е тие им биле за ''пациенти'' како мене [sm=jezicek.gif] Им реков, добро ако сакате и чизми земете му, јас само дадов добронамерен совет. И сега си мислам, утре тоа дете ќе го паткаат со тие кондури, ногата како во гипс, убавини... Lele greotka detenceto, ama i pa i roditelite be mozat da prasaat doktor, da procitaat kavi kondurcinja se kupuva za dete. Mene za krstevkata na V sakaa da mi prodadat takvi kamen tvrdi do nad gluzd broj 18 mislam[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Detevo imase 7 meseci. Katastrofa. Letovo vlegov pak vo Kegi imase edni slatki baletanki kako za mene , sto kje probam kamen i tie tvrdi. Ne sum vlegla od togas da vidam sto ima.
|
|
|
|