Yummy Mammy
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Meglena nemate poima kolku sum razocarana, zaradi toa sto bev 100% ubedena deka nema da bide na svekrva mi, na kraj ispadna bas na nea da se krsti :( Kerkami ima 2.5 meseci i jas seuste i nemam na ime receno, nemozam da i go izgovoram, i normalno nema da si go znae imeto, poradi toa sto po cela den e so mene, a jas nikako ne ja vikam na ime.Nemozam da se naviknam da i viknam na ime,jas placev, molev, pustev, samo da ne bidi na nea, ama za zal sepak ispadna na nea da bide :( glupava tradicija ja mrazam, i nikogas nema da dozvolam na moe dete da mu se sluci istoto :( Socuvstvuvam so tebe Meglena, no ne razbiram sto e toa tolku silno sto ke te ubedi da prifatis nesto na sto tolku mnogu se sprotivstvauvas... Ima razni taktiki i za maz ti da go ubedis i za negovite, ili so dobro ili so loso... Valjda ne otisle vo maticno da go prijavat bebeto sami bez tvoe (i na maz ti) odobruvanje... Jas znam za edni prijateli na prijateli sto mazot sam si otisol vo maticno i prvo sinot si go krstl po tatko mu, i ajde soprugata se pomirila, ne bilo loso imeto i se zavrsila taa tema. Po nekoja godina im se rodilo devojce, mazot pak sam bez nikakov kompromis sam si otisol i si go prijavil devojceto po majka mu. I sega decata im se vikaat kako maz i zena da se. Strasno! Ova e totalno nepocituvanje pred se kako majka, a posle i kako zena, kako licnost! A ako sakas da smenis ime na dete, aaaaa, ne, togas ne moze majkata sama (kako sto prethodno napravil tatkoto), tuku mora soglasnost od dvajcata roditeli i licno!