Viktori -> RE: алергичен на сонце (6.8.2012 16:42:40)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Fiao voopsto ne e na sonce. isto sedime i nie, rano sabajle i porucek. edinstveno koga e na sonce e koga e vo more vkupno 10 min vo tekot na denot. ne mozam da razberam kako mozese ova da i se sluci... a taa mast e za bebinja taka? ИЗВОРНА ПОРАКА: elenak Ne bev sigurna kade da pisam, ama ova izgleda kako tema najpriblizna za mojot problem. momentalno sme na odmor i na A pocnaa da i se pojavuvaat crveni tocki po ramencinjata i dekolteto. Znam deka toa e onoj osip od zesko, pot i sonce, ne znam sto da napravam celo vreme e pod senka i celo vreme e oblecena so maicka so kratki rakavi, uste ne mi e jasno kako moze taka da se nafrli... Ve molam nekoj sovet so sto da ja namackam za da i se smiri i da i se povlece? sega za sega samo vo toj predel e, nema na drugo mesto user posted image Фиао не носиш ништо против алергија? Лоратадин? Ако немаш ништо оди до аптека, кај нив ја има Бутавате маста за алергија, мене тоа ми помагаше исто за алергија од сонцето. Ќе и помине ама немојте многу на сонце, многу е јако, и покрај тоа што е на сенка и облечена нежна кожичка имаат.Јас Јована ја вадев на сонце само после 5 поручек, а сабајле најкасно до 9-10. Fiao, Jana moja e neli takja mnogu bela, pa na toplo obavezno i se pojavuvaa crveni krugcinja na vratot, grloto, na racete od vnatresnata strana kaj laktovite. Ne e ni za loratadin, ni na nikakva krema, samo za pudra bebeska. Da ja drzi suva kozata. Probaj, na Jana samo toa i pomagase. I toa i isturav na vratot, i se gubea za kratko vreme.
|
|
|
|