Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Мислам дека риба се воведува во исхраната после 9 месеци, нека кажат помладите мамички Но никако не мешајте ја со јајце или кисело млеко. Нека поминат неколку часа пред да му дадете ваков производ.
Јас сега почнувам со риба а Мила има речиси 17 месеци од страв не ми се брзаше да и дадам јас и со јајце, кравјо млеко и со многу алергени прилично доцна почнав. Прво ми е па ептен внимавам така ми велат.
Давајте им пастрмка, здрава е нема коски и лесно ја прифаќаат малите деца. Обично после 10 месеци ја препорачуваат. И имам читано да им се дава риба во конзерви-сардина и скуша
Не сме пробале риба... купив пред некое време, ама како се појави осипот, си викам да помине прво па после ќе му дадам... знам дека ќе го варам... сега ме интересира некоја идеа што може да му дадам како прилог со рибата, некој зеленчук, компир на пример
Не сме пробале риба... купив пред некое време, ама како се појави осипот, си викам да помине прво па после ќе му дадам... знам дека ќе го варам... сега ме интересира некоја идеа што може да му дадам како прилог со рибата, некој зеленчук, компир на пример
Pa mozes kompir so morkov zaedno.Toa jas najcesto i davam na Monika.Samo da napomenam za pocetok se dava isklucivo bela riba, kako sto e pastrmkata i oslicot, skusa ne posto e mnooogu teska za detskiot organizam.Mozes da ja varis.Ili da ja ispeces na skara so puter mene ova mi e po preporaka od nutricionist.
Na Elena sefte riba i dadov od kasickite na nestle so oslic nekade na 6 ipol ili 7 meseci bese(ne me fakajte za zbor),ama i bese cudna,nov vkus,ama mislam deka ne i se svigase.posle 2 nedeli bevme u Dojran i i dadov od maskata ikra i od krapot i ako veruvate nemozev da postasam da i dadam od tolku lakomo so lapase.eve vcera pak probav kasicka da i dadam ama ne ja bendisuva,taka da ke moram da pravam,a bas i ne sum ljubitel na spremanje riba ama ke moram
Cacko i Petar ne gi sakase gotovite pa jas mu pravev pastrmka sama. Vo folija ke ja stavev kako vo torbicka so edna kapka maslinov zejtin i malku sol i vo rerna edno 15 min. Posle edna kapka limonce i lapanje do besvest. Sega jade se: oslic, losos, pastrmka.Za morskata vikaat posle edna godina. Tek da vidis kako ke lapka losos na skara
Завидливите луѓе се хранат со твојата несреќа... Биди Среќен!... Нека умрат од глад!!!
Нина па обратно, повеќе ја сака кашичката на Нестле. Таа ја јаде, ја тамани цела. Денес мора да ја пофалам изеде цело парче ослич, но не пржен туку варен со зеленчук. Ова и е прв пат да јаде риба. До сега секогаш плукаше.
Има само едно најубаво дете на цел свет, и секоја мајка го има :))
1 nedelno varena so brokula kompir ,morkovce.inaku riba moze da se jade posle 1 god,se preporacuva da ne se brza.mu davam samo sveza riba losos i pastrmka.drugo ne sme probale ponataka ke probame se
обично на мали деца се препорачува замрзната риба,од причина што доколку речната или езерската биле подолго време во загадена средина(се мисли на вода со метали),попримува и месото на свежата риба.
Јас за нас денес пржев Панга филети, а Зоки првпат проба риба, варен ослич со морков, компир и брокула и му ја испасирав половината ја изеде без проблем, сега заспа, кога ќе стане ќе му ја дадам другата половина.
П.С. Мис и јас сум ептен по рибата, месо не јадам многу (едно време пред 2-3 год. свинско, пилешко, телешко воопшто не јадев), ама риба мммммм..
Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away