agnes77 -> RE: Дали сум посвоен/а ? (18.6.2009 19:41:05)
|
О томе ја могу нешто написати, само се испичавам јер ние македонски. Посвоено дете мора да зна од почетка да је посвојено. Јас сум пуно о томе пречитала и није ништа страшније од шок терапије. Тако, да родителји у прво морају знати, да има двије врсте роителја / биолошки и социални. И они који су социални (који су посвојили дете) морајо да буде сретни и поносни на своју улогу. Они који желе посвојити дете праве албум, у којем су слике, бележке које говоре о раздоблју чеканја на дете. И прве слике од детета, од дома за децо (у којем је дете прије живјело). И тако родителји и дете заједно проматрајо овај албум. И када је дете от прилике 3 до 4 година узраста тада, кад види трудну жену он пита, дали сам ја био у твоме требуху. И то је прилика, да кажемо детету, да га је родила једна друга жена. И како дете постаје старије, тако добива више информација. Али он мора, да зна, да увјек може питати све о својем извору. Кад је у питанју меѓународна посвојитев, тада је исправно, да дете сазна културу који су припадали биолошки родителји. када посвајаш дете из неке друге землје, та землја постаје помало и твоја. Тако је као, да си помало залјублјен у целу землју, пошто знаш, да је тмо некдје дете које чека на тебе...
|
|
|
|