Hopeful RR
|
Нема бајачки, само седни и вози Отидете со мажле на некој поголем паркинг, за викенд или рано сабајле, кога е попразно, и едноставно врти кругови. Ако ептен ти е безврска, јави се кај инструкторот по возење и замоли го за дополнителни часови, колку да се развозиш. Секако клучно е да излезеш сама на улица. На почеток, излези во недела сабајле - мерак е за возење. Врти си крукчиња, забрзај, успори, ќе видиш, одма ќе се опуштиш. Процени кои рути редовно би ги возела и извози ги сто пати. Вежбај паркирање на големи празни паркинзи прво, па после и на полни. Јас имам дозвола од пред сто години, ама немав кола и затупев. Одма после полагањето возев бааги, и уживав во тоа, ама кога немаш кола се некако се менува. После неколку години со мм, си викаме и двајцата - дај да провозам, нема смисла, имаме топ кола која ич не троши, а јас фрлам пари на автобуси и такси за до работа, или па он иде да ме однесе и да ме земе, дупли трошок. И така - почнав исто вака, со мм на паркинг, ама мм не е познат по големо трпение, а јас ко за греота имав огромен блок и страв, без причина, па и се јавив на инстукторката и и реков, слушај, дај развози ме пошто се е џабе. Не ми требаше многу, колку да се навикнам на колата, димензиите, да си ја разбудам моториката и сега уживам да возам, и се сметам себе си за добар и одговорен шофер. Возев и во странство, по локални и интернационални патишта, автопати, и по иницијалната возбуда, ок беше. Реално многу менува и олеснува, дури незамисливо ми е дека сум чекала толку време за да се вратам во мод Дури сега сфаќаме дека ни требаат две коли, па и тоа ни е во план, здравје. Реално, неопходно е да возиш, посебно пак штом имаш дозвола. Со две деца, бога ми, тешко инаку. Ајде, стисни заби и почни