bucko mal -> RE: Како да го победиме стравот од возење и храбро да седнеме зад воланот (17.3.2015 11:32:32)
|
Vezilka kako ide vozenjeto,nie ne sme zaboravile[sm=smiley1.gif] Eve ja mojava prikazna kako pochnav da vozam pa moze nekoj ke si reche ,,koga moze ona mozam I jas [sm=smiley36.gif] Vozachka dozvolav imav 10 god I tolku vreme nemav vozeno kola.Samo sto dojdov tuka mm me sedan vo kola.Jas samo sto ja vidov kolata se isplishiv,kola stara tri meseci,ogromna I cela elektrika,pa kamera pozadi I neznam ushte sto. Neznam zasto ama ne mozev da ja vozam a mnogu lesna za vozenje,samo stiskash kopche I sama ide hihihihi da ne ispadne deka se falam so kolava za rabota si ja koristi soprugov. I od takvi prichini jas taa kola I den denes ne ja vozam.Me ucheshe na nejze ama mnogu se karavme I mu kazav ili ke mi kupish stara kola ili ne vozam. Ama stvarno ne mozam non stop mi komentirashe sum mrdnala sedishte,mi padnalo neshto na sedishte a nemozam jas taka. Vide nevide mi kupi edna stara Toyota I den denes si ja vozam.Samo sto sednav vo nejze znaev deka toa e toa sto mi treba.Mala kola imam preglednos I segde me zbira[sm=smiley36.gif] Pochetokot koga pochnav da vozam znaev samo da zastanam na crveno,stop,peshachki I na kruzen tek da dadam prednost na tie od desna strana.Tuka se vozi na leva strana,jazik ne znaev,znacite koj gi znaev koj ne I zgora na se bev vo rana bremenost.Prvo pochnav tuka niz naselba I SAMA,poleka poleka se opushtiv.Istovremeno pochnav da gi ucham I testovite pa taka podnauchiv u ste nekoe pravilo.Testovite vkupno bea 200 gi nauchiv na pamet po slikite I nesto sto preveduvav.I poloziv pod prva bez ni eden kaznet-35 prashanja imashe na testot. Na avtopat dolgo ne vozev,mnogu se plashev ama lani pochnav I sega sekade vozam bez gajle. Ne mozam da kazam deka mi e zadovolstvo tuku potreba,sekoja prilika go teram mm da vozi. Sepak vaka mi e polesno mnogu I na mene I na cela familija.Sega neznam sto bi pravela bes kola,nemozam da mrdnam nikade. Cesto znae nekoj da mi kaze deka sum dobar vozach-bidejki ne brzam ne se nerviram koga vozam,koga ke vidam nekoj mi se lepi go pustam.Koga sum pofalena togash soprugot vika,,koj ja uchese mora da e dobra'''''''''''' mi ide da se ubijam hihjihihihihi I taka togash ne sakav nova kola sega baram nova,nikako da ni se pogodi [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|