mami -> RE: СКОПЈЕ (5.2.2010 8:43:14)
|
Како да го кажам а да не бидам вулгарна...извинете ме сите вие на кои ви се допаѓа новото Скопје но- не сакам градот да ми биде копија на Париз, Рим, Венеција или незнам што...Ужасно ми изгледа сето тоа...Црква на плоштадот? И сите тие скулптури?И градби на кејот на Вардар? извинете да прашам- Вардар е планиран да остане? зошто како што тргнале ке изградат нешто и врз него. И во плановите никаде не ги видов Пицеријата на Фуфо на плоштад, Лондон паб, Тренд кафе, или сето тоа ке го затворат за да се добие тој изглед на стар римски град? Што е со нашата архитектура? Што е со нашите убави маала. Сето тоа го нема за сметка на римски столбови и незнам чија калдрма... А за просторот на плоштадот и да не зборам- ќе го нема. И мислам дека само ние менуваме под на плоштадот. Па на најпознатиот плоштад во Москва- Црвениот плоштад- калдрмата не е сменета од кога е ставена а тоа е мнооогу одамна, па не гледам дека нешто пречи. И дајте ве молам- триумфална капија???на кој простор? Па сметаат ли тие дека има таму луѓе кои живеат и треба да дишат барем малку? Извинете за должината ама ептен сум изнервирана од новиот look на Скопје
|
|
|
|