natasha -> RE: Хигиенски услови во игротеките? (6.2.2010 8:39:15)
|
Ajde da vi se priklucam vo diskusijava i da go spodelam svoeto mislenje,a pred se iskustvo: 1:Sto se odensuva na temata:pregledi-znaci moralno e da se odi i da se poseduva sanitarna kniska od str na vraboteniot,od pricina sto ne samo sto se raboti so deca,tuku se raboti i so hrana 2:Paticinja,toplinki....kaj nas se nosat od strana na roditelite,svoi nemame,a za ednokratna upotreba kao sto se koristat vo gradinkite za luge od strana,sega za sega nemame,a iskreno ne mozam da potvrdam i dali voopsto nekogas ke imame (generalno zboram zanci za site igroteki|) 3:Dezinfekcija na igracki se vrsi so specijalni sredstava za dezinfekcija po sekoj reodenden,bez razlika kolku gi imalo vo tekot na denot,topcinjata vo lavirintot(zboram za mojata igroteka)i pokraj toa sto se mnogubrojni[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image]se dezinfikciraat,od pricina sto se trkalaat na site strani,a i se od takov tip na matrijal sto mnogu lesno vpivaat prasina,vlakna,itn.... 4:Dolznost na vraboteniot vo igrotekata e da odrzuva stroga higiena,radi svoe zdravje,zdravje na decata i sekako zdarvje na site oni gosti koi vleguvaat vo igrotekaat. 5:Mozebi ke vi zvuci nevistinito,nerealno,no seto ova sto vi go obrazloziv e del od mojata sekojdnevna rabota...znaci nema maski,cistenje radi reda i sl...barem vakov princip ima vo mojata igroteka,za ostanatite ne mozam da govoram
|
|
|
|