Сакаш да се откажеш? Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.
Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач. Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.
Дознајте повеќе.
Инаку, најубаво ќе приметиш дали станува збор за ист проблем како кај Филип ако ги погледнеш сликите од Михаил непосредно по раѓање. Верувај, ќе се примети ако има тестиси, „ќесичките“ се полни и набрекнати.
И уште да си кажам дека ме фаќа страв за операцијата на Филип. Уште само 10 дена :(((( Среќа мајка ми што е медицинска сестра и со врски договори да лежи со нас во болница за да ми помага.
Ана Моли ви посакувам среќа на операцијата, колку и да е рутинска работа, сепак е операција, но само со помин да е, да не дојде до некакви не дај боже компликации. Инаку јас вечерта го седнав во топла вода и кога го фатив долу кај тестисите како да имаше како топчина, ама не знам дали е тоа тоа. Сепак ќе го однесам и ќе кажат таму, не сакам пред време да се паничам. Ај и ќе побарам некоја слика од кога се роди, па да видам фала ти за одговорот
Анамоли како поминавте со операцијата, ај пиши овде Инаку ние бевме на уролог, го прегледа и рече дека му биле подвижни тестисите, дека шетале, т.е. дека биле малку горе, ама имало тенденција да се спуштат, ама мора да ги следиме до 3 години и ни рече по 1 година на контрола
Операцијата помина подобро од што очекував. Во 08:35 го зедоа во сала, а во 10:30 беше готов. После ме викнаа во салата за будење додека да се освести, па кога се разбуди не вратија во соба, му ставија инфузија во ноџето и си продолжи да спие до кај 15 часот. После кога се разбуди плачеше, изгледа имаше болки. Па сестрата му стави чепче ефералган и се смири. До 21 часот се држевме во раце и шетавме низ ходници за да биде мирен, да не плаче, да не ја откачи канилата во ноџето. Во 21:30 заспа и цела ноќ мирно спиеше. Сабајлето не пуштија дома. Супер е. Следниот ден го седнав да си игра со играчките, а тој се заврте и почна да лази низ цела соба. Си викам, штом сам се пушта да лази, значи не го боли. Бевме на контрола и резот одлично заздравува. Во петок ќе му го вадат кончето.
Морам да кажам дека сум воодушевена од персоналот на детското хируршко одделение, сите беа љубезни и услужливи, од сестри до доктори. Веднаш доаѓаа ако му требаат на некого, одговараат на прашања, многу помагаат на пациентите. Хируршкото одделение е реновирано, дури и пријатно е. Собите се како апартмани, со нови кревети, со телевизор, со клима, парно... За тие 24 часа колку што бев во болница, немам да кажам ниедна замерка.
Во септември или октомври ќе одиме уште еднаш за другиот тестис, ама веќе знам што ме очекува и ќе бидам поопуштена.
Еве пак јас тука да пишам, единствена сум си на темава
До сега требаше и втората операција да биде завршена, ама зашто често беше болен, ми закажаа на 26 декември. Значи и ние за нова година може да си бидеме во болница и ќе си добиеме играчка од проектот Прегратка на дар
Воопшто не се плашам, веќе знам што како ќе биде. Само се надевам дека ќе помине во најдобар ред како и првата операција и дека брзо ќе закрепнеме.
Ќе биде секако ана моли мора да биде Филип е умен дечко! Гушки за вас ....може филип ќе си ја добие играчката направена од мама, па уште повеќе ке си ја сака!
Neznaev deka imalo vakva tema..Na drugarkami sinceto ke pravi operacija ( od srbija se inaku ) no mu zakazale za posle januari bidejki bilo mnogu ladno sega..Taa e mnogu isplasena od pomislata deka deteto ke i go uspijat..Kazete kako da i ja ublazam makata so nekoj sovet...Kako ja podnesuvaat decinjava operacijata ?Lele dusicinja malecki..Im posakuvam se najubavo i najbrzo zakrepnuvanje srcinja mali...
миана, првата операција на Филип беше на 12 месеци. Јас се плашев, ама откако го поминав тоа можам да кажам дека поминавме неочекувано и изненадувачки лесно. Од болница не пуштија 24 часа по операцијата, а дома се однесуваше како ништо да не било. Кажи и на другарка ти дека нема причина да се плаши.
Девојки, утре одиме во болница. Не знам деновиве што ми е, многу сум напната, некако и страв ми е... Првиот пат не бев ваква??? Најтешко ми падна што мм ќе оди за Ресен од работа и до четврток или петок не се враќа дома.
Се надевам лесно ќе поминеме како првиот пат и ќе ви пишам кога ќе можам.
milaaa samo se da pomine da ne se povtori ajde nie ti isprakame poddrska i na Filip sreka najgolema,da ni se vratite i da pisete
ИЗВОРНА ПОРАКА: AnnaMolly RR
Девојки, утре одиме во болница. Не знам деновиве што ми е, многу сум напната, некако и страв ми е... Првиот пат не бев ваква??? Најтешко ми падна што мм ќе оди за Ресен од работа и до четврток или петок не се враќа дома.
Се надевам лесно ќе поминеме како првиот пат и ќе ви пишам кога ќе можам.