Melanija RR -> RE: Кломифен (30.8.2013 15:01:41)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: gulabica Zdravo Ringerajki Me nema oddamna moze da se kaze,najprvo da ve pozdravam... Bi sakala da ja spodelam na kratko mojata prikazna t.e mojot pat do bebe sto seuste go nema [sm=smiley19.gif]. Gi napraviv site ispituvanja sto trebase da se napravat i jas i soprugot ka nego e se ok,jas pravev hsg i ispadna deka mojot lev kanal go nema,no spored dr..i toa ne e strasno moze i so eden ako saka...drugoto e se ok...i sega vaka...potocno ova me interesira... Imam neredoven ciklus ,dobiv na 2.08 a na 5.8 me stavija na klomifen gi piev 5 dena po 2 tableti bev na folikometrija i mi kazaa deka za zal moite jajnici ne reagiraat na klomifen imase dva folikula eden na lev eden na desen jajnik edniot bese 10m a drugiot 12mm.mi dadoa da gi pijam uste dva dena posle bev pak toagas bese 12mm so 14mm bile mnogu mali i zaklucivme deka nema sansi da ostanam bremena i da cekam da dobijam a i veke resiv da odam na in vitro...No na 18.08 jas prokrvarev cista rozeva krv samo eden den imav nekoi cudni bolki vo dolniot del od stomakot i kako napnatost na cel stomak toa mi traese tri dena...sega se custvuvam dobro me boli glavata i sum mnogu napnata bez potreba...dr. mi e na odmor a nesakav da odam kaj bilo koj moze i zgresiv sto ne otidov da vidam sto e problemot..baram pomos od vas sto li moze da bide dali nekoj imal ista situacija kako moajava...i normalno baram sovet sto ponataka.... Izvinete za doilgiot post se nadevam deka bevte trpelivi i me procitavte.... Ve pozdravuvam sitee vi posakuvam ubava nok i da se procitame za ubavi raboti.... ИЗВОРНА ПОРАКА: LoveableMe RR Гулабица, мислам Везилка РР и Меланија РР можат да ти помогнат за оваа тема кломифен и овулација со слични искуства, пиши им приватна порака, ќе споделат искуства со тебе. Инаку, двете се денес мајки на прекрасни синчиња.[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] ИЗВОРНА ПОРАКА: vezilka RR Гулабица, тие симтоми што ги кажуваш и јас сум ги имала за време на терапијата со кломифен. Тоа се хормони и организмот реагира на нив. Можеби треба и да ти ја сменат терапијата, штом вели докторот дека не реагираш на кломифен, нели постојат и други лекови за стимулација. А тоа со крварењето за време на овулација, односно во периодот кога треба дасе случи овулацијата, мое мислерње е дека треба да го провериш со гинеколог, без разлика што твојот е на одмор, појдикај замената. Јас не би оставила така, бидејќи сепак си била под терапија. Кломифенот може да предизвика хематоми во јајцеводите, па може и од тоа, да е, но секако побарај си мислење од гинеколог. Гушки и се надеваме заедно со тебе на [sm=rozacrtici.gif] што поскоро.
|
|
|
|