zana91 -> RE: Кломифен (18.12.2015 17:02:09)
|
Zdravo ! Nova sum na forumov , se nadevam ubavo ke se druzime . Vo brak sme 1 god, dosega imavme zastiteni odnosi znaci ne bevme spremni za bebe. No skoro pocna borbata za[sm=duda.gif] Otidov na ginekolog i kazav deka sakam da ostanam bremena, gi napravivme osnovnite ispituvanja: pap test, hormonalen status, mikrobioloski brisevi, se bese vo red. No problemot e toa sto jas imam policisticni jajnici i neredoven ciklus , znaci dobivam recisi sekoj mesec no ne se znae koj datum. Ginekologot mi gi prepisa dabroston za reguliranje na ciklusot i koga me gledase na eho na 13ti den od menstruacija kaza deka nemam ovulacija , povtorno mi dade dabroston, povtorno na 13ti den nemav ovulacija eve sega treti mesec ovulacija nema. Pak sum na dabroston i na 5ti den od ciklus ke pocnam so klomifen. Ako moze nekoj da mi odgovori dali sega dodeka gi pijam dabroston 2x1 mozeme da rabotime na bebe? mozebi ovulacija mi e pokasno na 16ti ili 18ti den [sm=zmeden.gif] sakam prirodno da probam mozebi ke se fati, inaku mm nikogas ne svrsil vo mene .Dali ke steti dabrostanot? bidejki ginekologot mi rece gi pijam 10dena za da mi dojde pa da pocnam so klomifen.
|
|
|
|