|      
Сакаш да се откажеш?
Пред да ја потврдиш својата одлука, запознај се со последиците од таа одлука.
Доколку го потврдиш своето откажување, на твојот комјутер ќе наместиме cookie, кој ќе ни овозможи, во текот на натпреварот (14.03 - 18.03.2016) при посета на порталот да те препознаеме и да овозможиме слободно користење на порталот, без прикажување сликички, односно контролор на играта од десна страна на екранот.

Истовремено ќе бидат одземени сите собрани поени. За жал, со откажувањето, губиш и право на награди.

Дали се уште сакаш да се откажеш?
Рингераја.мк користи "колачиња" за обезбедување подобро корисничко искуство, следење на посетеноста и приказ на огласи. Поставките за прифаќање на колачињата ги прилагодувате во вашиот пребарувач.
Со продолжување на користењето на сајтот се смета дека се согласувате со користење на колачињата за наведените цели. За продолжување кликнете “Во ред”.   Дознајте повеќе.
Корисници на оваа тема: никој
  Испечати
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Корисник
Порака << Постара тема   Нова тема >>
   RE: Ручек
1.6.2011 13:19:55   
Olivia
user posted image Salata od Tuna, pcenka i domati so tavce oriz so brokula i tikvici, i pileski stek za moive so senf
(moive samo me kritikuvaat mnogu sum gi isposnuvala pokraj mene i oni ke stanele vegeterijanciuser posted image user posted image user posted image pa da gi izraduvam so stekceto)

"Trust takes years to build , only seconds to break , and forever to repair"

(Одговор на членот Pepelaska *)
Непосредна врска до пораките: 826
23.6.2011 15:33:29   
Maca25
Не знам денес што да направам!

вчера направив шпагети со сос од домати, лук и магдонос...ммм..што убаво се најадовме.

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Olivia)
Непосредна врска до пораките: 827
23.6.2011 15:49:17   
temjana
пак тост најбрзо ни е user posted image ништо не ми се прави ич не сум домаќинка user posted image

(Одговор на членот Maca25)
Непосредна врска до пораките: 828
23.6.2011 16:00:20   
blond
Бидејќи домашниве не се навикнати на моето готвење и нормално не им се допаѓа, свекрвата е главниот организатор на ручеците.
Денес пржен стек и супа. И то user posted image
Aма нели додека друг прави, не можеш маана да наоѓаш.

(Одговор на членот temjana)
Непосредна врска до пораките: 829
23.6.2011 16:03:52   
Maci3
ИЗВОРНА ПОРАКА: temjana

пак тост најбрзо ни е user posted image ништо не ми се прави ич не сум домаќинка user posted image

Поголема не домаќинка од мене сигурно не си user posted image  Гледам сите ручеци правите,а јас немам поим,не ме бива бе user posted image  Можеби некогаш,некој убав ден

Непосредна врска до пораките: 830
23.6.2011 16:11:12   
miana
Kaj mene svekrvami e zadolzena za rucekot preku nedela a jas nejcesto za vikendite :) Blagodarejki na svekrvami i babami - i jas znam da gotvam i mesam i blago da prava i torti i kolaci i kifli i pizzi i se :) 4 godini sum vo brak :) Vcera ni bese godisnina :) POzdrav za site mladi domakinki :)

(Одговор на членот Maci3)
Непосредна врска до пораките: 831
23.6.2011 16:51:34   
Natuska85
Денес за ручекот кај нас заслужна е мајка ми.Имаме печени компири и пилешки џигер(дропчеuser posted image )за мене и пржен модар патлиџан за мм,пошто не јаде џигерuser posted image .И шопска салата афкорсuser posted image

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот miana)
Непосредна врска до пораките: 832
23.6.2011 19:10:39   
Maca25
Јас направив супа од брокули, виршли и тиквици во кисело млеко. За Нина и една мала шопска user posted image

To be a mother is to know how it feels to have your heart walk around outside your body...

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 833
1.7.2011 16:00:01   
Mihaela 2010
Што имате денес за ручек?? Јас идам кај мајка ми на гравче..многу убаво го прави. Секој ден ли готвите???..имам колешка која готви навечер за утредента..до душа нема обврски,деца па може..капната сум уште да готвам ден за ден...

Непосредна врска до пораките: 834
1.7.2011 16:03:12   
zapce
Jas za denes imam gravce, go napraviv od vcera, a inaku nemam koj drug da mi gotvi pa moram sama, iako nemam mandzicka sekoj den no i przenoto ili makaroni, supicka go smetam za rucek i podgotvuvam sekojdnevno nesto, nekogas sekoj de nekogas pred eden den za utresniot den.

Ако не сум за себе - кој ќе биде за мене?
Ако сум само за себе - што сум јас?
Ако не сега - кога?

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 835
1.7.2011 16:24:00   
Natuska85
Денес макарони со сирење ама сама ручам веќе пред компјутер,додека user posted image нана,мм ќе се задржи покасно на работа

"Whoever said that money doesn.t buy happiness didn.t know where to shop."

(Одговор на членот zapce)
Непосредна врска до пораките: 836
1.7.2011 16:55:32   
Snowhite RR
Јас пржам пиперки со домати, посно и брзо и лесно за спремање и јадење, ама мм не знам дали ќе си дојди дома од работа, рече ќе одел до кај неговите да види дали ќе се работи на куќата денеска и можи ќе си дојди покасно, можи ќе остани таму да руча, како и да е, јас сама ќе ручам најверојатноuser posted image

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Natuska85)
Непосредна врска до пораките: 837
1.7.2011 22:23:01   
Maca25
Snowhite ми даде идеа за ручек утре! Нина е болна и тешко дека ќе јаде, за неа ќе направам топла пилешка супичка! 

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 838
2.7.2011 10:38:24   
mamicki
Denes pravam rolat od meleno meso i peceni kompiri, a sopskata - po definicija, se podrazbira user posted image

Непосредна врска до пораките: 839
2.7.2011 10:52:04   
Viktori
ИЗВОРНА ПОРАКА: Maca25

виктори наместо мелено месо се става спанаќ?!? дај рецепт! 

нема рецепт мацо! Ред компир, ред спанаќ, на крај малку црвен пипер и вегета. Јас печам со капак, не сакам компир потпечен, на околу 200 степени. Кога ќе биде испечен компирот шибни павлака со јајца изматена. и то.

или уште на почетокот, правам сос брашно околу 60 грама, путер исто толку и млеко 2дл. Се вари додека да ја постигне саканата густина. Истураш врз мусаката и рендаш малку кашкавал. И ставаш на се пече.

Со овој сос исто се прават и лазањи, со модар патлиџан, тиквици и пиперки. Место мелено месо. Многу јами се лазањите.

_______________________________________________-

јас ќе правам мароканско пилешко со леблебија. Децата утре одат на одмор па редно е ручек саглам да ги почастам 

< Поракaта ја уредил виктори -- 2.7.2011 10:54:04 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

Непосредна врска до пораките: 840
2.7.2011 11:10:54   
Snowhite RR
ИЗВОРНА ПОРАКА: виктори

_______________________________________________-

јас ќе правам мароканско пилешко со леблебија. Децата утре одат на одмор па редно е ручек саглам да ги почастам 

Ех, дај сега рецепт за ова

Life is not the amount of breaths you take, it''''''''s the moments that take your breath away

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 841
2.7.2011 11:18:40   
Viktori
рецептата е во Да готвиме заедно user posted image

< Поракaта ја уредил виктори -- 2.7.2011 11:23:29 >

Danger! Ha! I laugh in the face of danger. Ha, ha, ha, ha ...
Мај нејм ис лукс. Жито лукс.

(Одговор на членот Snowhite RR)
Непосредна врска до пораките: 842
2.7.2011 18:33:24   
mama26
pleskavici od tikvicki i salata

СЕ ШТО Е МОЕ КЕ СИ ДОЈДЕ ,А АКО НЕ СИ ДОЈДЕ КЕ СИ ГО ЗЕМАМ САМА.

(Одговор на членот Viktori)
Непосредна врска до пораките: 843
4.7.2011 0:55:11   
Maca25
денеска имав печено пиле и пире..од пилето ми остана пола па и утре ќе си го јадеме ама со печурки. 

(Одговор на членот mama26)
Непосредна врска до пораките: 844
4.7.2011 14:48:08   
Martins mom
риба ослич и тиквички со лукчеuser posted image

Никој не може да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки.

Непосредна врска до пораките: 845
4.7.2011 14:58:35   
AnnaMolly RR
Компири пржени, печени пиперки со лукче, похован модар патлиџан.
Прженици user posted image јас така си ги викам и ги обожавам.

Live and let live

(Одговор на членот Martins mom)
Непосредна врска до пораките: 846
5.7.2011 14:44:52   
Mihaela 2010
Eeee posto denes ima plata, user posted image  ke go pocastam soprugot rucek vo restoran...oddamna ne sme jadele nadvor,a i da prosetame malku

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 847
5.7.2011 14:49:26   
AnnaMolly RR
Печени млади компири сосе лушпа, со морков, кромид, магдонос и цеден лимон. (ќе ги сликам и ќе пратам рецепт, јас си го смислив user posted image ) Маж ми многу го сака ова, па често го правам.
И колбаси за мм, јас не ги обожавам. 

< Поракaта ја уредил AnnaMolly -- 5.7.2011 14:50:10 >

Live and let live

(Одговор на членот Mihaela 2010)
Непосредна врска до пораките: 848
5.7.2011 14:56:03   
temjana
вчера имавме ручек денес ќе се одмарамеuser posted image не мора секој ден да се ручаuser posted image

(Одговор на членот AnnaMolly RR)
Непосредна врска до пораките: 849
5.7.2011 15:02:02   
Maca25
Мене денес свекрва ми ми прави зелка. се надевам дека за сите прави не само за Нинаuser posted image јас денес планирав да си ручам само супа и салата, така да и да нема за мене не се бунам.

Непосредна врска до пораките: 850
Страница:   <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Страница: <<   < Претходна страница  32 33 [34] 35 36   Следна страница >   >>
Оди на:

Анкета

За доилки.
пеперутка16

Малку чудно прашање, но ме интересира: дали мајките доилки пробале сопствено млеко?