*MAJKA*
|
Здраво мамички и млади домаќинки! Јас најчесто не се оптоварувам со ручеци,сами сме со мм,бебушот е мал,уште цица,така да готвам секој ден измислени јадења ,со тоа што ке ми се најде во фрижидер ..На пр. пилешките џигерчиња кога ги пржам,во истата тава сецкам свежи шампињони,лукче,тиквици,пченка...лута пиперка...значи буквално што сакате може да ставите...исто и со пилешкото,телешкото...како соте ги спремам,и немора плус додатоци како ориз или пире..доволно е само по себе...може да биде со повеќе сос,за да си мацкате,а може и во рерна,како турли тава Леќата ја правам со мелено месо...знаци го додавам да се вари заедно со леќата,не пртеходно пржено, и така сме задоволни и јас и мм Секогаш кога пазариме за дома купуваме лиснати погачици гоолеми ќеси се тие, и ги има со секакви филови - со сирење, со пица фил, со пиперки и урда,со јаболки, со вишни...тие само се ставаат во рерна и за 5 мин се готови...пире си правам од ќесичка готово,си купувам и прашок за сладолед,кој само се мати со вода, за 30 мин замрзнува, и си имам и десерт Шпагетите ги правам со бел сос - со шампињони сецкани,бело месо ситно сецкано,лукче и хопла....ете ви некои идеи, па ќе ви пишам што ке готвам нареден пат кога ке готвам Nice to meet you all
|