elenak -> RE: Ручек (5.6.2013 15:03:05)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: Snowhite RR Купив свински врат утрово,па дај кажете предлог како да го спремам, си мислам како динстано со печурчина и морковичина, ама што знам[sm=zmeden.gif] Еве јас како го правам: Ги мачкам со сенф и зачини парчињата месо и ги пропржувам малку на зејтин. После во истиот тој зејтин пропржувам сецкан кромид (2-3 глави),1-2 моркови и компири насечени како за пржење само малку покрупно. И редам во тава (земјена најубаво), ставам малку бело винце, вода не, затварам со фолија и имаш ручек прсти да излижеш[image]http://www.ringeraja.mk/forum/smileys/smiley36.gif[/image] А тоа кромидчето кога ќе се стопи за макање, мх мх. Инаку денес кај нас полнети пиперки и салата.
|
|
|
|