Tanjat7880 -> RE: Ручек (9.12.2014 10:57:21)
|
ИЗВОРНА ПОРАКА: scared ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880 ИЗВОРНА ПОРАКА: Tanjat7880 ИЗВОРНА ПОРАКА: scared Leka so gravce [sm=smiley1.gif] E ova odamna go mislem,scared jas sum golem ljubitel I na lekja I na grav no zaedno podgotveni nit sum gi videla nit probala,molam za detalen recept[sm=smiley20.gif] Denes pileshka supa,kopani so oriz I zelka salata! A shto ke spremate za utre,dali e denot posen zaradi golemiot praznik?! I jas pak ke se vratam na ova,Scared,ako procitash PROSVETLI ME! A za denes se mislam neshto novo da vovedam u menito nashe,elem,najdov recept za posen podvarok,me bendisa mene mnogu receptot no moeto odushevuvanje po povod istiot ne go delat moite mazi,ke treba da gi iznenaduvam[sm=jezicek.gif] Еве ме мошне едноставно е [sm=smiley1.gif] Посебно се варат и леќата и гравот. Првата вода на гравот се фрла нели, во втората додавам главица кромид која подоцна ја пасирам. Леќата ја проварувам во првата вода околу 5-10 минути само да искочи она црно од неа и ја фрлам, кога гравот ќе е веќе при крај ја додавам леќата се варат уште некое време. Додавам сол, бибер и при крај зејтинче со црвен пипер, се вари уште кратко време и готово е . [sm=smiley1.gif] Јас вака во комбинација леќата ја сакам многу повеќе отколу самостојна да е [sm=smiley1.gif] E mnogu ti fala,jas go zamisluvav ko kojznae shto e I kako se sprema,go zamisluvam I ko tavce,da go nareceme tavce lekja gravce[sm=smiley36.gif]
|
|
|
|